• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Maturitatea și răspândirea semințelor

sau

A VI-a Conferință Națională de gemoterapie – Timișoara – 22-24 mai 2015

ARGH este o asociație tânără, dar foarte dinamică și în continuă expansiune, ghidată de energia VIE și pulsatorie a mugurilor din plante.
Cea de-a șasea întâlnire a Asociației a avut loc în partea de vest a României – în Timișoara, inima Banatului - cunoscută pentru inițierea unor schimbări importante în energiile țării.

Așa cum ne-au obișnuit ghizii noștri din infinit – MUGURII – energiile ne-au purtat într-un dans al cunoașterii pe care l-am descifrat în timp ce-l dansam, pas cu pas.
În prima zi a Conferinței a fost un regal al prezentării dlui dr. Fernando Pitera, profesorul și maestrul nostru în gemoterapie – ce ne-a adus multe informații despre analogiile și conexiunile dintre vegetale – animale și oameni.


Maturitatea și răspândirea semințelorNu întâmplător, tema acestei prime zile a fost prezentarea sistemului endocrin, a principalelor probleme care apar și a posibilităților de reechilibrare prin gemoterapice.
Știm că sistemul endocrin reprezintă ”antena” de conexiune între corpul omenesc și Universul din jur – reprezintă ”modemul” de conexiune al Computerului uman la INTERNET-ul Universului.
În prima zi de Conferință – majoritatea participanților au fost extrem de obosiți, veniți după călătorii lungi din diferitele colțuri ale țării (pentru noi, constănțenii, ca și pentru colegii din București sau din Moldova – drumul spre Timișoara a fost o reală provocare!).
Expunerea directă la energia debordantă a dlui Fernando Pitera și mai ales la cantitatea URIAȘĂ de informații pe care ne-a pus-o la dispoziție într-o perioadă scurtă de timp a avut un efect tip ȘOC.
Ne-am amintit cu toții dificultatea începutului – când știam că avem multe de învățat, iar timpul și posibilitățile noastre de înțelegere și integrare erau prea mici.
Personal, am resimțit senzații de frustrare, de nervozitate interioară și chiar nemulțumire, deși am constatat cât de multe informații utile primesc cu fiecare slide de prezentare.

Fernando ne-a vorbit despre cele ”9 creiere” și tipuri de memorie ale corpului omenesc – cele 3 creiere din cutia craniană (encefalul, creierul limbic și creierul reptilian), inima (al 4-lea creier), intestinul (al 5-lea creier), ficatul (al 6-lea creier), sistemul imunitar/endocrin (al 7-lea creier), totalitatea membranelor celulare (al 8-lea creier) și ”memoria corpului” în totalitate (al 9lea creier).
Tot el ne-a prezentat noutăți interesante – precum rolurile inimii și ficatului – ca organe endocrine, sau existența ”prostatei feminine” – prezentându-ne și foarte multe posibilități de terapie și intervenție prin gemoterapie.
Am rămas cu o schemă interesantă de la el:
Gemoterapicele din Stejar și Sequoia sunt pentru bărbat, ceea ce gemoterapicele din Merișor și Zmeur sunt pentru femeie.
Toate au efect de refacere, regenerare, revitalizarea și anti-îmbătrânire.

Există multe gemoterapice cu acțiune extraordinară asupra sistemului endocrin – pe care Fernando Pitera le-a prezentat discutând la fiecare glandă în parte – fiziologia – patologia și posibilitățile de intervenție cu gemoterapie.
Materialele sale extraordinare vor fi traduse în limba română și publicate în Volumul V al revistei Acta gemmotherapeutica – al ARGH.

A doua zi de Conferință a început pe o zi ploioasă (norii se adunaseră încă din ziua anterioară) – de parcă întreaga Natură a decis să ”spele” o parte din energia grea cu care venisem cu toții de prin cabinetele noastre, de prin viețile noastre și de care ne împiedicasem în prima zi a Conferinței (în combinația oboseala drumului + energiile stagnării, stresului și suferinței + suprasolicitarea ”cascadei” de informații desfășurată o întreagă zi – continuu!).
Dimineața l-am audiat pe Fernando Pitera terminând materialul început ieri și apoi prezentând o minunată și spectaculoasă monografie a arborelui Sequoia gigantea  – ce a deschis energetica prezentei ediții a Conferinței – legătura cu ARBORII MAIESTUOȘI ȘI GIGANȚI AI LUMII.
Lucrarea în detaliu a lui Fernando Pitera despre Sequoia gigantea se găsește publicată în volumul IV – al Acta gemmotherapeutica – revista ARGH – lansată cu ocazia acestei Conferințe și suferind o ”evoluție” către o revistă științifică acreditată, care a început să respecte toate standardele solicitate pentru acreditare.

După terminarea prezentărilor lui Fernando Pitera, invitații speciali din America, Lauren și Joachim Hubele au prezentat informații succinte despre noile lor proiecte, printre care programul GemoExpert, la care au lucrat împreună cu medici din ARGH Constanța, Școala on-line de gemoterapie pentru terapeuți, precum și crearea Asociației Americane de Gemoterapie – care este o soră a ARGH-ului nostru! Îi urmăm bine a apărut pe lume – și-i dorim o evoluție la fel de frumoasă ca a Asociației noastre.

A urmat dr. Sorina Soescu cu lucrarea despre ”Arborii milenari ai pământului românesc și gemoterapia” – în care s-a reamintit legătura străveche a dacilor cu pădurile și arborii. A fost discutat rolul important al mugurilor din arborii masivi, maiestuoși precum Fagul, Stejarul, Frasinul și Ulmul – în terapia de drenaj și detoxifiere - și în general, în procesul terapeutic. Energia arborilor maiestuoși a început să-și imprime energia asupra participanților.
Iar afară a răsărit soarele și a trecut ploaia – semn că și Natura și-a încheiat procesul de curățenie.

Ziua a continuat cu alte câteva prezentări deosebite – ale căror titluri le trecem în revistă, pentru a vă ilustra varietatea tematicii și a direcțiilor de explorare:
Ele s-au dovedit într-un final părți componente ale unei strategii simple și clare de intervenție prin gemoterapie – rezumată pe 4 nivele structurale – citiți în continuare prezenta recenzie!).
Dna dr. Simona Nițu – Intervenție eficientă prin gemoterapie în patologia acută de căi respiratorii
Dna dr. Gabriela Ion – Tulburări funcționale vezicale în patologia pediatrică
Dna dr. Silvia Vasile – Fractură de mare trohanter la o persoană vârstnică – studiu de caz
Dna dr. Didi Surcel – Mecanisme integrative vizând sistemul imun mucosal și celulele stem mezenchimale adulte de la nivel intestinal, cu rol în patogeneza bolilor inflamatorii intestinale și extraintestinale
Dr Adrian și Mariana Alecu – Sindromul overlap – de la astmul bronșic la bronhopneumopatia cronică obstructivă, atitudinea clinică specifică în gemoterapie
Dna conferențiar farmacist Neli Olah – Markeri fitochimici pentru standardizarea extractelor gemoterapice
Dna dr. Cezarina Matei – Infecții urinare recurente – studii de caz
Dna dr. Adriana Blaj – Gemoterapia și disbiozele intestinale

La cina festivă de seara – am avut o mulțime de suprize plăcute – de la decernările de diplome onorifice tuturor persoanelor care au sprijinit organizarea Conferinței în Timișoara, dar și gemoterapia în Banat, în general și până la oferirea Trofeului de gemoterapie dnei dr. Ofelia Lugojan Ghenciu – medic homeopat din Timișoara și unul dintre lectorii fondatori ai cursurilor de formare în gemoterapie. De asemenea, Trofeul ”Pol Henry” acordat anual unui medic tânăr și foarte implicat în dezvoltarea gemoterapiei a revenit dnei dr. Cezarina Matei din București – ce s-a alăturat de puțin timp echipei de lectori Plantextrakt și a avut o evoluție rapidă și ascendentă atât profesional, cât și pe partea de formare.
Alte surprize importante au fost locația aleasă pentru cina festivă – un club timișorean numit Heaven (”cer”) – un spațiu generos, cu ferestre mari și luminos, în care ne-am simțit cu toții ”în al nouălea cer!” – după ce am trecut cu bine prin ”purgatoriul” științei și al confruntării cu propriile noastre reacții interioare în cursul întregii zile (dimineața în purgatoriu și seara ”în cer”!).
Iar cel mai special și frumos moment al serii a fost recitalul oferit generos de un trio de muzicieni din Timișoara – având ca temă principală melodii ”de suflet” din Armenia intepretate la duduk (instrument muzical tradițional armean, ca un fluier / flaut cu o vechime de peste 1500 de ani), la violă și pian – cel care a acompaniat și comentat fiind dirijorul filarmonicii din Timișoara, maestrul Radu Popa.

Muzică celestă – din adâncurile vibrațiilor Universului – trecută prin simțirea omenească a intepretului la duduk (nimeni altul decât soțul unei colege medic din Timișoara, participante la conferința noastră!).
Muzica ne-a prilejuit reconectarea cu INTERNETUL Universului - și definirea unor pași interesanți pentru strategiile viitoare (Dl Radu Popa – vorbea despre ritmuri tip tobe sau bătăi, ca fiind ritmuri ”pământene”, de ”coborâre a vibrației” spre Pământ - și sunete tip vibrație și unduire, ca cele ale duduk-ului, drept sunete de ”urcare a vibrației” spre Cer. RITM și VIBRAȚIE. MATERIAL și SPIRITUAL. Dualitatea lumii în care trăim - și dualitatea poveștii omenești.
Omul este ”prins” realmente între două lumi!
Tot el ne povestea cum instrumentele muzicale de lemn devin VII în timp ce omul suflă în ele = suflul vital al omului le ”însuflețește”! - și atunci încep să comunice alături de ființa umană!).
Iar la ieșirea din sală am putut admira pe cer Luna în creștere și planeta Jupiter, foarte apropiate și strălucitoare.
Jupiter este planeta care stimulează creșterea arborilor deciduali și integrarea lor în cicluri de 12 ani – cu evoluția coroanei, a ramurilor și dezvoltarea inelelor de creștere.
Noi, ca Asociație ne aflăm în al 6-lea an de evoluție – la mijlocul perioadei de dezvoltare și maturizare a unui organism aflat în armonie cu ritmurile Naturii.

A doua zi a Conferinței a fost una foarte condensată și ”condimentată” cu multiple prezentări.
Tonul zilei a fost dat de prezentarea dnei Lauren Hubele din Statele Unite – despre noua ei percepție cu privire la Cele 4 stadii ale strategiei de tratament gemoterapic pentru fiecare caz:

 1. stadiul deschiderii căilor de eliminare
 2. stadiul de drenaj și curățenie propriu zisă
 3. stadiul de regenerare, reparare și refacere structurală și funcțională a organelor
 4. stadiul de armonizare interioară a organismului - și a organismului cu mediul său înconjurător.

Ea a mai prezentat și cele 14 remedii gemoterapice cu care realizează cel mai adesea primul Stadiu – cel de deschidere a căilor de eliminare.
Și a prezentat câteva cazuri clinice – rezolvate nu atât prin tratament simptomatic, ci prin deblocarea căilor de eliminare.
A fost urmată în prezentări de dna farmacist Carmen Ponoran – care ne-a prezentat o scurtă istorie a gemoterapiei în România - și am descoperit cu toții că suntem o parte a acestei istorii – pe care o scriem fiecare dintre noi, cu micile noastre contribuții.
A fost impresionant să aflăm cum suntem ”mânați”, ”forțați”, impulsionați și cumva ”ghidați” de o forță necunoscută (a Naturii, a puterii arborilor – și a mugurilor lor) – de a lucra împreună, de a evolua rapid și împrăștia cunoașterea, de a ne alături și dezvolta prin colaborare și prin punerea împreună a calităților noastre atât de diferite.
După ea, dna farmacist conferențiar Neli-Kinga Olah – ne-a prezentat o foarte interesantă lucrare ”Variații fitochimice în extractele gemoterapice – studii comparative pe termen lung”, în care ne-a prezentat cum extracte gemoterapice recoltate în ani diferiți, în perioade sezoniere diferite, în locuri diferite – au concentrații de substanțe active diferite – definind ”timpul optim” de recoltare pentru câteva dintre gemoderivatele mult folosite în practica clinică.
La rândul său, dna dr. Didi Surcel ne-a prezentat o patologie interesantă ”Sindromul de hipersensibilitate” la câmpurile electromagnetice – ce apar la marii consumatori de computere, telefoane mobile, televizoare sau alte dispozitive electronice. Ne-a oferit și câteva soluții practice de corectare a simptomelor variate ce apar ca urmare a acestei expuneri excessive (paradoxul făcea că în acel moment, în Conferință, noi toți eram în plină ”expunere” la câmpuri electromagnetice și hipoxie – calculatoare, videoproiector, sală de conferință ne-aerisită și restul – adică trăiam practic ceea ce dumneaei expunea teoretic!).
După pauza de cafea – a urmat o suită rapidă și densă de lucrări științifice – de la cea a dnei Szusanna Giurgiuman, cu tratamentul gemoterapic în cazuri de fibrom uterin, a dnei dr. Socoliuc Oana, cu tratamentul cu Fraxinus în cazuri de hiperuricemie și gută și până la lucrările dnei dr. Dana Dăbală despre ”câmpul cuantic”, homeopatie și gemoterapie, a dlui dr. Adrian Alecu despre metodologia studiilor de cercetare și exemplificare legată de posibilitățile și problemele acestor studii, și lucrarea dnei Dana Șelaru despre Deparazitare și gemoterapie.

Am terminat Conferința cu Concluziile sale generale – enunțate de dna dr. Sorina Soescu, după cum urmează (in extenso și prescurtate, cum au fost ele arătate și participanților). Iar dl Fernando Pitera ne-a expus pe scurt câteva dintre comentariile și lucrurile pe care le-a primit și el de la noi, la care s-a gândit în timp ce noi discutam și s-a arătat foarte onorat și mulțumit că are ocazia să ”se maturizeze” alături de noi. Ne-a spus că este pentru prima dată în viața lui – când alege să ”evolueze” alături de o Asociație, de un grup de specialiști. El recunoaște că este o ”făptură nocturnă” și un ”lup singuratic” – care ziua vede pacienți și noaptea citește și scrie – dar că întâlnirea cu ARGH l-a schimbat foarte mult, l-a ajutat să crească și să înțeleagă multe lucruri – pe care n-ar fi reușit să le cuprindă de unul singur.
Iar dna dr. Simona Nițu a încheiat lucrările prezentei Conferințe adăugând că ne maturizăm cu toții, împreună, în întregul proces – sub influența și presiunea gentilă dar fermă a mugurilor – care ne ”împing” să ne împlinim, fiecare dintre noi – destinul individual ÎN CADRUL organismului mai mare reprezentat de ARGH.

Concluzii:
Ne-am maturizat și am crescut foarte mult în ultimii 6 ani. Fiecare an a adus o altă nouă evoluție – o altă nouă direcție de creștere.
Mugurii ”ne împing” exact acolo unde doresc să ne ducă iar noi avem înțelepciunea și deschiderea să ne lăsăm în voia energiilor lor.
Cu toate obstacolele apărute în calea organizatorilor, cu toate nenumăratele poticneli pe parcurs, a suprizelor care s-au ținut lanț (și plăcute – concerte inspiratoare de muzică sacră și neplăcute – lipsa neașteptată a unor vorbitori și lectori) – energia și-a urmat cursul ascendent și SPIRALA ÎNVĂȚĂRII a urcat continuu.
SUNTEM UN ORGANISM VIU – o asociație dinamică și în expansiune – formată din indivizi independenți, unici, puternici, care au ales să se alăture în pasiunea pentru Natură și în folosirea ca instrument a ”fitocomplexelor” din muguri vii ai arborilor și arbuștilor în procesul vindecării.
Toate cazurile prezentate, toate rezultatele cercetărilor întreprinse și multele conexiuni și legături pe care le-am realizat între oameni de formații diferite (medici – farmaciști – biologi – cercetători – oameni de afaceri – muzicieni – artiști) ne indică ACORDAREA LA INTERNETUL PLANETAR - și re-echilibrarea propriei rețele neuro-endocrino-imunitare interioare a fiecăruia dintre noi.
ȘI NE INDICĂ VIAȚA – care pulsează în fiecare mugure – în inima fiecăruia dintre noi - și în organismul nostru comun numit ARGH.
VIAȚA înseamnă evoluție și reproducere - și noi am ajuns la ”stadiul” de arbori maturi – care încep să împrăștie semințele - și în același timp – fac loc arborilor mai tineri să evolueze și să crească.
Pădurea se îndesește. Diversitatea crește. REȚEAUA EVOLUEAZĂ. TOȚI VIBRĂM și PULSĂM VIAȚĂ. Și răspândim semințele – peste tot unde acestea au șansa de a găsi un teren fertil de prindere.
Un mecanism de supraviețuire și expansiune învățat de la partenerii noștri – ARBORII!

Mulțumim tuturor participanților la cea de-a VI-a Conferință Națională de Gemoterapie – din Timișoara.
Fiecare dintre voi a făcut posibilă SINERGIA în care ne-am aflat cele trei zile magice la Timișoara.
Vă dorim să vi se oglindească înmiit tot ceea ce ați adus în Asocierea noastră și să primiți în viața voastră – în acest an – răspunsurile la cele mai importante întrebări pe care vi le-ați pus, care să vă faciliteze maturizarea interioară.
Mulțumim Laboratoarelor Plantextrakt pentru sprijinul continuu și susținerea în lumea materială a viselor mugurilor.
Și mulțumim gazdelor noastre bănățene.
Ați reușit să mai ”amorsați” o Revoluție de paradigmă și să ne oferiți un nou imbold spre creștere!

CONCLUZII SUCCINTE:
A VI-a Conferință Națională = a reprezentat un fel de ”RITUAL DE MATURIZARE” al ARGH – cu trecerea spre o nouă fază de evoluție.

Premize ințiale:
Prezentarea din primei zi a dlui Fernando Pitera = despre sistemul endocrin = ca fiind releul de legătură între corp și Univers – ”modemul” de conectare computer omenesc la Internet-ul Universului.
Prima zi a conferinței = pentru noi toți a fost un fel de CONECTARE MODEM (forțată!) = ca un fel de  ”ritual de maturizare” (ca la populația dacică) = testarea ”anduranței” participanților (faceți sau nu față unor obstacole și provocări?).

Rezultate:
ANUL 2015 = Anul în care ARGH a devenit ”Pădure matură” CARE FACE FAȚĂ CU BINE OBSTACOLELOR ȘI PROVOCĂRILOR!
DARUL MATURITĂTII = CLARITATEA = ”Imaginea de ansamblu”

A. Perceperea – conștientizarea – acordarea la RITMURILE NATURII:
INSPIR/EXPIR – CONTRACȚIE/EXPANSIUNE – Centripet/centrifug – legume/fructe – frig/soare (căldură)

B. Simplificare și evidentiere REGULILOR jocului Naturii (steaua Regulus – Alfa din Leu – a fost steaua de pe cer în ultima zi a conferinței – indicât ”reglarea” și ”regularizarea” ce are loc în activitate!)

4 = cifra stabilității = cifra Pământului = ÎMPĂMÂNTAREA

Fazele transformării plantelor în corp uman:
1) digestie – 2) absorbție – 3) asimilare – 4) eliminare

Nivelele procesului de vindecare
1) Deschidere căi eliminare
2) Curățenie, drenaj
3) Regenerare, reparare, restabilire funcțională, structurală a organelor
 4) Armonizare interioară și exterioară
(contribuție soții Hubele – programul GemmoExpert).

Toate lucrările Conferinței s-au încadrat în schema de mai sus, la unul dintre aceste nivele (gemoterapia acționează la unul sau altul dintre aceste nivele!)

1) Deschiderea eliminărilor (aparat genito-urinar – lucrări dr. Gabriela Ion, dr. Cezarina Matei, Oana Socoliuc, dr. Zsuzsanna Giurgiuman – intestine – dr. Didi Surcel, dr. Adriana Blaj – aparat respirator – dr. Simona Nițu, dr. Adrian și Mariana Alecu, deparazitare – dr. Dana Șelaru)
2) Curățenie/drenaj (Sequoia – Pitera, Stejar, Fag, Frasin, Ulm – S. Soescu – Nuc – M. Ciumașu
3) Refacere/regenerare – FRUCTELE – MUZICA – POEZIA - VIBRAȚIA
4) Armonizarea întregului corp –= COERENȚA! - CONEXIUNI cu tot și toate (lucrări dr. Dana Dăbală, dr. Adrian Alecu – concentrare, memorie)

Sistemul psiho-neuro-endocrino-imunitar (discuții F. Pitera, Didi Surcel)

C. TESTAREA MATURITĂTII = nu există greșeli/coincidențe – doar LECȚII / SINCRONICITĂȚI
Exemple – lucrarea dnei dr. Cezarina Matei – Polygemma 6 (drenaj limfatic) – vs Polygemma 7 (căi urinare)
Pacienți care NU au luat remediul homeopat, au stat doar pe gemoterapie
Legea seriilor ”traumatisme” – lucrare – dr. Silvia Ignat, lucrare dr. Roxana Ghenoiu
”Cireșe de mai” – ploaie și soare – ”Purgatoriu” și ”Heaven”
Decalare program – re-organizarea programului AȘA CUM A FOST NEVOIE pentru transmiterea mesajului

D. MULTUMIRI TIMIȘOARA – BANAT – AICI ÎNCEP REVOLUȚIILE

E. MULTUMIM FERNANDO PITERA – pentru ”sămânță” – RECUNOȘTINȚĂ+++
Am devenit PĂDURE și răspândim semințe
Mulțumim de mesajul de anul acesta – VIAȚA ESTE DEPENDENȚĂ + INTERCONEXIUNE – PUTEM EXISTA DOAR ÎNTR-O REȚEA DE CONEXIUNI
Antonio Lima de Fareira – Evoluția = O FORMĂ DE AUTOEVOLUȚIE DE FORME ȘI FUNCȚII
ARGH – ESTE VIE – AUTO-EVOLUEAZĂ și se AUTO-PERPETUEAZĂ

F. MULTUMIM TUTUROR PARTICIPANTILOR SI MEMBRILOR ARGH – ESTE O ONOARE SĂ CREȘTEM ÎMPREUNĂ!

Mulțumim MUZICII și Mamei Natură care s-a conectat la noi prin instrumente muzicale, remedii gemoterapice și fructe.

Arhimede: ”Dați-mi un punct de sprijin și răstorn Pământul”!
ARGH: ”Dați-mi un mugure și schimb paradigma vindecării”!

Radu Gyr – ARBORII (din ciclul ”Poezia în cătușe”)

În brazi, în paltini, în stejari
Eu am părinți și frați și neamuri.
Nu frunza tremură pe ramuri,
Ci numai ochi adânci și mari.

Toți dacii de la rădăcină,
Ard în molizi, sub largi cununi.
Pe cer, cu vârfuri de goruni,
Scriu uricarii, cu lumină.

În frasin, ca-ntr-un vechi altar,
Slujește încă un vlădică.
În creanga dârză se ridică,
O mână aspră de plugar.

Iobagii cresc din răzvrătire
În fagi, alături de plăieși.
Câte-un bunic, câte-un ungheș,
Aud în orice plop subțire.

Zugravi de vis ori octoih
Șoptesc prin scorburi către seară,
Lângă poeți care-nălțară,
Din flăcări lacrimă de stih…

Și eu totuna cu străbunii
În cel de mâine, cel de azi,
Voi murmura în ulmi și brazi,
Cu toate foșnetele lunii.

 

Comentariu final:
Am aflat exact după ce s-au încheiat lucrările Conferinței de la Timișoara, din materialul ”Portalul PentaUnitar din 21 mai” scris de Elena Cociș și primit prin Newsletter-ul de la Editura ForYou – că între 21 și 23 mai a existat un ”portal” energetic în care s-au suprapus niște evenimente energetice extrem de importante.
Evenimente precum Sărbătorile Creștine ale ”Înălțării” și ”Sfinților Constantin și Elena” – care au fost în aceeași zi (”coincidență” rară și extrem de puternică!), începutul unui nou ciclu al Calendarului Mayaș și tranzite astrologice extrem de puternice și importante (schimbările atmosferice între căldură mare, ca vara și furtuni cu trăznete, tunete și ploaie au indicat aceste tranzite astrale), cu conjuncții între Lună, Soare, Jupiter și alte corpuri astrale.
Luna pune în mișcare EMOȚII (și dl Pitera ne-a vorbit despre E-MOZIONE – adică MIȘCAREA indusă de EMOȚII în prezentarea despre INIMĂ!) – emoțiile fiind singurul limbaj autentic și real prin care putem comunica cu noi înșine, cu ceilalți semeni și cu Universul.
EMOȚIILE au fost vehiculul de comunicare preponderent al acestei a VI-a ediții a Conferinței (în care MUZICA – POEZIA – VIBRAȚIA CLOPOTELOR - și IUBIREA – au fost ingredientele principale).

Semnificația acestui ”portal” de 21-23 înseamnă trecerea spre O NOUĂ ENERGIE A LUMII – în care fluxul de energie va fi perceput total diferit de fiecare dintre noi, funcție de transformarea corpului fizic la care am reușit să ajungem prin munca noastră individuală și gradul de înțelegere a noilor paradigme pe care Viața ni le-a dezvăluit.

Mesajul de la ForYou este uimitor prin ”sincronicitatea” lui cu ce s-a discutat la Conferința noastră – EXACT ÎN ZILELE ACESTUI ”PORTAL PENTADIMENSIONAL”.
”Se pare că energia trece într-o ”octavă superioară” – în care vom aborda viața pământească cu rafinament, eleganță, decență, bun gust și măsură în toate. Simbolistica acestui moment ne vorbește și despre cât este de important să fim
în armonie cu energiile Universului, cu legile nescrise ale acestuia, pentru că facem parte dintr-un tot; întreaga Creație este interconectată.”
………………
”Acest portal energetic, care s-a deschis pe 21 mai – a avut activitate maximă trei zile (EXACT CÂT A DURAT CONFERINȚA!), dar rămâne activ până la solstițiul de vară, moment în care i se vor adăuga noi sensuri și noi valențe creatoare. Ceea ce înseamnă că putem lucra cu energiile portalului în toată această perioadă de timp”.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie