• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

APRILIE SI MAI 2015 – doua luni incarcate de evenimente pentru gemoterapia si homeopatia romaneasca

Ultimele doua luni – aprilie si mai - au fost pentru ARGH pline de evenimente, cu incarcatura atat stiintifica, cat si emotionala.

Astfel, in perioada 23-25 aprilie , s-a desfasurat la Arad sub auspiciile Universitatii de Vest ,,Vasile Goldis’’- Specializarea Farmacie, Prima  Scoala de Primavara de Gemoterapie si Homeopatie, la care am participat ca reprezentant al asociatiei noastre, impreuna cu d-na farmacist Carmen Ponoran, reprezentand atat asociatia cat si Laboratoarele Plantextrakt. Organizata de catre d-na Prodecan Conf. Dr. Claudia Toma,  Doctor in Farmacognozie, aceasta  Scoala a fost conceputa ca proiect didactic, astfel incat materia prima vegetala care constituie obiectul gemoterapiei sa fie analizata din toate punctele de vedere; botanic, biochimic, fitochimic, farmacologic, tocmai pentru a putea fi mai usor explicata si inteleasa farmacoeconomia acestui remdiu natural, noninvaziv.

Dupa doua zile de lucrari teoretice de specialitate, cea de a treia zi s-a desfasurat  in Gradina Botanica Universitara ,,Pavel Covaci’’de la Macea, pentru cunoasterea si constientizarea principalilor taxoni, sursa de materie prima pentru Gemoterapie. Explicatii inedite au fost date de catre personalul didactic care activeaza in aceasta minunata ,,Gradina’’, dar curiozitati si aplicatii practice medicale au fost prezentate de dr Fernando Pitera, invitatul special al acestui eveniment, care a dovedit si de aceasta data ca este o ,,enciclopedie  vie” in domeniul botanicii, biologiei, medicinei.

Alaturi de prof Pitera au fost si alti invitati, specialisti din mediul academic din tara (de la facultatile de Farmacie din  Arad, Cluj-Napoca, Timisoara), iar din strainatate: Conf. Dr.Tatiana Calalb, de la Univ ,,Nicolae Testemniteanu’’ din Chisinau, Prof. Dr. Giancarlo Statti de la Universitatea de Medicina si Farmacie Cosenza - Calabria,Italia, care au dat o valoare deosebita acestei manifestari stiintifice. Trebuie sa marturisesc ca am fost impresionata de toata baza materiala si organizarea acestei facultati de la Arad, foarte tanara de altfel, dar si de interesul pe care  l-au aratat  cadrele didactice si studentii facultatii pentru acest tip de terapie, care a fost introdusa, incepand cu acest an in curricula  studentilor la farmacie, deocamdata sub forma de curs optional.

La numai doua saptamani distanta de acest eveniment, in data de 5 mai , am trait, impreuna cu multi colegi homeopati, un moment istoric pentru Homeopatie, participand la festivitatile solemne, organizate la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iulius Hatieganu” Cluj -Napoca, de decernare  a titlului  de DOCTOR HONORIS CAUSA profesorului George Vitoulkas, directorul Academiei Internationale de Homeopatie Clasica - Alonissos, Grecia, laurat al Premiului Nobel Alternativ pentru Terapii complementare.

Personaliate marcanta, recunoscuta international, prof Vitoulkas a fost si este pentru multi dintre noi, dascal de suflet, deoarece lectiile pe cere le-am urmat, fie prin inregistrari video, fie participand personal la cursurile Academiei, pe ,,Insula’’, au fost lectii de homeopatie de inalta valoare stiintifica, dar si lectii de viata, de demnitate, onoare, de ,,verticalitate’’ umana.

Fiecare moment al festivitatii l-am punctat cu aplauze calde, sincere, indelungate, fiind singura modalitate de a arata pretuirea noastra in fata cadrelor universitare clujene pentru acest dascal minunat. Si, pentru a ne mai putea bucura de prezenta profesorului pe meleagurile noastre, am plecat la Sibiu, unde am participat la Conferinta-Homeopatia, actualitate perpetua (7-9mai )- organizata de Asociatia Medicala  de Homeopatie, condusa de d-na dr. Ofelia Lugojan si echipa sa de suflet si unde, intr-un cadru festiv a fost lansata cartea Prof Vitoulkas, NIVELURI DE SANATATE, editie tradusa in limba romana de aceasta echipa minunata din Timisoara. Am participat timp de trei  zile la un ,,regal’’de homeopatie, participand la prelegerile prof. Vitoulkas despre teoria legata de nivelurile de sanatate, atat de actuala, in egala masura  pentru homeopatie, cat si pentru medicina traditionala, alopata.

Temele sustinute de Prof.Jorgos Kavouras si de catre d-na Acad.Prof.Dr.Farm.Aurelia Nicoleta Cristea au legat  teoriile, cercetarea, de cazuri clinice si ne-au deschis noi perspective de intelegere a homeopatiei.

Si iata, dupa atatea evenimente pline de semnificatii pentru medicii dedicati terapiilor integrative, am ajuns la cel mai important eveniment al anului pentru ARGH, Conferinta Nationala de Gemoterapie cu participare internationala, desfasurata in perioada 22-24 mai si avand ca tema: Posibilitati de abordare gemoterapica a patolgiei acute si cronice.

Invitati speciali: prof. Fernado Pitera-Italia, Lauren Hubele-USA si Dreczko Zbigniew - Polonia. Un alt invitat, prieten drag, Nick Churchill, din Marea Britanie, nu a reusit sa ajunga, dar ne-a trimis un material video pe care il includem in newsletter-ul nostru.

Invitatul nostru principal, dl Prof. Fernando Pitera, a sustinut in  prima zi a Conferintei, tema propusa de mai multi lectori ARGH, dar si de alti membri participanti la manifestarile noastre: Gemoterapia in patologia endocrina.

Tema extrem de vasta, complexa, actuala ,pregatita cu minutiozitate de Profesorul nostru, a adus atat de multe noutati, incat la sfarsitul zilei, cu greu mai faceam fata abundentei de informatii: de la similitudini si sinergii intre hormonii vegetali si animali, la tulburari tiroidiene si pancreatice, de la inima ca  organ endocrin pana la probleme ale functiilor ovariene si testiculare, probleme ale prostatei, etc. In a doua si a treia zi a conferintei au fost sustinute lucrari de catre colegii nostri, pe teme variate, dar multe avand un numitor comun - importanta intestinului pentru sanatatea organismului. D-na dr. Didi Surcel, pretuita de noi toti pentru tot ceea ce ne clarifica cu multa generozitate in domeniul mult disputat si controversat al imunologiei, ne-a incantat cu 2 lucrurari: “Mecanismele integrative vizand sistemul imun mucosal si celulele stem mezenchimale adulte la nivel intestinal, cu rol in patogeneza bolilor inflamatorii intestinale si extraintestinale” si “Particularitatile raspunsului imun in sindromul de hipersensibilitate indus de campuri electromagnetice”. Efectul preventiv al gemoterapiei, probleme de patologie pediatrica au fost prezentate in lucrarea “Tulburari functionale vezicale in patologia pediatrica”, care a fost  prezentata de d-na dr. Ion Gabriela – seful sectiei de Urologie a Spitalului “Grigore Alexandrescu” si sef de  lucrari la UMF Bucuresti. Interesante au fost si prezentarile de cazuri clinice ale doamnelor dr. Silvia Ignat, dr Giurgiuman Zsuzsanna, dr. Oana Socoliuc, dr. Cezarina Matei, dr  Roxana Ghenoiu. Abordari speciale ale Gemoterapiei le-am regasit in studiul privind puterea de detoxifiere a arborilor din Romania (dr Sorina Soescu), noutati in medicina interna si abordare gemoterapica  privind sindromul overlap-de la astm bronsic la BPCO (dr Adrian  Alecu – asistent universitar la UMF Tg Mures. Lucrari de cercetare fitochimica: “Variatiile  fitochimice in  extractele gemoterapice - studii comparative” si “Markeri fitochimici pentru standardizarea extractelor gemoterpice” au fost prezentate de Conf. Dr. Neli Olah si tot o lucrare de cercetare a fost prezentata si de d-na dr Dana Dabala : “Medicina alternativa - conexiuni interdisciplinare cu stiintele cuantice”.  O reamintire a drumului parcurs de gemoterapie in Romania – de la primele articole publicate in 1979 si pana in azi a fost prezentata de catre   d-na farm. Carmen Ponoran in lucrarea - “Gemoterpia in Romania - o istorie derulata sub privirile noastre”.

Un ultim subiect abordat in cadrul conferinteia fost unul care a facut o legatura inedita intre medicina traditionala chineza, gemoterapie si Sarurile Schussler, demonstrand importanta deparazitarii- ca un prim pas in detoxifierea organismului - prezentat de dr. Dana Selaru.

Toate lucrarile s-au bucurat de multa apreciere din partea participantilor, pentru originaliatatea, clariatea, seriozitatea, pentru caracterul  stintific dar si spiritual, care a mentinut un echilibru armonios intre prezentari. Ne-am bucurat si de o cina festiva minunata, cu multe surprize, oferita de Laboratoarele Plantextrakt.

Si pentru ca am dorit sa existe si o intalnire a homeopatilor din zona cu prof. Pitera, aceasta intalnire s-a concretizat intr.-un simpozion de homeopatie pe tema nosodelor intestinale, care s-a desfasurat pe 25 mai  (dupa incheierea lucrarilor conferintei de gemoterapie) si care a reunit peste 70 de participanti.

Dar, ceea ce este cel mai important la fiecare manifestare a asociatiei  noastre, este starea sufleteasca creata de noi toti, sub influenta binefacatoare a Energiei arborilor, padurilor, pe care o invocam, o simtim langa noi si cu noi, de cate ori denumim un arbore sau vorbim despre virtutile lui terapeutice. Au stat atatea secole biruitori, rabdatori, pana sa le descoperim noi calitatile.  Cred ca sunt fericiti ca in sfarsit le intelegem rostul pe Pamant si ni se daruie cu multa generozitate. Cred ca aceasta fericire ne anima si pe noi si ne face mai vii, mai sanatosi la trup si suflet si ne indeamana sa meregm mai departe, impreuna, tot mai multi…costienti de puterea ce o avem IMPREUNA.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie