• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2019

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania)..
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".
Evenimentul anului, Conferinta nationala de gemoterapie, se va desfasura la Cluj-Napoca, in perioada 24-26 mai 2019. Gasiti amanunte pe site, la rubrica “Evenimente - Conferinte nationale”.

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

La Cluj, cu “Oamenii Gemoterapiei”

psiholog Anca ArdeleanuLa Cluj, în perioada 3-5 iunie a avut loc a VII-a Conferință națională de Gemoterapie, eveniment care a marcat și împlinirea a 25 de ani de la “nașterea” laboratoarelor Plantextrakt. Un eveniment prin definiție sinonim cu excelența. De ce? Fiindcă ce poate să fie mai frumos decât să ai ocazia de vedea reunite atâtea suflete și minți deschise, dornice să învețe lucruri noi, avide de informația dătătoare de speranță și de viață? Și nu ar avea cum să nu fie astfel, în condițiile în care „oamenii gemoterapiei” sunt aparte, altfel construiți, diferiți, minunați.

În calitate de jurnalist am participat de-a lungul anilor la multe conferințe și congrese organizate în locuri minunate din țara noastră. Au fost evenimente științifice dedicate exclusiv farmaciștilor, medicilor de familie, diabetologilor, ginecologilor etc. Frumoase, interesante, pline de informație medicală, nu zic nu, totuși le lipsea ceva. Lipsea suflul viu al acelor profesioniști din sănătate. Erau îngrădiți, limitați. De ce? Fiindcă limitată este informația alopată. Prin comparație - și menționez că departe de mine orice urmă de răutate sau de exagerare -  la conferința Asociației de Gemoterapie de la Cluj, de anul acesta, am fost uimită. Nu-mi fusese dat să particip la un astfel de eveniment. M-a frapat gradul de atenție, modul de a participa la discuții, felul în care participanții ascultau prezentările, studiile, dar mai ales, cazurile rezolvate cu succes, numai cu ajutorul gemoterapicelor. Și da, există o cazuistică extrem de vastă, unde puterea gemoterapiei nu poate fi contestată. Sau mai bine spus, așa cum am învățat de la frumoșii oameni ai gemoterpiei pe care i-am întâlnit cu ocazia interviurilor pentru cartea „Gemoterapia în România”, cu gemoterpice nu poți da greș, nu au contraindicații și în plus fac bine, mult bine. Ele asigură un drenaj și o detoxifiere a organismului, elimină practic ceea ce este toxic și se acumulează în timp în noi. Este adevărat că gemoterapia este încă tânără, poate insuficient exploatată, are numai 37 de ani în România, dar tot ceea ce ne-a dat până acum este extrem de benefic. Benefic pentru pacienții care reușesc să-și dobândească sănătatea pierdută sau șubrezită, dar și pentru medicii care sunt pasionați de viață, de cunoștere, care respectă un jurământ și care fiindcă au ceva sfânt în ei, fac mult bine aplicând gemoterapia pentru sufletele bolnave și corpurile în derivă sub povara bolilor.

 La Cluj cu Oamenii Gemoterapiei

Plantele au o putere miraculoasă, iar mugurii, atunci când știi să-i transformi în terapie vindecătoare, poți afirma că ai făcut un lucru bun, pentru tine, pentru societatea noastră extrem de șubrezită, într-un sistem de sănătate aflat în derivă, care uită că omul ar trebui să conteze și nu banul. Ei bine, mugurii sunt transformați în terapie vindecătoare de către laboaratoarele Plantextrakt. Este meritul acestei echipe care este condusă după valori sănătoase. Anul acesta Plantextrakt a împlint 25 de ani, ani puși în slujba pacientului și a omeniei. Fiindcă numai cei care nu renunță la țelul lor - în cazul nostru - la dorința de a aduce pacea celor bolnavi, pot ieși victorioși. Mai mult, pentru voi, dragi medici și farmaciști care ați avut dorința de a asculta la început ce poate face gemoterapia, iar ulterior ați învățat, ați aprofundat și ați aplicat-o în practica zilnică, ei bine pentru voi, pe 4 iunie Plantextrakt a lansat o carte dedicată gemoterapiei și profesioniștilor din sistemul medical care o practică.

Gemoterapia in RomaniaCartea „Gemoterapia în România” este o incursiune în lumea plantelor, a gemoterapiei și a efectelor ei în lume, dar și în România - am putea afirma de la origini până în prezent. În plus, cei care veți citi cartea o să aveți șansa de a face cunoștință cu “oamenii gemoterapiei” altfel. Veți vedea o parte din sufletul lor și nu numai, din profesionismul lor. Sunt interviuri cu mentorii care v-au deschis mintea și inima spre gemoterapie, dar sunt și interviuri cu prietenii voștri, lectori minunați pe care îi ascultați anual la conferințele Asociației de Gemoterapie și Homeopatie din România. Sunt oameni exact ca voi, mânați de dorința de a face bine și care au și reușit. Sunt povești ale vieții unor oameni de succes, a unor oameni care rescriu medicina.

Că gemoterapia este o parte din medicina viitorului, pentru mine este o certitudine! Acum rămâne doar rugămintea adresată vouă, celor care o practicați: nu vă opriți aici! Faceți în continuare ceea ce faceți, fiindcă faceți bine!

psiholog Anca Ardeleanu

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie