• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Mesajul academicianului prof. dr. DUMITRU DOBRESCU - Membru corespondent al Academiei Române - Membru titular al Academiei de Științe Medicale

Dumitru Dobrescu

REFORMA TERAPIEI CU MEDICAMENTE
AJUTOR SIGUR CONTRA PANDEMIEI

1. INTRODUCERE

În anul 1849 în Anglia a fost fondat Spitalul Regal de Homeopatie. Londra, la scurt timp s-a confruntat cu o epidemie de holeră. Acest spital a avut o mortalitate mult mai scăzută (16%) comparativ cu alte spitale londoneze (53%).
Și în alte epidemii s-au obținut rezultate asemănătoare.

2. TERAPIA CU MEDICAMENTE (FARMACOTERAPIA)

De peste 200 de ani medicina umană și cea veterinară folosesc două metode terapeutice, alopată și homeopată. Din nefericire pentru omenire cele două metode au fost considerate în mod ilogic și absurd ca antagoniste, deși sunt complementare. Consecințele acestei situații au fost și sunt foarte dăunătoare sănătății umanității. Alopatia a fost și este metoda terapeutică suverană, acoperind circa 95% din consumul de medicamente. Homeopatia a rămas tot timpul înafara medicinii științifice, fiind considerată greșit, în grupul medicinilor alternative. Consecințele negative ale acetui lucru asupra sănătății umanității, nu vor putea fi cunoscute niciodată.


În calitatea mea de Profesor de Farmacologie, am analizat foarte atent homeopatia de pe pozițiile Farmacologiei și ale Științelor Medicale din secolul XXI, și am ajuns la concluzia valorii inestimabile a homeopatiei în rândul Științelor Medicale, ca una dintre cele mai importante descoperiri ale medicinii tuturor timpurilor, cu condiția trecerii de la homeopatia inițială, care a avut la bază nivelul cunoștiintelor medicinii epocii, la o homeopatie nouă, științifică, a secolului XXI.

3. FARMACOLOGIA HOMEOPATĂ ȘI HOMEOPATIA ȘTIINȚIFICĂ

Descoperirile personale sunt următoarele:

 1. Metoda terapeurică homeopată, descopertită de Hahnemann, folosește ca instrument de lucru, medicamentul homeopat.
 2. Medicamentul homeopat, condiție indispensabilă pentru existența metodei homeopate, trebuie să facă obiectul unei noi Științe Medicale, Farmacologia homeopată, prin analogie cu metoda terapeutică alopată și Farmacologia alopată.
 3. Medicamentul homeopat există în natură, în virtutea legilor acesteia. El trebuie numai să fie descoperit și folosit pe baze științifice. El este medicamentul de tip II. Împreună cu medicamentul alopat cunoscut (de tip I), sunt singurele care pot exista pe planeta Pământ, în concordanță cu legile naturii.

4. BITERAPIA

Existența celor două tipuri de medicamente determină existența celor două tipuri de terapii, alopată și homeopată. Aceste două terapii nu sunt antagoniste ci sunt complementare. În consecință în practica terapeutică ar trebui în mod logic, să se folosească în proporții sensibil egale cele două terapii. În acest sens ar putea fi utile următoarele idei:

 1. În formele ușoare de boală, să fie recomandate aproape exclusiv terapia homeopată;
 2. În formele medii să se recomande în egală măsură cele două terapii, în funcție de particularitățile fiecărui caz;
 3. În formele grave și foarte grave să se recomande cu prioritate terapia alopată, și să se asocieze terapia homeopată adecvată.

Terapia homeopată va trebui să cuprindă medicamente simptomatice pentru toate simptomele prezentate de fiecare bolnav, indiferent de medicația alopată administrată.

5. CONCLUZII

În condițiile pandemiei cu Coronavirus, apreciez că folosirea biterapiei la tratamentul bolnavilor internați în spitale sau tratați la domiciliu, ar putea schimba radical situația actuală.
Beneficiie biterapiei vor fi:

 • Diminuarea intensității suferinței;
 • Diminuarea numărului și gravității complicațiilor;
 • Diminuarea duratei spitalizării;
 • Diminuarea perioadei de convalescență;
 • Stingerea mai rapidă a pandemiei;
 • Scădearea semnificativă a numarului deceselor;
 • Diminuarea globală a costurilor.

Pentru atingerea acestor deziderate se impune ca fiecare spital să colaboreze cu medici practicieni homeopați cu experiență.

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie