• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE GEMOTERAPIE NU SE VA ORGANIZA ÎN 2020

Dragi colegi, medici și farmaciști,

Ne vedem nevoiți să nu organizăm în acest an conferința noastră.

Taxa de participare achitată de către unii dintre dumneavoastră o să vă fie restituită.

Vă dorim multă sănătate și putere de muncă în această perioadă complicată, cu care nu ne-am mai confruntat până acum.
Să fim optimiști și să transmitem celor din jurul nostru optimism, o stare de bine!

Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi,
Dr. Simona Nițu
Farm. Carmen Ponoran

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Noutatile toamnei

Desi soarele mai face eforturi sa lungeasca anotimpul vacantelor si al caldurii, straluncind cu putere, calendarul ne atentioneza nemilos ca e timpul sa ne intoarcem la munca, sa ne reluam cu totii indeletnicirile – iar unii dintre noi au facut-o deja demult.

Pentru noi, lectorii ARGH, activitatea a inceput la sfarsitul lunii august, cu planurile pentru lunile ce urmeaza si pentru anul viitor. Si, pentru ca se apropie sezonul imbolnavirilor respiratorii, am decis sa venim in ajutorul vostru, alcatuind un Lexicon de gemoterapie axat pe aceasta patologie, intr-o prezentare complexa, inedita, cuprinzand  atat  prezentari ale gemoterapicelor unitare, complexe, recomandari pe afectiuni, cat si asocieri cu alte produse naturale (fitoterapice, fito-gemoterapice, tincturi mama si saruri Schussler). La intocmirea lexiconului au participat d-na dr. Zsuzsanna Giurgiuman, dr. Monica Spinu, dr. Dana Selaru, farm Carmen Ponoran, fiind aduse apoi completari de catre multi dintre membrii echipei noastre de lectori.

Cu prezentarea lexiconului vom relua atelierele de gemoterapie din tara, iar la Bucuresti vom sustine o actiune mai mare, un simpozion pe teme de gemoterapie, fitoterapie si cu o introducere in terapia cu saruri Schussler, realizata de catre dr.Dana Selaru, medic pasionat de aceasta abordare terapeutica. De asemenea, la Cluj si Bucuresti ne vom bucura de prezenta doamnei dr. Didi Surcel, cercetator imunologie si membru de onoare ARGH, care va aduce in atentia noastra ultimele noutati din cercetarea mecanismelor imunologice, cu referire la procesele inflamatorii pulmonare.

Chiar daca bolile respiratorii par afectiuni ,,usoare’’comparativ cu afectiunile altor organe, frecventa si severitatea lor in ultima perioada de timp, ne obliga sa tragem un semnal de alarma si sa dam o importanta mai mare preventiei si tratamentului sustinut al acestora, iar dezbaterile de la intalnirile noastre  sper sa fie convingatoare si de folos in acest sens.

In aceasta toamna se vor organiza si cursuri de gemoterapie la Bucuresti si Iasi – doritorii va asteptam sa va inscrieti pe email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. Costul cursului se va stabili in functie de numarul participantilor. Estimam demararea acestui curs pentru ambele locatii in luna octombrie – sub forma unui curs de weekend (vinerea dupa amiaza si sambata dimineata), o data pe luna, in perioada oct-dec 2015.

Se va posta  pe site calendarul manifestarilor (ateliere, simpozioane, cursuri) cu datele si locatiile de desfasurare.
Acesta este inceputul activitatilor ARGH din aceasta toamna, urmand sa va tinem la curent  cu toate activitatile noastre si pe mai departe.

In speranta ca vacanta si vara aceasta au fost de folos pentru refacerea fortelor si a energiei fieacaruia dintre noi, va dorim tuturor o toamna frumoasa si lunga, cu putere de munca si succes in activitatile ce le intreprindeti.

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie