• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE GEMOTERAPIE NU SE VA ORGANIZA ÎN 2020

Dragi colegi, medici și farmaciști,

Ne vedem nevoiți să nu organizăm în acest an conferința noastră.

Taxa de participare achitată de către unii dintre dumneavoastră o să vă fie restituită.

Vă dorim multă sănătate și putere de muncă în această perioadă complicată, cu care nu ne-am mai confruntat până acum.
Să fim optimiști și să transmitem celor din jurul nostru optimism, o stare de bine!

Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi,
Dr. Simona Nițu
Farm. Carmen Ponoran

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Gemoterapia la începuturile ei în România

Premierea dr. Teodor Caba și a farm. Horia Bucur la cea de-a VII-a Conferință națională de Gemoterapie

Cel care a vorbit și a scris pentru prima dată în România despre gemoterapie a fost dr. Teodor Caba, cunoscut în România și în Europa ca specialist homeopat și acupuncturist. Astfel, în anul 1979 vorbește pentru prima dată despre gemoterapie la o manifestare științifică de amploare - Simpozionul de medicină și farmacie cu tema "Progrese și realizări în domeniul fitoterapiei" -  organizat de Uniunea Societăților de Științe Medicale din Republica Socialistă România, la Sebeș (județul Alba).

Lucrarea sa, "Terapia de drenaj în homeopatie cu ajutorul mugurilor vegetali" este inclusă în volumul editat ulterior, "Orientări în fitoterapie", apărut în 1981 sub îngrijirea farm. Horia Bucur, cel care a fost și inițiatorul acestei manifestări științifice, precum și colaborator apropiat al dr. Caba (în laboratorul farmaciei, farm.Horia Bucur prepara extracte gemoterapice, o premieră absolută la acea vreme).

Farmacistul Horia Bucur mărturisea la acea vreme: "Conceptul de fitoreceptură a fost introdus în Laboratorul galenic al Farmaciei 37 Sebeș ca o necesitate obiectivă a preocupărilor noastre, încercând prin aceasta să ne aducem contribuția la diversificarea și valorificarea superioară, în forme farmaceutice, a tezaurului imens oferit de natură pentru om. Fitoreceptura este rezultanta însumării farmacognoziei cu tehnica farmaceutică".

Gemoterapia la inceputurile ei in Romania

În 1979 apare cartea dr. Teodor Caba, "Elemente de practică homeopată", unde în capitolul "Drenajul în homeopatie", după o amintire succintă a remediilor homeopate folosite în terapia de drenaj, prezintă metoda gemoterapică, considerată la acea vreme ca fiind forma modernă de drenaj homeopatic (informații preluate din lucrările medicilor homeopați elevețieni și francezi - Nebel, Leon Vannier și Rouy).

Tema este reluată pe larg în cartea apărută în 1984, "Homeopatia" – vol.I, în capitolul XI, "Terapia de drenaj". Chiar dacă tema drenajului este abordarea în care este prezentată gemoterapia, autorul face referire și la autonomia acestei terapii, ca metodă fitoterapeutică embrio-tisulară. Materialul este completat cu informații de genetică moleculară, citologie și biochimie vegetală, precum și cu rezultatele studiilor fitochimice realizate la Facultatea de Farmacie din Lyon de către profesorii Netien și Combet, cei care au identificat în muguri clasele de fitohormoni (auxine, gibereline, citokine, acid abscisic).

Gemoterapia la inceputurile ei in Romania

Cărți publicate de dr. Caba: "Introducere în practica acupuncturii"– 1973, "Tratamentul bolilor prin acupunctură" – 1976, "Acupunctura, tradiție și modernitate"– 1977, "Acupunctura, diagnostic și tratament" – 1978, "Elemente de practică homeopatică" – 1979, "Contribuții la practica acupuncturii"– 1982, "Homeopatia" – vol.I – 1984, "Homeopatia" – vol.II – 1989, "Diagnosticul în medicina tradițională chineză"– 1985, "Acupunctura și sistemul informațional-energetic"– 1986, "Practici diverse în acupunctură" – 1994, "Fiziologie și fiziopatologie energetică chineză" – 1998, "Particularități în patologia meridianelor" – 1998, "777 întrebări despre acupunctură"– 1998, "Incursiune în medicina tradițională chineză"– 1999, "Diagnostic, tratament și puncte noi în acupunctură"– 2000.

Ascultați înregistrarea momentului premierii invitaților speciali, dr. Teodor Caba și farm. Horia Bucur.

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie