• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

IN MEMORIAM – DR. TEODOR CABA

Dr. Teodor CabaÎn urmă cu 30 de ani, urmam cursurile de specializare în homeopatie, învățând din cărțile profesorilor noștri din România, care iată, pe rând au trecut în neființă – dr.doc.Gheorghe Bungetzianu în 2006, iar anul acesta dr.Teodor Caba.

Un pionier al homeopatiei, acupuncturii, dar și al gemoterapiei în România, dr.Caba a fost cel care s-a îngrijit ca generațiile de medici homeopați și specialiști în acupunctură care se formau la începutul anilor ’80 să aibă acces la literatură de specialitate, atât de greu accesibilă în acele timpuri.

Vizionar, un adevărat deschizător de noi drumuri în medicină, el a inclus în lucrările sale și informații referitoare la gemoterapie, terapia cu muguri, o întreagă lume fascinantă prin care o nouă abordare fitoterapică, la graniță cu homeopatia, se descoperea specialiștilor din România.

În 1994, la 15 ani după publicarea de către dr.Teodor Caba a primelor texte despre gemoterapie, apăreau pentru prima dată pe piața din România extractele gemoterapice fabricate la Plantextrakt. Îmi aduc aminte cu deosebită plăcere de masa rotundă care a fost organizată după câțiva ani la Sibiu și unde, dr.Caba a primit de la Plantextrakt o diplomă de onoare, ca pionier al gemoterapiei. M-a impresionat de atunci OMUL Teodor Caba, personalitate medicală de o mare modestie, a cărui discurs era concis, dar plin de substanță.

Ne-am revăzut în 2016, când i-a fost luat un interviu pentru cartea “Gemoterapia în România”, ce aniversa cei peste 20 de ani de gemoterapie și care nu putea să nu facă referire și la cel care a scris și a vorbit pentru prima oară despre gemoterapie la noi, dr.Teodor Caba.
Invitat special la Conferința națională de gemoterapie din acel an, dr.Caba a fost premiat cu trofeul „Gemoterapia” și a devenit membru de onoare al ARGH. A impresionat auditoriul prin aceeași modestie, precum și prin cuvintele adresate nouă în plen, cuvinte ale unui vizionar al schimbării de paradigmă din secolul XXI.

Vă transmit în continuare un fragment din cuvântul rostit de dr.Caba, de la acel moment aniversar, pentru a-i păstra memoria așa cum se cuvine:

“Mugurii reprezintă cea mai mare forță a plantei, acolo se întâlnesc energiile pământului cu energiile cerului. Astăzi asistăm la schimbare de paradigmă. Dacă în secolul XX am avut ca paradigmă energia, în secolul XXI asistăm la o nouă paradigmă - informația, care a pătruns în viețile noastre peste tot. Mai mult, s-a trecut de la infinitul mare la infinitul mic. Trebuie să mulțumim misticilor din toate religiile, pentru că ei au păstrat credințele în spirit, în forțele spirituale care sunt predominante, au menținut actul de iubire, care este motorul universal, motorul Universului. Noi suntem mici părți ale Universului, facem parte din el, contribuind la el sau putem distruge prin acțiunile noastre.”

Voi păstra mereu în suflet amintirea acestui suflet nobil!

Cărți publicate de dr. Caba: "Introducere în practica acupuncturii"– 1973, "Tratamentul bolilor prin acupunctură" – 1976, "Acupunctura, tradiție și modernitate"– 1977, "Acupunctura, diagnostic și tratament" – 1978, "Elemente de practică homeopatică" – 1979, "Contribuții la practica acupuncturii"– 1982, "Homeopatia" – vol.I – 1984, "Homeopatia" – vol.II – 1989, "Diagnosticul în medicina tradițională chineză"– 1985, "Acupunctura și sistemul informațional-energetic"– 1986, "Practici diverse în acupunctură" – 1994, "Fiziologie și fiziopatologie energetică chineză" – 1998, "Particularități în patologia meridianelor" – 1998, "777 întrebări despre acupunctură"– 1998, "Incursiune în medicina tradițională chineză"– 1999, "Diagnostic, tratament și puncte noi în acupunctură"– 2000.

Farm.Carmen Ponoran – secretar general ARGH

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie