• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de gemoterapie pentru specialiști - din toamna 2022

minicurs gemo

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Torako Yui in Romania!

TORAKO YUI IN ROMANIAGemoterapice japoneze - informatii in premiera

Dr. Malina Ciumasu Rimbu - Iasi

In mijloc de toamna, pe o ploaie bogata - binecuvantare zalmoxiana - a aterizat la Iasi delegatia de 47 medici homeopati japonezi, membri ai Asociatiei Regale Japoneze de Homeopatie,  pentru un schimb de experienta cu Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie. Si ce schimb minunat a fost!

Medicii japonezi condusi magistral de Torako Yui ne-au impartasit din modul in care fac homeopatie pana la nivel karmic, dar si fitoterapie si  gemoterapie. Intregul act terapeutic este de la ingrijirea solului cu remedii homeopate, cresterea si culegerea plantelor, pina la realizarea remediilor homeopate, fitoterapice si gemoterapice si prescrierea lor intru vindecare, dominat de o atitudine spirituala si inserata ca intreg in natura.

TORAKO YUI IN ROMANIA

Povestea maceratelor glicerinice japoneze incepe pentru noi cu maceratul glicerinic din Curmal japonez/kaki, copacul lumii, copacul care simbolizeaza prin excelenta Japonia postbelica, puternica, rezistenta si spravietuitoare, asa cum ne spunea Torako.

In homeopatie, Marijke Creveld a efectuat provingul cu Diospyros kaki si l-a publicat in 2001. Kaki e singurul arbore care a supravietuit bombardamentului de la Nagasaki din 9.08.1945. Desi distrugerile au fost incalculabile, acest copac cu o forta vitala fenomenala a rezistat si de aici si denumirea de copacul lumii. Dupa explozia nucleara, moartea domina peste tot in jurul copacului. Supravietuitorii au trebuit sa faca fata unor patologii severe de tipul cancerului, inclusiv leucemie, hemoragii interne, malformatii, pierderea parului si tesut cicatriceal edematiat si dureros. Copacul kaki din Nagasaki e un simbol al sfarsitului celui de-al doilea razboi mondial, al distructiei, dominatiei, violului si mortii, un simbol al noii sperante si al supravietuirii.

Diospyros kaki a fost utilizat  la pacienti cu  stres posttraumatic cauzat de razboi (1 si a 2a generatie), lagare (1 si a2 a generatie), inchisoare,tortura,viol si incest. S-au obtinut rezultate pozitive si la pacientii care au fost adoptati din Asia ca si copii la care mamele au fost traumatizate sever in timpul conceptiei sau la nastere. Mai mult, victimele incendiilor cu suferinte severe au reactionat bine la remediu:  victimele incendiului de la  Volendam, dupa cum ne povesteste Marijke in cartea sa publicata in 2005 (ar fi minunat sa putem ajuta supravietuitorii de la Colectiv cu acest remediu-ca tema de gandire pentru medicii homeopati care ii au in ingrijire). Diospyros kaki a fost utilizat intens in timpul chimioterapiei si radioterapiei cu reducerea semnificativa a efectelor secundare ale terapiei primare. In citeva cazuri tumorile si metastazele au disparut mai repede decat era prognozat.

Mai jos redau indicatiile lui Kaki din repertoar, aditiile pe care le-a efectuar Marijke Creveld.

Additions for the repertory Degree Proving and/or case
MIND - AILMENTS FROM - abused; after being DG2 C*
MIND - AILMENTS FROM - fire DG3 C
MIND - AILMENTS FROM - war DG3 C
MIND - ANOREXIA NERVOSA DG2 C
MIND - CONFIDENCE - want of self-confidence DG2 P* + C
MIND - CONSCIENTIOUS about trifles DG C
MIND - DELUSIONS - safe; she is not DG3 C
MIND - DELUSIONS - survive; has to DG3 C
MIND - FEAR - sleep - go to sleep; fear to DG2 C
MIND - FEAR - snakes, of DG2 C
MIND - FEAR - sudden DG2 C
MIND - INJUSTICE, cannot support DG2 C
MIND - LOQUASITY DG2 C
MIND - MUTILATING his body DG2 C
MIND - SENSITIVE - external impressions, to all DG2 C
MIND - SYMPATHETIC DG2 C
MIND - YIELDING disposition DG2 C
RESPIRATION - HYPERVENTILATION DG2 C
DREAMS - FIRE DG3 P + C
DREAMS - NIGHTMARES DG3 C
DREAMS - RAPE - being raped DG2 P
DREAMS - SURVIVAL DG3 P + C
DREAMS – UNSAFE; he is DG3 P
DREAMS - WAR DG3 C
DREAMS - WHITE – black; and DG3 P + C
SKIN - ITCHING - burns; after DG3 C
GENERALS - CANCEROUS affections DG2 C
GENERALS - FAMILY HISTORY of - war DG2 C
GENERALS - FAMILY HISTORY of - war; of - camp DG2 C
GENERALS - ODOR OF THE BODY - offensive - cancerous affections; in DG C
GENERALS - WEAKNESS - burns; after DG3 C
GENERALS - WEAKNESS - chemotherapy; after DG3 C
GENERALS - WEAKNESS - radiation therapy; from DG3 C
GENERALS - WEAKNESS - radiation; from DG2 C
* P: addition on account of proving
* C: addition on account of case studies

Macerat glicerinic din Curmal japonez (kaki) - Diospyros kaki-Japanese persimmon bud extract

TORAKO YUI IN ROMANIA

Diospyros kaki face parte din familia Ebenaceae, cu fructe toamna. E originar din Asia de est. Se utilizeaza atat fructele cat si frunzele.

Etnofarmacologic, frunzele de Diospyrus kaki sunt recomandate a se utiliza in AVC, angina, hemoragii interne, hipertensiune arteriala, ateroscleroza si boli infectioase.
Frunzele sunt bogate in vitamina C, K, complex B. Fructul e bogat in vitamina C, caroten, potasiu si taninuri. Taninurile sunt cauza gustului astringent si sunt responsabile de actiunea vasotonica, antidiareica, de crestere a permeabilitatii vasculare si antimahmureala.

Studii recente atesta efectul antiinflamator, antioxidant, antineoplastic, neuroprotector, in boli ischemice si neurodegenerative, hipolipemiant prin inhibitia lipazei pancreatice si consecutiv a absorbtiei grasimilor, antidiabetic prin efectul de protectie a celulelor beta pancreatice de catre fenolii cu rol antioxidant din compozitie, antibacterian, inclusiv in infectiile bacteriene cu bacterii multidrug rezistente.

Gemoterapia japoneza utilizeaza maceratul glicerinic de Curmal japonez/kaki pentru actiunea sa hemostatica, hipotensiva, antioxidanta, antialergica, diuretica, tonica in ulcerele hemoragice, hipertensiune arteriala, inflamatii ale gatului, diaree, febra fanului. Continutul in vitamina C este de 20 ori mai mare decat in ceaiul verde.

Tinctura mama pe care ei o utilizeaza foloseste fructul aproape copt pentru a pastra componenta astringent-taninul cu efect hipotensiv si lipolitic si frunzele.

Mugurele face legatura intre pamant si cer si intre oamenii care il iubesc si il utilizeaza intru sanatate din toate colturile lumii.

Povestea va continua cu celelalte 7 gemoterapice pe care Societatea regala japoneza de homeopatie ni le-a prezentat intru cunoastere.

Dr.Malina Ciumasu Rimbu - Iasi

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie