• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Gânduri la finalul conferinţei

ganduri la final de conferinta 2018

In perioada 11-13 mai 2018 s-au desfasurat la Poiana Brasov lucrarile celei de a IX- a Conferinta nationale  de gemoterapie  cu participare internationala, intr-un an dublu aniversar: 100 de ani de la nasterea parintelui Gemotrapiei, dr.Pol Henry si 100 de ani de la intregirea tarii noastre.

La cererea noastra, dl. prof. Fernando Pitera a prezentat pe larg, in prima zi a Conferintei, numeroase  studii, baze teoretice ale Gemoterapiei, precum si cazuri clinice rezolvate de aceasta personalitate a lumii medicale, dr. Pol Henry, medic homeopat, cunoscator subtil al plantelor, al botanicii, fitosociologiei, toate informatiile fiind sustiunute pe baza documentelor originale puse la dispozitia domnului profesor de catre fosti colaboratori ai doctorului Pol Henry. Ziua foarte lunga, incarcata de informatii medicale si multa stiinta s-a terminat insa printr-un moment de mare emotie, creata de muzica suava, linistitoare, a mugurilor de coacaz si de platan, inregistrata cu aparate performante de catre dl. prof. Pitera si colaboratori de la Institutul de naturopatie Tesla.

Pentru cateva minute ne-am simtit plimbati prin Univers, prin acele sunete cosmice si in cateva minute am inteles, ceea ce intuiam fiecare dintre noi, fara insa sa constientizam in totalitate, ca pe langa toate substantele active care se gasesc in mugure, toata forta pe care o are celula stem vegetala pentru refacerea tesuturilor, acele vibratii subtile pe care le emite mugurele, sunt parte integranta din vindecarea noastra si starea de bine pe care o au pacientii tratati cu acest tip de terapie. La final, aplauzele noastre, ale intregii Sali in picioare, minute in sir, au fost micul nostru gest de recunostinta: pentru Pol Henry, pentru muguri, pentru natura, pentru dl. prof. Pitera, pentru faptul ca ni s-a permis o asemenea cunoastere.

Lucrarile tuturor colegilor au fost apreciate, aducand informatii utile, teoretice si practice. Au prezentat lucrari: dr. Didi Surcel, dr. Malina Ciumasu Rimbu, dr. Silvia Ignat, chim.farm. Neli Olah, dr. Gabriela Ion, dr. Ligia Georgescu, dr. Cezarina Matei, farm. Alina Chelaru, dr. Dana Selaru, dr. Dana Fodor, dr. Luminita Sarca, dr. Diana Dragos, dr. Oana Socoliuc, dr.Ruxandra Matei, dr. Dana Dabala, dr. Simona Nitu.

De asemenea, si in acest an am avut o lansare de carte – a doamnei dr. Malina Ciumasu Rimbu si o lansare de noi produse Plantextrakt: Sinutrol Junior si Vitatussin Junior.

La sfarsitul celei de a doua zile, din nou un moment de emotie a fost cel al decernarii premiilor POL HENRY GOLD (cu ocazia centenarului Pol Henry): dlui. prof. Pitera pentru TOT ceea ce a facut pentru cunasterea Gemoterapiei in Romania si in lume, dnei dr. Didi Surcel, ambasadoarea Gemoterapiei in lumea medicala in tara si in lume, dlui. Igor Peev, patronul Laboratoarelor Plantextrakt, care a sustinut si a pastrat calitatea produsului, creand un frumos brand romanesc. Am primit si eu cu bucurie acest premiu, pentru munca de calauzire in stiinta gemoterapiei a medicilor si farmacistilor.

Dilplomele de merit au fost acordate, ca in fiecare an, cu multa recunostinta pentru activitatea si devotamentul lor: dr.Ligia Georgescu (Bucuresti), dr. Nicoleta Cioran (Sibiu), dr. Delia Schneider (Brasov), asistent farm. Diana Males (Brasov), asistent farm. Melania Raulea (Sibiu) si, cu mare bucurie si colaboratoarelor noastre foarte apropiate, dr. Monica Spinu (Cluj) si dr. Corina Basceanu (Constanta), alaturi de noi, implicate in organizarea atator manifestari.

ganduri la final de conferinta 2018 2

Multumirile noastre speciale sunt pentru dna farm. Carmen Ponoran, secretar general ARGH, care cu profesionalism, truda multa, dar si multa dragoste, a facut tot posibilul si tot efortul pentru ca aceasta conferinta sa fie pe placul tuturor si, cu siguranta i-a fost alaturi  si secretara ARGH, Cica Urs. Multumiri pentru o traducere impecabila, traducatorului nostru neobosit,  dr. Claudiu Ionescu si multumiri speciale intregului personal de la Hotelul Alpin, Poiana Brasov, carea u fost alaturi de noi, atenti sa nu ne lipseasca nimic, servire impecabila, disciplina, ordine.

Ultima zi s- a incheiat cu o inregistrare oferita de catre dr. Pitera, cu sunetele pline de viata si vioiciune ale plantelor, in prezenta unor copii de 3-4 ani.

La despartire ne-am intrebat ce sunete si ce melodii ar putea fi inregistrate in padurile, in codrii nostri romanesti: jalea copacilor pentru fratii lor taiati, lasand atatea dealuri  dezgolite, jalea copacilor milenari care au vazut tot zbuciumul si jertfa strabunilor nostri ca sa isi pastreze pamantul si graiul, morti in luptele de aparare si nu de cucerire a nici unui alt teritoriu, sau cantecul de bucurie si de recunostinta ca un grup mic, din randul poporului roman, atatia cati suntem noi acum, le-am descoperit secreteul vietii si al fortei lor si il folosim ca sa vindecam acest neam incercat si sa la transmitem mesajul mai departe?

Vrem sa credem ca este adevarat si atunci inseamna ca misiunea noastra abia acum incepe cu adevarat.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie