• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Conferința aniversară 2018, minunat prilej de reîntâlnire

conferinta aniversara 2018

La mijlocul lunii mai ne-am reîntâlnit cu toți colegii și colaboratorii noștri la Poiana Brașov, în ambientul natural și susținător al Hotelului Alpin, pentru o Conferință aniversară și o altă ocazie  de a fi împreună.  

Hotelul Alpin din poiana Brașov fosta gazdă minunată pentru conferința ARGH. Facilitățile de cazare,  de masă,  de întâlniri profesionale și de petrecerea timpului liber oferite de hotelul Alpin din Poiana Brașov au depășit așteptările noastre.  O echipă de profesioniști a fost mereu alături de noi și ne-a facilitat întâlnirea și buna organizare la unii manifestări cu peste 250 de participanți.  

Am sărbătorit  cu ocazia acestei conferințe împlinirea a 100 de ani de la nașterea lui Pol Henry,  medicul  homeopat belgian  considerat părintele gemoterapiei.

Invitatul nostru special din Italia, dr. Fernando Pitera, ne-a oferit prezentări cu informații în premieră preluate din manuscrisele lui Pol Henry.  Am apreciat calitatea științifică a cercetărilor părintelui gemoterapiei și am fost recunoscători că astăzi, în România,  putem studia și aplica liber rezultatele muncii unor medici atât de dedicați.
Dr. Pitera a prezentat multe dintre cazurile clinice rezolvate de Pol Henry cu gemoterapie. Avem continuu de învățat de la fondatorii metodelor moderne de fitoterapie.
Pentru că tema Conferinței a fost „influențe multiple ale gemoterapicelor la nivel intestinal”, dr. Pitera a avut două intervenții detaliate în care a reamintit despre posibiltățile terapeutice extinse ale folosirii produselor din muguri de plante în tratamentul și prevenția diferitelor probleme gastro-intestinale.
Așadar, dr. Pitera a fost alături de noi cu o multitudine de informații și ne-a încântat, ca de fiecare dată, cu vastitatea cunoașterii și înțelepciunii sale.

Și cu ocazia acestei conferințe,  ca și în edițiile anterioare,  au existat multe surprize,  noutăți,  schimburi informaționale și interacțiuni eficiente și benefice între participanți. Ne-am întâlnit cu  mulți colegi pe care nu-i mai văzusem demult  și am schimbat  impresii,  energie  și informații.

D. Mălina Ciumașu-Râmbu din Iași,  una dintre cele mai active promotoare ale gemoterapiei în România, dar nu numai,  a prezentat activitatea de colaborare cu  Societatea de homeopatie din Japonia,  unde a prezentat o lucrare proprie și  a lansat prima carte scrisă ca autor, intitulată: ”Gemoterapia, terapia cu polen crud și fitoterapie miasmatică”.

conferinta aniversara 2018

Lucrările Conferinței ne-au dat ocazia să audiem din experiențele clinice ale colegilor noștri, medici, farmaciști și cercetători, ce lucrează neobosit, zi după zi, în cabinete, în clinici, în farmacii, în laboratoare de cerecetare, încercând să înțeleagă puțin mai mult din puzzle-ul uriaș reprezntat de viață.

Dna dr. Didi Surcel a prezentat două lucrări interesante, în prima și a treia zi a Conferinței.
”Mecanisme intricate, imune și stromale, cu impact în patologia intestinală” și ”Mecanism de acțiune al gemoterapicelor, cu efect benefic demonstrat”.

Conf. Neli Olah și echipa de cercetare a Laboratoarelor Plantextrakt a prezentat rezultatele altei cercetări: ”Extracte gemoterapice cu efect inhibitor asupra ureazei și alfa-chimiotripsinei”.

Cercetarea fundamentală în gemoterapie ne-a fost mereu aproape, datorită cercetătorilor dedicați și ne-a ajutat să menținem fruntea sus și să ne susținem cu date de laborator rezultatele clinice.

Colegii clinicieni au oferit lucrări informative, interesante, ce au acoperit o paletă mai largă de subiecte clinice. Am învățat foarte multe din fiecare prezentare și am devenit mai bogați și mai informați, după cele 3 zile intensive de întâlniri.

conferinta aniversara 2018Dincolo de partea ”oficială” și profesională a Conferinței, întlnirea noastră a fost una de inimă, de suflet și de energie.
Momentul decernărilor premiilor Pol Henry a fost unul absolut special.
Anul acesta, dna Carmen Ponoran ne-a făcut o mare surpriză prin creearea unor noi trofee ”Pol Henry Gold” ce au fost oferite profesioniștilor cu mare contribuție la răspândirea și dezvoltarea gemoterapiei:
Dr. Fernando Pitera, dnei dr. Didi Surcel, dlui. Igor Peev (patronul Plantextrkt) și dnei dr. Simona Nițu.

Toți participanții au primit câte un mic trofeu, pentru a ne reaminti mesajul mugurilor: TOȚI SUNTEM CÂȘTIGĂTORI, atunci când alegem VIAȚA.
Apropo de ”alegerea vieții”, cele trei zile de derulare a Conferinței au fost însoțite de multe sincronicități.
În același timp cu Conferința noastră, în prima zi, pe 11 mai, avea loc la Hotel Alpin un seminar al industriei laptelui și cărnii. Apoi, următoarele 2 zile, 12 și 13 mai, s-au derulat lucrările unui Simpozion medical de oncologie.
”Moartea”, în diferitele ei forme (”cadavrele de animale”, tratamentul cancerului etc) a venit ca o energie polară ”Vieții” - ce a fost în permanență afirmată și susținută de lucrările conferinței noastre, de emoțiile pozitive ale participanților și de entuziasmul crescător al constatării rezultatelor pozitive obținute de noi toți în practică.

Mugurii din plante ne-au chemat, ne țin alături, unii de alți și mai ales, de Natură și ne oferă continuu ”hrana energetică” ce ne ajută să mergem înainte.
În ciuda suprasolicitării și a oboselii inerente ce apare datorită eforturilor noastre intensive (mai ales cu ocazia Conferințelor Naționale și a tuturor cursurilor și seminariilor), fiecare dintre noi rămâne suficient de motivat și suficient de mulțumit de rezultatele obținute, pentru a continua să fie alături de gemoterapie, să folosească produsele în practica clinică și să fie martorul magiei Vieții.

Și programul de relaxare din afara sesiunilor de Conferiță a fost frumos. Plimbările prin Poiana Brașov, în zilele frumoase și însorite de primăvară, discuțiile cu colegi și colaboratori, masa festivă organizată sâmbătă seară în ambianța restaurantului Forest din complexul Alpin (un restaurant situat, la propriu, într-o pădure -cum îi spunea și numele), muzica, dansul, antrenul, hrana bună (cu multe variante vegane și fructariene, pentru toți cei preocupați de sănătatea corpului fizic) au reprezentat cadrul potrivit pentru a obține starea de bine și mulțumire după care tânjim cu toții.

Cei mai mulți dintre noi au primit, cu ocazia acestei a IX-a Conferințe Naționale, MULT MAI MULT decât au sperat: au primit idei noi, direcții noi de dezvoltare personală și profesională și mai ales, au primit un suport energetic sufletesc pentru continuarea drumului propriei evoluții.

Am simțit că ARGH a atins o perioadă de MATURITATE, de ECHILIBRU, am simțit că foarte mulți medici au devenit deschiși și dornici să afle mai multe despre ”muguri”. De altfel, au fost foarte mulți noi participanți la această Conferință Națională, sala de prezentări fiind continuu arhiplină și interesul auditoriului permanent.

Mulțumim sponsorului principal al evenimentului, Laboratoarelor Plantextrakt Cluj și dnei Carmen Ponoran - inima din spatele efortului organizatoric uriaș al Conferinței, pentru că și anul acesta ne-a dat ocazia să ne întâlnim, să împărtășim impresii, informații și îmbrățișări și să descoperim cât de mult am crescut, cât de mult am evoluat și cum reușim să atragem din ce în ce mai mulți membri în ARGH.

conferinta aniversara 2018

Așteptăm să ne revedem sănătoși anul care urmează, în 2019, la o altă Ediție aniversară, cu numărul 10, a Conferințelor noastre naționale și 10 ani de activitate a ARGH.

Dr. Sorina Soescu
Centrul de Sănătate Natura Constanța
www.centrulnatura.ro

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie