• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Legatura cu trecutul si viitorul

A VII-a Conferință Națională de Gemoterapie - Cluj, 3-5 iunie 2016

Am participat la una dintre cele mai emoționante și speciale ediții ale Conferinței de gemoterapie la finalul primăverii acestui an.
Ca de obicei - ne-am suprapus peste un "tranzit astral" deosebit, deoarece sâmbătă, pe 4 iunie - a fost Luna nouă în Gemeni- un moment important de CURĂȚENIE - DE ELIMINARE - DE ÎNDEPĂRTARE A REZIDUURILOR și menținerea lucrurilor bune și susținătoare ale evoluției și vieții.

În prima zi a Conferinței - cu o zi înainte de luna nouă - a plouat continuu - în averse și rafale - ca și cum Natura ne-a "purificat" pe toți - cei adunați din toate colțurile lumii - aici la Cluj. Apoi a doua zi a ieșit soarele - ne-a luminat și încălzit - invitându-ne mereu afară - în pauzele de la Conferință.
Am remarcat că în fiecare an al Conferinței noastre  - mugurii ne ghidează în momentele potrivite, în locurile potrivite, să ne întâlnim cu oamenii potriviți și să schimbăm între noi energiile de care avem nevoie pentru a ne resuscita / evolua / crește și a ne motiva în următoarea perioadă.

Dna dr. Luminița Sârcă spunea emoționată la începutul prezentării sale că în fiecare an se simte ca la o reuniune de familie, la care așteaptă cu nerăbdare să ajungă și de la care pleacă plină de bucurie și entuziasm - abia așteptând întrunirea din anul următor.

În fiecare an, fiecare ediție a Conferinței s-a caracterizat printr-o anumită TEMĂ ENERGETICĂ - printr-o anumită "direcție" indusă de ENERGIA MUGURILOR, a NATURII și a UNIVERSULUI.
Prima ediție - a fost "Ediția începutului, nașterii ARGH", la Cluj - urmată de "Ediția micului prinț, a copilului mic, care avea nevoie de ghidare", tot la Cluj - apoi "Ediția adolescenței ARGH", cea de la Mamaia, în care ni s-a alăturat "părintele nostru îndrumător", dr. Fernando Pitera, "Ediția începutului perioadei mature a ARGH, la Brașov", "Ediția unei ARGH adultă, la București" și "Ediția maturizării ARGH și începerea răspândirii semințelor", la Timișoara.  
Iar anul acesta - al 7lea an al existenței ARGH, ne-am reîntâlnit la Cluj - și am celebrat încheierea unui ciclu complet de 7 ani, alături de alte  multe momente aniversare.
Am numit ediția din acest an "Ediția re-conectării cu rădăcinile, cu trecutul, cu strămoșii și privirea cu optimism spre viitor".

Și am să vă povestesc de ce am simțit această energie și cum am perceput eu întreaga desfășurare a Conferinței.

Nu voi mai face o prezentare "cronologică" a tot ce s-a întâmplat, așa cum v-am obișnuit în alți ani, "raportând" pas cu pas evoluția lucrărilor Conferinței.

Anul acesta simt nevoia să mă las în voia inspirației și să permit stării de bine și emoționale care mă însoțește acum, la încheierea Conferinței - să "scrie" acest articol, întocmai precum rădăcina care crește dintr-o sămânță se lasă ghidată de ÎNȚELEPCIUNEA DIVINĂ din interiorul ei, care îi spune că este momentul să înceapă să iasă - să exploreze - să găsească resurse și să stabilizeze planta ce urmează să crească.

Așadar, vă spuneam că au existat multe momente aniversare și evenimente emoționante, de-a lungul celor 3 zile minunate în care ne-am întâlnit 220 de participanți, medici și farmaciști din toată țara, veniți cu entuziasm la Cluj - la sărbătorirea anuală a primăverii mugurilor și la împărtășirea experiențelor noastre acumulate în anul care a trecut.

Laboratoarele Plantextrakt, principalul susținător al ARGH - au împlinit anul aceasta 25 de ani de activitate - iar dna dr. Simona Nițu ne-a amintit să nu uităm că noi putem să lucrăm de 25 de ani cu produse de o calitate foarte bună, cu produse în care avem încredere și cu oameni care ne sprijină să ne desfășurăm activitatea de terapeuți.

Nick Churchill, Directorul Școlii de Gemoterapie din Marea Britanie - ne-a prezentat o realitate dificilă din  Marea Britanie, în care aplicarea rigidă a Legislației europene în domeniul produselor fitoterapice și a desfășurării meseriei de terapeut naturist - duce la amenințarea dispariției produselor și a terapeuților.
Știm că există la ora actuală în lume o mișcare importantă împotriva homeopatiei, și implicit și a gemoterapiei (care a fost fondată de un homeopat, dr. Pol Henry din Belgia), dar Nick Churchill ne-a făcut conștienți de pericolele manipulării opiniei publice prin intermediul Internetului - arătându-ne în Wikipedia cum pagina de gemoterapie a fost "categorisită" cu eticheta "pseudo-știință"!

Am realizat cât suntem de norocoși în România, cum echipa noastră multi-disciplinară a devenit din ce în ce mai mare și mai puternică și cum i s-au alăturat oameni inimoși - ce și-au dedicat din timpul liber și energia lor - pentru studierea, aplicarea și comunicarea informațiilor cu privire la gemoterapie și efectele sale clinice.

Întreaga noastră Conferință a fost o împletire continuă de prezentări științifice, de cazuri clinice, de cercetare fundamentală de laborator de înaltă calitate, de eseuri filozofice și simbolism și mai ales, de ENTUZIASM și UIMIRE în fața miracolului reprezentat de puterea Naturii, concentrată într-un mugure!

Mai mult ca niciodată, medicii și farmaciștii s-au simțit foarte confortabili cu folosirea atât a informațiilor științifice riguroase, cât și a interpretărilor simbolice, știința și arta împletindu-se continuu în intervențiile lor (chiar și prezentările celor mai multe dintre lucrări au fost mult mai artistice ca în alți ani).

Legatura cu trecutul si viitorul
"Tonul" l-a dat, desigur, dr. Fernando Pitera - care ne-a pregătit niște prezentări magnifice despre "Echilibrul feminin/masculin - sexualitatea, fertilitate - tulburările acestora și posibilitățile terapeutice cu ajutorul gemoterapiei".
De-a lungul a trei zile - am audiat în fiecare dimineață - 3-4 ore bune de prezentări de înaltă ținută - sistematizate, ilustrate sugestiv, însoțite de povestiri, de prezentări de caz, de glume și de multe exemple practice.
A fost un real "festin" atât pentru mintea noastră - care nu se mai sătura să absoarbă bogăția de informație oferită, cât și pentru sufletul nostru - ce se bucura de frumusețea procesului.

Legatura cu trecutul si viitorul
În fiecare zi de Conferință, după-amiaza, au fost prezentate lucrări interesante ale medicilor și farmaciștilor din România - cu prezentări de cazuri, cu studii de cercetare de laborator, cu sinteze teoretice sau pur și simplu cu mici eseuri sugestive.

Iar fiecare dimineață a început cu prezentarea și sărbătorirea câte unuia dintre invitații speciali ai acestei ediții aniversare a Conferinței Naționale ARGH - pentru că așa cum vă spuneam, împlinind 7 ani de activitate, am "aniversat" încheierea unui ciclul de dezvoltare, urmând să începem o altă "tură" prin spirala timpului - de alți 7 ani - cu o altă energie și cu alte puteri, după experiențele anterioare.

Prima dimineață a fost rândul prezentării dlui farmacist Ovidiu Bojor - "părintele" fitoterapiei românești - care la venerabila vârstă de 92 de ani - are încă agenda plină și a putut sta alături de noi doar în prima zi de Conferință".
Dânsul a început cu o rugăciune de mulțumire și recunoștință (pentru că ne-a mărturisit că așa își începe fiecare zi - recunoscător că mai există încă o zi!).
El ne-a îndemnat să ne păstrăm spiritul de copil până în ultima clipă a vieții.
Și a mărturisit că este foarte optimist pentru viitorul terapiei naturale în România, din două motive:
1)- pentru că există o promovare extensivă a terapiilor naturale (oamenii simt nevoia clară de a se îndepărta de excesele industriei farmaceutice chimice)
2)- pentru că observă la tineri începutul renașterii spirituale și CONȘTIENTIZAREA unei apropieri de Natură, într-o epocă tulbure caracterizată prin confuzie.

Legatura cu trecutul si viitorulÎn a doua zi a fost rândul prezentării dlui dr. Teodor Caba, din Sibiu și a dlui farmacist Horia Bucur, din Sebeș, ambii octogenari și primii din România care au discutat și folosit gemoterapia (preparate "artizanale" în farmacia dlui Bucur din Sebeș) în România, în anii 70.
Ambii terapeuți au povești impresionante de viață și sunt persoane extrem de modeste și retrase, care își împlinesc misiunea vieții dincolo de cunoașterea publică. Doar cei care au fost beneficiarii miracolelor terapeutice realizate de ei le cunosc LUMINA.
Suntem recunoscători dnei farmacist Carmen Ponoran - mintea vizionară din spatele Plantextrakt și ARGH - că i-a invitat la această ediție aniversară ARGH, că i-am cunoscut, că am interacționat cu ei - și că de acum înainte VOM ȘTI CLAR CÂT DE PUTERNICE NE SUNT RĂDĂCINILE.
Cu așa oameni LIBERI - NEÎNFRICAȚI - și RĂZBĂTĂTORI ce ne-au deschis drumul către cunoaștere - începem să înțelegem de ce drumul nostru a fost uneori PREA UȘOR - cum de ne-am "găsit" unii pe alții - și cum am fost aduși (și suntem ținuți) împreună de GEMOTERAPIE - în ciuda diferențelor EVIDENTE dintre individualitățile și personalitățile noastre!

Legatura cu trecutul si viitorulAm realizat că suntem SEMINȚE și FRUCTE trimise peste tot în țară (și lume) de Marele Spirit - și ne reamintim cu toții, în același timp - CINE SUNTEM ȘI CE AVEM DE FĂCUT.

La această ediție aniversară a Plantextrakt și ARGH - dna farmacist Carmen Ponoran a avut ideea și puterea de a materializa o carte extraordinară despre ISTORIA GEMOTERAPIEI ÎN ROMÂNIA.
Cartea conține INTERVIURI ale principalelor personalități și profesioniști implicați în apariția și dezvoltarea gemoterapiei în ultimii 25 de ani din România - și a fost primită cadou, cu emoție și nerăbdare de toți participanții la Conferință.

A existat și partea de decernare a diplomelor pentru farmaciști și medici care au contribuit continuu la răspândirea gemoterapiei, a trofeului "Gemoterapia" - atât pentru dl dr. Caba, cât și pentru dl farmacist Bucur, precum și a premiului Pol Henry pentru dna dr. Oana Socoliuc.

Și desigur, a existat și partea artistică, de relaxare și sărbătorire, în seara festivă oferită de Laboratoarele Plantextrakt - gazda perfectă a acestei a șaptea reuniuni naționale de gemoterapie.

Să nu uităm că am avut alături de noi, direct sau indirect și prieteni de peste hotare - alături de dl profesor Fernando Pitera, din Italia (secondat admirabil ca de obicei, de dr. Claudiu Ionescu, traducătorul din italiana "medicală" - fără de care, ar fi practic imposibil dialogul cu dr. Pitera - mulțumim Claudiu!), pe Nick Churchill din Anglia (Directorul Școlii de gemoterapie on-line) - ce este alături de noi de la prima ediție a Conferinței Naționale și ne-a devenit prieten și frate sfătuitor: am primit un film cu o prezentare de la Lauren Hubele, din Austin, Texas, care ne-a prezentat un protocol gemoterapic interesant folosit pentru "deschiderea" tratamentului cazurilor și am avut printre noi un farmacist din Polonia, aflat a doua oară în România - care este uimit continuu de coeziunea, puterea și entuziasmul grupului de medici și farmaciști români - ce se adună anual în fiecare primăvară!

Dintre specialiști români care au făcut prezentări - să nu o uităm pe dna dr. Didi Surcel - ce vine mereu cu noutăți în domeniul imunologiei și ne ajută să ne creăm baze științifice din ce în ce mai puternice, pe dna dr. Neli Olah, ale cărei cercetări de laborator novatoare ne umplu de bucurie și de speranță, pe dna dr. Simona Nițu, dna dr. Gabriela Ion, dna dr. Ligia Georgescu, dna dr. Sorina Soescu, dna dr. Mălina Ciumașu, dna dr. Dana Șelaru, dna dr. Mihaela Dănescu, dna dr Lorelai Cobzariu, dna dr. Carmen Alina Palinkas, dna dr Dana Fodor, dna dr. Dana Dăbală, dna dr. Florina Moldovan și dna dr. Szuszanna Giurgiuman.
Sper că nu am omis pe nimeni și dacă am făcut-o, să-mi fie cu iertare - dar am luat notițe așa cum am putut, printre emoții, entuziasmul aflării rezultatelor din prezentărilor colegilor și multe îmbrățișări cu suflete minunate!

La o pauză de prânz, am avut privilegiul să stau la o vorbă cu un coleg medic din Timișoara, care mi-a povestit despre fascinația sa cu privire la un pictor maghiar - Csontvary Tivadar Kosztka - ce a trăit  între 1853 - 1919 și a fost un farmacist (până la 40 de ani) ce a avut o viziune mistică, după care a decis să se apuce de pictură. A călătorit mult prin lume și a lăsat niște tablouri UIMITOARE, o expoziție a operelor sale aflându-se în prezent în muzeul din Miercurea Ciuc.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tivadar_Csontváry_Kosztka
http://csontvary.csikimuzeum.ro/ro/intampinare/

Acest pictor a fost considerat prea modern, de către tradiționaliști și prea tradiționalist, de către pictorii moderni
(o paralelă interesantă cu gemoterapia - considerată "prea modernă" de fitoterapeuți tradiționaliști și prea "tradițională" de medicii clasici).

A fost un singuratic, un spirit LIBER, care a explorat diferite exprimări artistice. Era vegetarian, milita anti-alcool, anti-fumat și vorbea (scria cărți) despre spiritualitate și geniu.
A fost un suflet "trezit" prea devreme - în plină ceață mentală de început de secol - dar poate fi considerat unul dintre SUFLETELE BĂTRÂNE ce au venit pe Pământ pentru a deschide porțile pentru cei care urmau să vină - PENTRU NOI.
Și ENERGIA LUI (alături de a multora, NENUMĂRAȚILOR ALTOR STRĂMOȘI) face parte dintre RĂDĂCINILE NOASTRE - pentru că tot ce am aflat - tot ce am simțit - tot ce am trăit în aceste trei zile de Conferință Națională a accentuat ideea re-conectării cu rădăcinile.

Tabloul lui celebru "Întâlnirea iubiților" - este un tablou ce ilustrează perfect energia, tematica și derularea Conferinței Naționale de la Cluj.

Legatura cu trecutul si viitorul
REUNIREA CONTRARIILOR. UNITATEA. ECHILIBRUL MASCULIN/FEMININ (întuneric și lumină). INDIFERENT CÂT SUTEM DE DIFERIȚI - SUNTEM UNUL.
CONCEPTUL UNITĂȚII - tema cu care a început discuția dr. Pitera.
"CÂMPUL MORFIC" = UNUL din spatele a toți - "CÂMPUL" la care ne-am conectat cu toții și cu care ne-am armonizat cu toții - cei care am participat la Conferință.

Deși nu am discutat între noi și nu știam fiecare ce va prezenta celălalt - ne-am "împletit" miraculos energiile - și am construit un CONSENS UNITAR în toate cele trei zile de Conferință (identic cu toate celelalte Conferințe de până acum!).
Și am fost în același timp, UNA CU NATURA - UNA cu tot ce s-a întâmplat în Univers, în aceste zile.

Am plecat cu toții acasă mult mai împuterniciți, mai "împământați", plini de recunoștință că ne-am cunoscut și onorat "bunicii" = rădăcinile, că ne-am onorat unii pe ceilalți cu deschiderea inimilor noastre.
Suntem recunoscători gazdelor noastre de la Cluj, Laboratoarele Plantextrakt cu întreaga lor echipă de oameni dedicați, muncitori și luminoși - care s-au asigurat că totul a fost așa cum trebuie, în fiecare minut al întâlnirii noastre.

Ne-am propus să ne vedem, cu bine, anul viitor, la Iași  - dacă totul "curge" conform dorinței participanților și să ne continuăm AVENTURA ÎMPREUNĂ.
Alături de muguri și alături de Mama Natură!

Am scris cuvintele de mai sus cu emoție, dar și dintr-o stare de liniște mentală (ce paradox!), pe drumul de întors spre Constanța.
Nu m-am simțit ca un profesionist, ca un adult, care relatează obiectiv și cu detalii conținutul lucrărilor, dornic să împărtășească cu alți colegi noutățile aflate.
Ci m-am simțit ca o bunică, care spune povești și deapănă înțelepciuni culese dintr-o viață lungă tuturor celor dispuși să o asculte. Dar și ca un copil mai entuziasmat de poveștile aflate, decât de partea "rațională" și faptică a lucrurilor.
De aceea, n-am făcut "raportul anual obișnuit al Conferinței" ci o împărtășire de povești și de înțelepciuni colectate în doar trei zile (lungi de parcă au trecut trei ani!).

Vă iubesc pe toți cei îmbrățișați, salutați și văzuți la Cluj și sunt recunoscătoare ca am avut privilegiul să vă cunosc pe toți,

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie