• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Gemoterapia in actualitate

Cartea „Gemoterapia în România” s-a conturat ca proiect în timp, pe măsură ce gemoterapia a ajuns în România o terapie de actualitate. Numărul medicilor specializați în acest domeniu și care au inclus-o în practica medicală de fiecare zi a ajuns de ordinul sutelor, iar numărul pacienților care au ajuns să se convingă de eficacitatea ei, este de ordinul miilor.

O adevărată mișcare de dezvoltare a acestui domeniu a fost inițiată de către Laboratoarele Plantextrakt prin programul intensiv de cursuri, seminarii și ateliere de gemoterapie, prin numeroasele articole publicate online și în reviste de specialitate sau având ca țintă publicul larg.

Înființarea Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie în anul 2010 a fost apoi confirmarea că gemoterapia se află pe făgașul cel bun, o asociație profesională a specialiștilor implicați în acest domeniu fiind necesară pentru dezvoltarea în continuare a gemoterapiei.

Cartea și-a propus ca alăturând informațiilor de specialitate mărturiile obținute prin interviuri realizate unor persoane dedicate gemoterapiei, să dea un impuls pe mai departe dezvoltării gemoterapiei, o bioterapie tânără, de numai 6 decenii, care are nevoie de sprijinul nostru - cei care le fabricăm, cei care le experimentăm, cei care le prescriem și cei care le eliberăm către pacienți.

Am dedicat această carte celor care au fost primii care au sesizat valoarea acestei terapii în România, dr. Teodor Caba – medicul care scria în anii  ’70 despre gemoterapie și farmacistul Horia Bucur – un pasionat de fitoreceptură, care a experimentat prepararea unor extracte gemoterapice. Le mulțumim pentru activitatea lor de pionierat în domeniul gemoterapiei la noi!

Mulțumiri deosebite aducem dr. Fernando Pitera, care a realizat pentru lucrarea noastră o minunată incursiune în istoria gemoterapiei în lume, conturând profilul personalității deosebite, care a fost dr.Pol Henry, părintele gemoterapiei.
Îi mulțumim și cu acest prilej că este alături de noi și, așa cum este consemnat în carte, dezvoltarea gemoterapiei în România poartă un nume și acela este FERNANDO PITERA.

Mulțumim doamnei dr. Didi Surcel – cercetător imunolog -  care a ales să se dedice în ultimii ani studierii/ experimentării /și practicării gemoterapiei și care duce peste tot, în țară și în lume, vestea existenței acestei terapii, pe care o consideră a fi una dintre terapiile de viitor de mare performanță.

Trebuie să mulțumim apoi celei care conduce cu blândețe și înțelepciune ARGH, doamna dr. Simona Nițu, care este și un pionier al practicării gemoterapiei în România. Pentru ca o asociație profesională să se dezvolte și să pună în valoare tot ceea ce este mai bun în cei care o urmează, este nevoie de multă dedicare, de înțelegere și depășire a momentelor dificile, fapt care se poate realiza numai cu multă dragoste. Suntem cu adevărat binecuvântați să avem în fruntea asociației noastre un OM adevărat.

Am avut bucuria, în decursul anilor, să văd cum crește interesul pentru gemoterapie în România și să cunosc mulți oameni care s-au dedicat cu entuziasm cunoașterii și promovării ei. Unul dintre ei, căruia trebuie să îi fim cu toții profund îndatorați, este dna dr.Sorina Soescu, care nu numai că a tradus Compendiul de gemoterapie al dr. Pitera, precum și multe alte materiale din limba italiană, publicate în Acta gemmotherapeutica, dar s-a dedicat și experimentării ei într-un mod cu totul original, introducând în cadrul atelierelor noastre de gemoterapie studiul gemoterapicelor pe familii botanice și conducând timp de peste 7 ani atelierele de gemoterapie la Constanța. De asemenea, cărțile Sorinei Soescu, articolele de pe site-ul ARGH și din reviste de specialitate – vorbesc despre gemoterapie, oferind soluții utile practicianului, dar și publicului larg.

Mulțumiri tuturor celor care au răspuns invitației noastre la interviu, colaboratori, dar și angajați ai Plantextrakt:
Doamna dr. Rodica Brebenaru din Brașov – pentru o viață dedicată homeopatiei și gemoterapiei;
Colegilor lectori ai ARGH: Luminița Sârcă, Silvia Ignat, Mălina Ciumașu, Ofelia Lugojan, Zsuzsanna Giurgiuma, Cezarina Matei, Dana Șelaru, Adrian Alecu;

Mulțumiri doamnei dr. Gabriela Ion – care, ca medic de spital, șef de secție și cadru didactic universitar, a observat importanța acestei terapii naturale și este o voce ce se face auzită în mediul medical și cel universitar;
Mulțumiri colegilor farmaciști, reprezentați în cartea noastră de către dna farm. Rodica Ioniță, președinte al Federației Patronatelor Farmaceutice din România și mare iubitoare a gemoterapiei;
Din partea Plantextrakt, interviuri au fost luate colegilor nostri, Alexandru Tokes – directorul Departamentului Agricol și lui Neli Olah – director Cercetare& Dezvoltare, persoane dedicate profesiei lor și care lucrează la Plantextrakt de peste 20 de ani.

Mulțumim colegilor de peste hotare care s-au alăturat nouă, lui Nick Churchill, lui Lauren Hubele – care doresc să participe an de an la conferințele noastre.

Mulțumim domnului farm. Ovidiu Bojor, care a consimțit să deschidă lucrarea noastră cu un Cuvânt înainte.
Mulțumiri deosebite și colaboratoarei noastre la acest proiect, doamna psiholog Anca Ardeleanu, care a răspuns cu bucurie solicitării de a intervieva „oamenii gemoterapiei”, asa cum  și-a numit partenerii de dialog.

Desigur, nu au putut fi incluși în această carte toți colaboratorii noștri – medici și farmaciști - și acest lucru nu înseamnă că nu prețuim activitatea pe care o depun. Ne-am dori ca peste 10 ani, o altă carte să continue povestea istoriei contemporane a gemoterapiei, consemnând evenimente importante și oameni dedicați.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie