• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

ARGH 2019 – La Miclauseni si Paltinis cu dr. Malina Ciumasu Rimbu

miclauseni paltinis

Scoala de primavara de gemoterapie de la Miclauseni

In perioada 30-31 martie, intr-un spatiu  romanesc de exceptie, la Miclauseni, dna dr. Malina Ciumasu Rimbu a sustinut pentru un grup de medici si farmacisti, un seminar pe o tema deosebita, “Terapia copilului interior prin gemoterpie si terapie florala”. Prin locatia atent aleasa de catre dna doctor, Casteulul Sturza din Miclauseni, a fost adaugat expunerii un cadru minunat unde, precum spunea dansa dupa eveniment, “i-a facut partasi pe participanti la intelepciunea mugurilor si florilor din Tara Soarelui Rasare, unde copacii vegheaza generatii intregi de-a lungul a mii de ani si sunt punte intre vointa divina si oameni”.

miclauseni paltinis

Tabara de vara de gemoterapie de la Paltinis

In  vara, o alta initiativa a dnei dr.Ciumasu, ne-a adus la Paltinis (6-7 iulie), in tabara de vara cu tema: “Gemoterapia miasmatica si chakrele”, unde a fost descrisa o  modalitate total diferita si originala, de utilizare a gemoterapicelor. Astfel, gemoterapicele capabile sa ne deblocheze anumite zone energetice ale corpului, au fost prezentate total diferit de ceea ce cunoasteam pana in prezent, prin tablouri complete, cu actiune asupra starilor emotionale, mentale si fizice. Aceasta abordare va fi si subiectul urmatoarei carti pe care o are in pregatire dr.Malina Ciumasu.

Chesionarul pe care l-am completat toti participantii, i-au facut Malinei o noapte alba, pentru ca le-a studiat, le-a interpretat si ne-a facut recomandari care sa sprijine echilibrarea organismului. A fost uimitor, cat de multe lucruri am putut sa facem in doar 2 zile, cand informatiile au venit peste noi in cascada, dar cred ca micile plimbari in aerul racoros si curat al Paltinisului (locatie aleasa tot de dna doctor), ne-au ajutat sa dilatam putin timpul, ca sa ne ajunga pentru tot ce s-a dorit sa se faca:  stiinta, cunoastere, relationare, relaxare, terapie, vindecare. Pentru ca, inainte de a ne vindeca pacientii, trebuie noi insine sa ne vindecam.

Multumim Malinei pentru efortul de a strabate tara, pentru acest seminar, DAR ii multumim si pentru efortul pe care il face de ani de zile, de a strabate toate colturile lumii, din Tara Soarelui Rasare, Butan, India, China, America, aducandu-ne si noua informatii noi si interesante, pe care le transmite si le imartaseste cu generozitate, cu simplitate si mai ales cu mult drag si profesionalism. Apreciem de asemenea efortul ei de a face cunoscut peste tot, in aceste locuri indepartate de lume, realitatile si traditile culturale ale poporului nostru, precum si activitatea Asociatiei noastre. Daca pana acum o consideram ambasadoarea ARGH  pentru Orient, iata ca ea devine o ambasadoare « fara frontiere », care aduce un suflu nou si tineresc pe care il imprima Gemoterapiei, nelasand  loc de plafonare, stagnare sau rutina.

Dr.Simona Nitu

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie