• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE GEMOTERAPIE NU SE VA ORGANIZA ÎN 2020

Dragi colegi, medici și farmaciști,

Ne vedem nevoiți să nu organizăm în acest an conferința noastră.

Taxa de participare achitată de către unii dintre dumneavoastră o să vă fie restituită.

Vă dorim multă sănătate și putere de muncă în această perioadă complicată, cu care nu ne-am mai confruntat până acum.
Să fim optimiști și să transmitem celor din jurul nostru optimism, o stare de bine!

Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi,
Dr. Simona Nițu
Farm. Carmen Ponoran

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Gemoderivatul de camfor si experienta japoneza

Am ales arborele de Camfor pentru a continua aventura cunoasterii vis a vis de gemoderivatele japoneze pentru ca este un arbore sacru pentru poporul japonez si cel mai batran si intelept arbore pe care l-am cunoscut in vizita mea de lucru in Japonia. Pentru a-l cinsti si a cinsti si entitatile energetice care vietuiesc intr-un astfel de arbore-“kami” in perfect acord cu faunii lui Steiner din cultura europeana, poporul japonez il venereaza in sanctuare shintoiste de tipul celui de la Kinomiya Shrine din Atami - cu o varsta intre 2000-4000 ani, “copacul palat” cum i se mai spune, care in marinimia lui energetica  iti daruieste un an in plus de viata daca il inconjuri, spune traditia si este un protector al muntelui Fuji, o intilnire fericita intre spiritul muntelui si cel al apei.

Atami este poarta catre peninsula Izo, presarata cu astfel de sanctuare inchinate arborilor cu vietuiri de peste 2000 ani.

Gemoderivatul de camfor si experienta japonezaTorako Yui, presedinta Societatii Japoneze de Homeopatie, ne-a povestit ca, din punct de vedere spiritual, arborele ajuta fiinta umana intru recuperarea spiritualitatii vremelnic ratacite, confera putere de regenerare si refiintare corpului uman, curata spatiile si structura energetica de entitati negative, are proprietati antiimbatrinire si sustine diviziunea celulara cu un puternic impact asupra aspectului fizic. Stim cu totii cum povestea evolutiei noastre spirituale isi pune amprenta pe acesta din urma. Din traditie aflam, de asemenea, ca arborele de Camfor confera prosperitate si abundenta si ca lectia acestui copac este distrugerea egoului uman. Si pentru prosperitate si abundenta vin oamenii la Kinomiya si cand dorintele materiale, cu o vibratie mai joasa cantaresc greu si umplu spatiul energetic, pentru ca nu-i asa, noi copiii oameni inca invatam sa fim responsabili pentru dorintele noastre, sanctuarele sunt transmutate vremelnic alaturi de locul de vietuire la fiecare 25 ani, aveam sa aflam la un alt mare sanctuar, inchinat zeului Toyouke, sanctuarul Ise, pentru ca natura prin vant, ploaie, furtuni sa curete locul poluat de oameni si sa poata primi si transmite catre divinitate din nou dupa 25 ani, cu aceeasi generozitate dorintele umane. Copacii sunt antene intre pamant si cer si poate ca Jack si vrejul de fasole avea si o alta dimensiune, ca orice poveste culta.

In padurile cu arbori de Camfor mintea devine mai clara, structura primeste o infuzie de pozitivism si aveam sa realizez de ce japonezii au sanctuarele pe varf de munti, in mijlocul salbaticiei atent si cuvios atinse de mina omului, incit sa se integreze in Marele Tot asa cum am vazut la Kurama, linga Kyoto.

Gemoderivatul de camfor si experienta japonezaCa sa ii intelegi pe japonezi, sa intelegi ce fac ei in toate, inclusiv in homeopatie, trebuie sa le vizitezi sanctuarele, sa participi alaturi de ei la ritualul de curatare cu apa de izvor inainte de a intra in templul naturii, sa inveti ritualul Shinto de rugaciune si sa te pleci cuvios si cu iubire in suflet in fata maretiei naturii si atunci intelegi dimensiunea spirituala pe care ei o aplica in toate, inclusiv in fabricarea remediilor homeopate. De la Torako Yui, in timpul vizitei la Institutul de Homeopatie si la Fabrica de remedii, sus pe munte, linga Atami aveam sa aflam ca toti angajatii se roaga o ora inainte de a incepe lucrul, la micul sanctuar amenajat astfel ca te cufunzi in padure in timpul rugaciunii, printre arbori de camfor, cedrii sau bambus.

Si atunci poate nu ne mai miram cind aflam ca japonezii au o traditie de mii de ani in ideile homeopate minunat integrate in cultura shintoista, in terapia cu vibratia mineralului, animalului, plantei asa cum am aflat la sanctuarul homeopatiei, unul din cele mai vechi din Japonia.

Gemoderivatul de camfor si experienta japonezaIn generozitatea lor minunata, japonezii ne-au aratat si ferma unde imbunatatesc solul cu remedii homeopate, intr-un preparat numit Activ Plant si unde am realizat modul in care homeopatia insanatoseste intr-un mod integral natura si oamenii care o iubesc si apoi am cunoscut si Scoala de homeopatie din Tokyo si restaurantul unde ajung produsele de la ferma si unde studentii maninca in timpul cursurilor si unde fotografia cu grupul de entuziasti  de la Iasi, din octombrie anul trecut, este asezata la loc de cinste printre fotografiile cu alti entuziasti ai homeopatiei din intreaga lume.

Am avut aceeasi senzatie ca in barul alpinistilor din Katmandu, Nepal, un alt popor care iubeste romanii, cand printre talpile animate de tavan cu nume celebre erau si romanii nostri, pe care nepalezii ii cinsteau la fel de mult.

Revenind la arborele sacru de Camfor, apartinind familiei Lauraceae, aflam ca Japonia este pe locul 2 in lume la producerea camforului natural, ca exista trei varietati: alb, maro si galben dar ca in terapie se utilzeaza doar cel alb, ca in frunzele de camfor avem 1% ulei esential cu 10-15% 2’bornene, cineol, pinene, terpineol, mentol si timol. Toate partile contin celule secretorii care sintetizeaza ulei volatil care cristalizeaza in contact cu aerul. Traditional, arborele de Camfor este utilizat extern ca remediu pentru durere in rani, echimoze, inflamatii, guta, reumatism, spasme uterine la gravide si intern in isterii, epilepsie, boli de inima si inhalator in astm, bronsita, emfizem, colaps, lesin. Este denumit regele plantelor vindecatoare si are un cunoscut efect amfoteric asupra libidoului dependent de doza, tantristii utilizandu-l ca afrodiziac iar budistii drept calmant in calea catre Nirvana.  In medicina Ayurvedica indiana arborele de Camfor creste prana, deschide simturile si clarifica mintea si deschide poarta lumii astrale.

Ca gemoderivat, japonezii il utilizeaza pentru actiunea sa de promovare a circulatiei sanguine, ca antiinflamator, anestezic, antibacterian, impotriva oboselii fizice, in reumatism, nevralgii, sdr umarului intepenit, dureri de spate.

Experienta japoneza a fost extraordinara, a fost minunat sa le prezint in cadrul conferintei lor nationale terapia miasmatica cu polen crud, sa fiu primita cu atata caldura si respect in rindurile si lumea lor prin acordarea diplomei de membru de onoare al Societatii Japoneze de homeopatie, sa aud in fiecare dimineata la conferinta imnul Romaniei cantat de participantii japonezi, sa le predau cursul de gemoterapie miasmatica la scoala de homeopatie din Tokyo si concomitent si in alte orase din Japonia, sa scriu o carte de gemoterapie, fitoterapie si terapie cu polen crud miasmatica in engleza pentru ei si ei sa o traduca in japoneza  si mai ales sa cunosc Japonia spirituala si homeopatia Zen, sinergia intre cultura shintoista si homeopatie.

A fost un privilegiu si il pun sub semnul arborelui de Camfor si al muntelui Fuji asa cum se vede de la ferma Toyouke, ghidata de zeul Toyouke.

Gemoderivatul de camfor si experienta japoneza

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie