• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Acta Gemmotherapeutica într-un nou format

“Acta gemmotherapeutica” pornește pe un nou drum.

Această publicație editată de către Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie s-a lansat în anul 2012, cu ocazia celei de-a III-a Conferințe naționale de gemoterapie, organizată la Mamaia. În acel an, asociația noastră a fost onorată cu prezența dr.Fernando Piterà, figură marcantă a gemoterapiei la nivel mondial. Am considerat atunci ca fiind de bun augur să începem publicarea lucrărilor prezentate în cadrul conferințelor, precum și a altor articole de interes ale colegilor medici și farmaciști din asociație. Ne-am propus ca în fiecare an să edităm câte un volum, care să fie lansat la conferința noastră anuală și acest lucru s-a întâmplat de atunci cu regularitate.

Lucrările sunt diverse și cuprind multe informații teoretice, legate de cercetarea fitochimică a extractelor gemoterapice (dr. chim. Neli Olah), legate de răspunsul celular imun și oxidativ sub acțiunea maceratelor glicerinice, privit prin prisma noilor teorii și descoperiri  din domenii de graniță ale cercetării științifice (dr. Didi Surcel - cercetător imunologie), minunate incursiuni în analiza gemoterapicelor grupate pe familii de plante (dr.Sorina Soescu), studii clinice retrospective (dr.Adrian Alecu), prezentări de cazuri clinice rezolvate prin gemoterapie, rezultate susținute prin analize de laborator - din experiența multor colegi medici, precum și multe alte lucrări originale, privind terapiile asociate - Săuri Schussler, fitoterapie, etc. Să nu uităm că ceea ce dă greutate publicației noastre este și colaborarea cu dr.Fernando Piterà, care s-a alăturat nouă, trimițând pentru fiecare număr materiale extrem de interesante.

În acest an, 2015, pornim un nou demers în realizarea publicației noastre, propunându-ne să realizăm o publicație științifică care să poată obține, în viitorul apropiat, recunoașterea CNCSIS.

Este un demers greu și îndrăzneț, dar necesar, pentru că numai în acest fel putem dovedi științific adevărata forță a acestei terapii și putem deveni credibili  în fața celor care pun încă la îndoială forța plantelor.

În acest context, menționez un eveniment important la care am participat la început de an, Școala de primăvară de Gemoterapie, organizată de Universitatea Vasile Goldiș din Arad, la inițiativa și cu sprijinul prodecan conf. Claudia Toma și conf. Neli Olah, avându-l ca invitat special pe prof. Fernando Piterà. Acest eveniment care mi-a prilejuit  întâlnirea cu persoane din diferite domenii- farmaciști, cercetători biologi, botaniști, chimiști - interesați de lucrările prezentate, mi-a reamintit că gemoterapia este o materie interdisciplinară și complexă (nu numai a medicilor și a farmaciștilor) și numai lucrând împreună putem să asigurăm dezvoltarea și recunoașterea ei pe mai departe.

Acta gemotherapeutica este o premieră pentru România, dar chiar și pentru restul lumii, a avut un început bun și va avea un viitor și mai bun dacă vom reuși ceea ce ne-am propus și dacă cercetători din mediul academic ne vor înțelege și ne vor sprijini.

Acta gemotherapeutica este rodul muncii asociației noastre și faptul că ARGH este un succes, o reprezintă și dorința colegilor și colaboratorilor noștri din Anglia, America și Japonia de a se afilia nouă.

Închei prin a vă mulțumi vouă, tuturor colegilor, medici și farmaciști, membri ai asociației noastre, care sunteți alături de noi în demersul nostru de a apropia omul de natură și de vindecare.

Mulțumim Laboratoarelor Plantexratkt pentru produsele de calitate pe care ni le pune la dispoziție și  care reprezintă garanția succesului nostru terapeutic.

Gemoterapia este, pentru cei care o înțeleg, o forță vie, puternică și armonioasă, care ne oferă o mare deschidere spre ceea ce înseamnă Creația.

Acta gemmotherapeutica, ajunsă la peste 1000 de pagini, o demonstrează...

Dr. Simona Nițu
Președinte ARGH

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie