• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

CONFERINTA NATIONALA DE GEMOTERAPIE 2019

CONFERINTA NATIONALA DE GEMOTERAPIE 2019

Dragi colegi,

Conferinta din acest an a fost pentru noi, organizatorii, o mare provocare, o mare incercare, dar si o mare emotie, iar tema anuntata la finalul Conferintei de anul trecut, "Gemoterapicele inimii’" s-a  suprapus perfect peste starea noastra  emotionala si sufleteasca. Am avut bucuria sa il avem alaturi de noi, ca de fiecare data, pe domnul prof.Pitera, dar si pe domnul academician Ovidiu Bojor. Bucuria a fost insa umbrita de trecerea in nefiinta in acest an a domnului dr.Teodor Caba, membru de onoare ARGH - un pionier al gemoterapiei in Romania.

Am tinut sa  ne  intalnim  intr-un spatiu  academic, iar Aula Iuliu Hatieganu a UMF Cluj s-a dovedit o gazda perfecta pentru numarul mare de participanti, peste 300, dintre care si cadre universitare, care  au fost si sunt alaturi de noi de ani de zile, interesate de munca noastra, dar si de mare ajutor prin cercetari in domeniul gemoterapiei si conducerea de teze de doctorat in acest domeniu.

Prima zi  a Conferintei a fost, ca de obicei, rezevata prezentarilor invitatului nostru special, dr Fernando Pitera di Clima, iar despre bogatia informatiilor, despre meticulozitatea si modul profesional in care au fost sustinute, este foarte greu sa scriu intr-un spatiu atat de scurt. Ceea ce este de remarcat, este ca fiecare afirmatie a fost argumentata, astfel incat, Inima, considerata al doilea creier, nu am mai perceput-o la finalul expunerii ca un ,,muschi-pompa’’,ci ca un un organ plurifunctional, endocrin, cu o mare putere electromagnetica, organ unic, nobil, ca teren unificator al intregii fiinte omenesti, al carei camp magnetic este aliniat cu cel al Pamantului, depozitar al sentimenteor si starilor sufletesti, care sufera sub influenta emotiilor pozitive sau negative.

CONFERINTA NATIONALA DE GEMOTERAPIE 2019

A doua zi s-a vorbit despre  patologia Inimii si interventia anumitor tesuturi meristematice –tesuturi inzestrate cu o ,,inteligenta mitotica’’, care au invatat ,,trucuri’’ ca sa reziste in timp detinand secretul eternitatii si supuse dinamicii planetare . Actiunea este specifica, locala si sistemica. Si pentru patologia inimii sunt suficiente produse gemoterapice care in cabinetele noastre si-au dovedit pe deplin eficienta. Asa cum am mentionat, informatiile au fost multe, extrem de interesante si importante pentru activitatea noastra, si, asa cum am procedat in fiecare an, prin amabilitatea dlui profesor, ele vor fi puse la dispozitie ARGH pentru traducere si publicare in revista noastra, Acta Gemotherapeutica et homeopathica.

Prima zi a lucrarilor s-a incheiat cu Cina Festiva, sponsorizata de Laboratoarele Plantextrakt, intr-un decor feeric  - la SUN GARDEN - un loc plin de verdata, de arbori si flori, spatiu natural care ne-a facut sa uitam de galagia si aerul sufocant al orasului, sa ne refacem energia, buna dispozitie si sa ne incarcam plamanii cu aerul curat, oxigenat, al brazilor. Tot atunci am oferit si distinctiile – trofee si diplome: doamnelor dr.Gabriela Ion si Luminita Sarca – trofeul Gemoterapia – pentru dedicatia lor de ani de zile si aportul deosebit adus formarii specialistilor in domeniul gemoterapiei; diplome de onoare, medicilor: Dana Fodor si Rusan Octavia – Cluj-Napoca, Roxana Ghenoiu- Craiova, Reghina Patru – Arad, Carmen Avram si Ruxandra Matei - Oradea, precum si farmacistilor: Elisabeta Chise, Turcus Violeta – Arad, Alina Chelaru si Hritcu Claudia – Iasi, Pit Dorina-Oradea, Gavrea Viorca –Cluj-Napoca.CONFERINTA NATIONALA DE GEMOTERAPIE 2019

Lucrarile prezentate in zilele de sambata si duminica au fost diverse  - de la cercetari stiintifice  (tot mai multe), la prezentari de cazuri (atat de dorite de catre toti cei care practicam gemoterapia).

Am avut bucuria sa aflam de finalizarea unei alte teze de doctorat in gemoterapie, la Facultatea de Farmacie de la Arad, a dr.farm. Chise Elisabeta. Am ascultat cu deosebit interes lucrarile de cercetare ale conf.Neli Olah, Director Cercetare la Plantextrakt, precum si ale colaboratorilor sai de la Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad: Endre Máthé si Turcuș Violeta. Din partea Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj –Napoca, Facultatea de Farmacie, a fost prezentata o lucrare de catre dna conf.dr.Lorena Filip.

Abordari interesante au adus si dna dr.Sorina Soescu, dna dr. Luminta Sarca, prof.dr.Claudia Toma si dr. Zoltan Galajda.

Doamna dr.Didi Surcel, doctor in stiinte medicale, ne-a demonstrat ca de fiecare data, ca imunitatea si teoriile imunologiei trebuie aduse la zi, cunoscute, pentru a intelege corect raspunsul organismului, indiferent de abordarea terapeutica.

O lucrare interesanta, originala, asteptata de multi colegi, a fost prezentata de dna dr. Malina Cimasu Rimbu, doctor in stiinte medicale, “ambasadoarea ARGH” pentru medicina orientala, lucrare care a deshis viziuni noi de intelegere si abordare a gemoterapiei, in concordata cu elementele naturii.

Foarte asteptate si solicitate de participanti prin chestionarele completate la final de conferinte, au fost prezentarile de cazuri clinice, care demonstreaza eficienta  gemoterapicelor in practica noastra medicala. Au fost ascultate cu interes lucrarile dnei dr. Gabriela Ion-doctor in stiinte medicale, sef de lucrari UMF Carol Davila, dr Reghina Patru, dr. Cezarina Matei, dr. Mirela Ligia Georgescu, dr. Carmen Avram (in colaborare cu Conf dr farm.Mirela Moldovan), dr. Oana Socoliuc, dr. Dana Marieta Fodor, medic primar neurologie, doctor in stiinte medicale si asistent universitar UMF Cluj, dr Dana Dabala, medic primar Medicina muncii, doctor in stiinte medicale, precum si dr. Ruxandra Matei, asistent universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie –Departamentul de Medicina Dentara.CONFERINTA NATIONALA DE GEMOTERAPIE 2019

Asa cum am spus, lucrarile au fost multe, intr-un timp limitat. Fiecare dintre ele a avut scopul de a demonstra caracterul stiintific al acestei terapii, dar si eficienta lor in tratament, avand  calitatea si absenta efectelor adverse. Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au venit cu prezentari, dar si participantiolor, care au fost alaturi de noi in aceste zile.

Concluzia la final de Conferinta, este in esenta reflectata de fiecare participant in Chestionarul pus la dispozitie de catre organizatori – si a aratat ca apreciati aceste prilejuri anuale de a ne intalni si reintalni. Aspectele negative (putine de altfel), nu le discutam, pentru ca ni le-am insusit si vom incerca sa le indreptam la Conferinta urmatoare, pe care am planificat-o deja pentru 22-24 mai 2020, la Ramnicu Valcea.

Ceea ce este imoprtant la finalul acestei Conferinte aniversare, este faptul, ca pentru 3 zile, an de an timp de 10 ANI, am incercat  si reusit, sa cream si sa mentinem o stare de bine sufletesc, de respect si sentimente reciproce de simpatie si prietenie, in care, inimile noastre au intrat intr-o interconexiune, noi intre noi si cu Universul in care traim, asa incat am adus si soarele intr-un Cluj in care erau anuntate ploi abundente. Am adus deci pentru  cateva zile sentimente de armonie si pace, intr-o lume tot mai tulburata.

Ce ne propunem?

Sa mentinem curata si benefica aceasta mica ,,oaza’’a linistii, a armoniei, a pacii si bucuriei  reintalnirilor, mijlocita pentru noi de minunata lume a "mugurilor"’, esenta si inceputul vietii.

CONFERINTA NATIONALA DE GEMOTERAPIE 2019

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie