• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Gand bun la inceput de AN!

Gand bun la inceput de AN!

dr simona nituDragi colegi,

La inceput de AN NOU, va reamintim evenimentele care au marcat activitatea asociatiei noastre in 2019, an in care am aniversat 10 ani de existenta.

Atelierele de gemoterapie, organizate in 18 locatii din tara, au fost marcate, ca intotdeauna, de multa munca si daruire si au fost apreciate de participanti. Multumiri lectorilor nostri din toate colturile tarii.

Cea de-a 10-a Conferinta Nationala de Gemoterapie, de la sfarsitul lunii mai, a fost pentru noi, organizatorii, o mare provocare, o mare incercare, dar si o mare emotie, iar tema propusa, “Patologia inimii in abordarea Gemoterapiei’’s-a suprapus perfect peste starea noastra emotionala si sufleteasca – amplificata de prezentarea magistrala a dr.Fernando Pitera di Clima.

Am tinut sa ne intalnim intr-un spatiu academic, iar Aula “Iuliu Hatieganu” a UMF Cluj-Napoca s-a dovedit o gazda perfecta pentru numarul mare de participanti, peste 300, printre care si cadre universitare, care sunt alaturi de noi de ani de zile, interesate de munca noastra, dar si de mare ajutor prin lucrarile de cercetare demarate. Deoarece aceste studii si cercetari sunt dovezi tot mai concludente in ceea ce priveste actiunea partilor tinere de plante, ne-am propus ca activitate pentru anul urmator si prezentarea de studii si cazuistica relevanta la diferite manifestari stiintifice din tara, pentru a face cunoscuta si credibila forta terapeutica a micilor vlastare de planta.

Scoala de primvara de la Miclauseni si cea de vara, la Paltinis, organizate la cererea si cu programa pregatita si sustinuta de catre colega noastra, dr Malina Ciumasu, ne-au provocat si la un alt fel de abordare, precum si la o cunoastere mai profunda a gemoterapiei, chiar pornind de la temele anuntate: “Terapia copilului interior prin gemoterapie si terapie florala” si “Gemoterapia miasmatica si chakrele”. Acest mod de abordare a fost deosebit de apreciat de catre participanti si inseamna si dorinta de a repeta astfel de experiente, iar dna dr.Ciumasu are deja pregatite pentru anul 2020 alte teme originale, care vor starni interesul.

Tot in luna iunie, timp de două zile, dna Lauren Hubele și dna dr. Sorina Soescu, au discutat in cadrul unui Seminar organizat in Cluj Napoca, despre gemoterapie și nu numai. Intr-o maniera personala, didactica, Lauren Hubele a vorbit despre observatiile sale din cabinet, unde pune in ultimul timp accentul pe anumite stari mental-emotionale, care pot fi corectate cu ajutorul Gemoterapiei, pentru a obtine o vindecare durabila. Dezechilibrelor emotionale le corespund anumite gemoterapice care au fost prezentate in cadrul seminarului si pe care le veti descoperi in volumul 3 al ciclului "Gemoterapia pentru toti", aflat in curs de traducere de catre Sorina Soescu.

In toamna, din nou intr-un mediu academic, am partcipat la Scoala de gemoterapie organizata de dna profesor Claudia Toma, la Universitatea de Medicina si Farmacie Vasile Goldis din Arad, unde lucrarile pe tema Patologiei feminine si tratamentul gemoterapic, au fost sustinute timp de 3 zile de catre dl. Prof. Fernando Pitera di Clima, iar in alte 2 zile au fost lucrari ale cadrelor universitare de la aceasta univeristate si cadre univeristare de la universitati din Italia, cele mai multe dintre ele fiind lucrari de cercetare in gemoterapie. Multumim dnei prof.Claudia Toma si dnei Conf. Neli Kinga Olah pentru implicarea, ajutorul si sprijinul lor in acest domeniu.

Tot la Cluj, in perioada oct –dec 2019, a fost organizat Cursul de Gemoterapie pentru specialisti, unde au fost inscrisi 80 de participanti, farmacisti si medici specialisti din diferite domenii, interesati de studiul gemoterapiei, unde am incercat de aceasta data, pe langa partea de teorie, sa prezentam mult mai multe cazuri clinice.

La Cluj, in 2019, au sustinut examenul de competenta in Homeopatie 48 de cursanti, medici si farmacisti, dupa 2 ani de studii. Rezultatele foarte bune obtinute, consider ca se datoreaza si lectorilor, care timp de 2 ani s-au straduit sa faca aceasta stiinta cat mai usor de inteles si abordat.

Am incercat sa prezint pe scurt activitatea ARGH pe anul 2019, dar sa nu uitam ca in spatele fiecarui eveniment, exista medici si farmacisti implicati si carora le multumesc pentru toata daruirea, seriozitatea si implicarea sufleteasca de care dau dovada si raman anonimi, pentru ca sunt foarte multi cei pe care ar trebui sa ii mentionez. De asemenea, multumim ca intotdeauna echipei Plantextrakt care este parte integranta a activitatii noastre.

Daca activitatile din 2019 s-au derulat intr-o modalitate deja cunoscuta, in 2020 dorim sa facem mici schimbari in activitatea noastra, sa punem mai mult accentul pe sustinerea beneficitatii gemoterapiei, sustinuta prin investigatii clinice, paraclinice, iar lucrarile de cercetare vom incerca sa le facem tot mai cunoscute. Aceasta va fi si tema principala a conferintei noastre nationale, care se va desfasura la Ramnicu Valcea, in perioada 22-24 mai.

Nu dorim insa sa schimbam nimic din starea noastra sufleteasca, a tuturor celor care suntem legati prin fire nevazute, prin iubire si respect pentru Natura, Om, Univers. Gemoterapia inseamna inceputul si esenta vietii, se invata cu inima deschisa si cu mintea limpede si se pastreaza tot in aceste “lacasuri”.

Va multumim tuturor care sunteti alaturi de noi, ne sustineti si ajutati lumea sa devina mai buna, mai sanatoasa, mai aproape de Adevar.

Dr.Simona Nitu – presedinte ARGH

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie