• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de Gemosiniatrie - nivel începători 1-5 februarie 2022

Gemosiniatria - împletirea armonioasă dintre gemoterapie și medicina tradițională chineză

Gemosiniatria- 芽中药 - reprezintă utilizarea principiilor medicinii tradiționale chineze - principiul yin/yang, teoria celor 5 elemente și teoria energiei Qi în prescrierea gemoderivatelor, cu scopul de a eficientiza administrarea acestora, de a găsi noi orizonturi de utilizare și noi sinergii între gemoderivate.

Citește mai departe...

CURS PENTRU ATESTAT DE HOMEOPATIE - MEDICI SI FARMACISTI

Curs pentru atestat de homeopatie - medici si farmacisti

Scoala Naționala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti organizeaza in format e-learning pe platforma sa PERFMED (www.perfmed.ro) un program de Curs de Homeopatie in cadrul programului de atestat de studii complementare in domeniul Homeopatiei.
Cursul va incepe pe 7 febriuarie 2022.
Inscrieri si informatii la Centrul National de Dezvoltare Profesionala in Domeniul Sanitar Bucuresti strada Bodesti nr 1, telefon 0212550360.
Persoana de contact - d-nul Dr Adrian Dumitrescu - email: dumitrescu.md@gmail.com
Va asteptam!

Evenimentul lunii iunie, evenimentul anului in gemoterapie

Evenimentul lunii iunie evenimentul anului in gemoterapieDesfasurarea in luna iunie, la Cluj Napoca, a celei de a 7-a Conferinte Nationale de Gemoterapie cu participare internationala, a insemnat pentru noi, organizatorii, emotie, bucurie, dar si o mare responsabilitate.  Emotie si bucurie datorita reintalnirii cu invitatii nostri din strainatate si cu toti colegii din tara, iubitori de Gemoterapie si responsabilitate, deoarece asteptarile privind calitatea expunerilor si a lucrarilor au devenit, an de an, tot mai mari.

Tema  sustinuta de prof. Pitera a fost de mare actualitate, o tema care ridica adevarate probleme in toate tarile, la ora actuala: infertilitatea feminina si masculina, posibilitati de abordare gemoterapica.  Asa cum am fost obisnuti, prezentarea, sustinuta pe parcursul a 3 zile, a cuprins toate detaliile legate de aceasta problema: anatomie, fiziologie, fiziopatologie, parte emotionala si spirituala, posibilitati terapeutice cu ajutorul Maceratelor Glicerinice. Timpul a trecut insa mult prea repede pentru multitudinea de informatii pregatite pentru noi cu generozitate. Apoi, multe din lucrarile care au fost prezentate de catre colegele noastre au  venit sa completeze  aceste informatii si sa dovedeasca o data in plus adevarata valoare si importanta a acestei terapii. As vorbi despre fiecare lucrare in parte, pentru ca fiecare a adus idei si informatii noi, dar, deoarece au fost foarte multe si nedorind sa omit sau sa incarc acest newsletter cu prea multa informatie, invit autorii lucrarilor sa le pregateasca pentru publicare in Acta gemmotherapeutica - vol 5.

Trebuie sa mentionez si momentul premierii, un moment drag noua in fiecare an. Voi face referire la premiile si premiantii care nu au fost amintiti in alte articole post-eveniment. Premiul Pol Henry – care exprima respectul nostru pentru cel care a pus bazele acestei ,,arte a vindecarii’’, dar si respectul pentru cei care urmeaza aceasta cale, a fost acordat d-nei dr. Oana Socoliuc –medic de familia si lector ARGH (Timisoara), care an de an  a fost prezenta la conferintele noastre cu lucrari frumoase, foarte bine documentate. Apoi, bucuria mea personala, a fost sa premiez, aici “acasa”, cateva colege foarte dragi mie, care desi medici foarte bine pregatiti profesional, cu mare drag de paciente si dedicati profesiei, dedicati Gemoterapiei  si Homeopatiei, cu frumoase reusite terapeutice in cabinetele lor, prefera  sa ramana modesti “necunoscuti”.

Diplomele de Onoare si micile buchete de flori, sunt pentru noi, modul de a onora si de face cunoscute lumii meritele lor:  d-na dr. Horvath Corina – medic de famile si d-na dr. Tausan Cristina - colege de cabinet cu mine timp de 10 ani, d-na dr. Dascal Corina –medic de familie; d-na dr. Nicu Alexandrina, d-na dr. Comanescu Ivona, d-l dr. Ciprian Vlaicu - mari prescriptori de ani de zile. Si nu in ultimul rand, d-na dr. Rotar Daniela - medic primar ginecolog, care a ajutat multe femei sa devina mame cu ajutorul Gemoterapiei. Au fost premiate apoi farmaciste, care isi aduc contributia la promovarea Gemoterapiei: d-na farm. Maria Aldea – cea care a fost prima ce a introdus gemoterapicele si medicamentele homeopate intr -o farmacie in Cluj, d-na farm. Aurora Szilagyi, d-na farm. Bianca Buşe, d-na farm. Codruţa Mureşan, d-na farm. Firuţa Petraş – toate din Cluj-Napoca si d-na farm. Antonie Valeria, din Targu-Mures, o prezenta constanta la conferintele noastre.

A doua zi a conferintei s-a terminat  tarziu,  cu o Cina Festiva memorabila, la care am incercat sa le aratam invitatilor nostri, din tara si de peste hotare, ca traditiile noastre romanesti sunt nu numai pe planul fitoterapiei, ci si pe plan cultural: micuta Elena Nicule, artista complexa la doar numai 11 ani, imbracata in costumul national traditional din Bucovina, a incantat audienta cu vioara ei, cantand pentru noi, cu multa sensibilitate, Balada lui Ciprian Porumbescu- deschizand in sufletele noastre adevarate si profunde trairi  sufletesti. Apoi, Ansamblul Folcloric « Craisorul » a umplut  sala de chiote si cantece si voie buna, luand (spre amuzamentul tuturor) si invitatii la joc.

evenimentul anului in gemoterapie  

evenimentul anului in gemoterapie  

evenimentul anului in gemoterapie  

 …Sa nu ne uitam radacinile … putem spune ca a fost tema Cinei Festive. ,,Radacinile” a fost  unul dintre mesajele celei de a7-a Conferinte, asa cum spunea d-na dr  Sorina Soescu, facand o sinteza a ,,temelor” Conferintelor. Am avut astfel bucuria sa ii avem alaturi de noi pe veterani ai fitoterapiei: farm. Ovidiu Bojor, dr. Teodor Caba si farm. Horia Bucur – care au devenit cu acest prilej parte din asociatia noastra, ca MEMBRI DE ONOARE.

Urmeaza a 8-a Conferinta, iar tema ei se va releva, ca de obicei, la final si speram sa fie ca si aceasta, un mare succes.

La final, trebuie sa nu uit sa aduc multumiri colegilor de la Plantextrakt – fara preparatele gemoterapice de calitate fabricate acolo, nu am putea vorbi despre rezultate foarte bune in practica medicala. Ii felicit cu ocazia aniversarii celor 25 de ani de activitate si ma bucur sa ma numar printre primii medici cu care si-au inceput colaborarea in Cluj.

Inregistrari ale momentelor artistice de la Cina festiva, momentul taierii tortului aniversar Plantextrakt:

Moment artistic - "Balada" lui Ciprian Porumbescu - Elena Nicule

Moment artistic Ansamblul folcloric "Craisorul"

Cina festiva

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie