• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Bilant la inceputul anului 2018

Bilant la inceputul anului 2018

Daca pentru Univers spatiul si timpul nu reprezinta nimic, pentru noi pamantenii, timpul reprezinta o suita de evenimente, masurate in ore, zile, luni si ani, iar spatial reprezinta locul unde se desfasoara ele. Tot noi, pamantenii, ne-am obisnuit ca la finalul fiecarui an sa vorbim despre toate evenimentele importante pe care le-am trait in acel an, sa cumpanim daca au fost reusite sau nereusite, daca am facut destul sau nu, daca puteam sa facem mai mult.

Pentru ARGH bilantul este incarcat cu evenimente demarate inca de la inceputul anului, precum Atelierele de gemoterapie, sustinute in multe locatii din tara. Au fost apoi o serie de alte manifestari mai mari:

-    participarea cu lucrari la Scoala de primavara de gemoterapie organizata de Facultatea de Medicina si Farmacie Vasile Goldis - Arad, cu invitat special prof. Fernando Pitera,

-    Conferinta nationala de gemoterapie, organizata in acest an la Iasi si unde nu puteau sa lipseasaca, pe langa prezentarea ampla a prof.Pitera,  lucrari  de suflet ale colegelor de la Iasi, Silvia Ignat si Malina Ciumasu - despre Teiul lui Eminescu, simbol al linistii si al iubirilor eterne, sau despre stejarul din Cajvana, simbol al rezistentei in timp, smboluri regasite si in recomandarile noastre teraputice.  Ca de fiecare data, prelegerile profesorului Pitera au starnit mult interes, iar celelalte lucrari sustinute de colegii medici, farmacisti,  au demonstrat profesionalism si seriozitate.

-    Tot evenimente majore au fost cele din toamna: Simpzionul de gemoterapie pe teme de patologie osteoarticulara, sustinut la Bucuresti de profesorul Pitera, care a participat alaturi de noi si la Congresul Societatii Romane de Homeopatie.

-    Luna octombrie a fost marcata de organizarea doua evenimente la Iasi,la initiativa si cu ajutorul colegei dr. Malina Ciumasu, au fost invitati doua personalitati ale Homeopatiei: dr. Issac Golden din Australia si dr. Torako Yui – presedinta Asociatiei Regale de Homeopatie  din Japonia, personalitati medicale care au adus multe informatii noi si care au creat premiza unor noi colaborari in viitor.

-    un alt eveniment in premiera, tot la Iasi, a fost primul curs de gemoterapie miasmatica, care a avut ca initiator si lector pe d-na dr. Malina Ciumasu - Rimbu. Cursul a continuat pregatirea medicilor in gemoterapie, prin aceasta supraspecializare. Despre acest concept, Malina spunea: "Gemoterapia miasmatică ne duce la un nivel mai subtil al artei de vindecare a mugurelui, învățăm amprenta individuală a fiecărui teren și modul în care putem interveni ușor și blând în sprijinul organismului, întru echilibrare și homeostazie".

-    Important a fost  si Cursul de Gemoterapie organizat  la Bistrita, un oras mic, dar cu foarte multi medici doritori de informatii  noi, de cunoastere, de schimbare de abordare a pacientului suferind.

Acestea au fost evenimentele organizate de ARGH in anul 2017. Au fost putine, multe? Scrise sub aceasta forma par putine, dar pentru toti cei implicati: lectori (carora le multumesc din suflet pentru toata munca si sacrificiul lor –pregatirea materialelor, timpul de sustinere, de deplasari, etc), dar si pentru toti membrii ARGH care au fost si sunt alaturi de noi de atatia ani, pentru noi toti aceste evenimente au fost multe, bogate, incarcate de stiinta, informatii, emotii.

Inchei, dorind tuturor celor ce cititi aceste randuri, precum si celor care nu citesc aceste randuri, dar care cunosc puterea acestei minunate terapii, GEMOTERAPIA, pe care o promovam din inima, din convingere si din respect pentru Creatie, sa aveti parte de multe bucurii, impliniri sufletesti, pace si armonie, in NOUL AN, pe care doar cunoasterea adevarata le poate aduce.

Din suflet, cu drag, dr Simona Nitu
Presedinte ARGH

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie