• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Susținerea activității limfocitare și a timusului prin gemoterapie

Dr. Mălina Ciumașu Rîmbu

timus

Anul acesta este anul centrului energetic nr.4, sediu pentru plămâni, inimă, sistem limfatic, timus. Este anul în care activitatea de echilibrare se va duce dominant la nivelul acestui centru și va solicita echilibrarea pe aceste organe. Toată natura tinde către echilibru energetic, echilibru al celor 2 forțe, yin și yang. Omul, parte a naturii, aproape sau nu de ea, dar parte a ei numaidecât, nu face excepție: organismul uman tinde mereu către homeostazie, către echilibru.

Așadar, ce este timusul în contextul energetic al anului 2020?

De când a fost menționat prima oară de către Galen din Pergam (130-200 AD), timusul a rămas totuși un organ misterios, pe parcursul celor peste 2000 de ani de medicină. Așa cum învățăm la facultatea de medicină, acesta își atinge greutatea maximă la pubertate și apoi involuează. Nu pare un organ atât de important încât să genereze în jurul lui o specialitate medicală modernă și totuși…

Cuvântul timus derivă din grecescul “thymos”, care, așa cum ne obișnuiesc anticii, are un dublu înțeles: înseamnă, pe de o parte, excrescență asemănătoare unui neg și - aici vine surpriza - suflet, spirit, iar grecii antici localizează aici sufletul. Mai mult, ei consideră că timusul este organul de purificare al sistemului nervos.

Ce vrea de la noi anul 2020? Renunțarea la vechile tipare de reacție.

Unde sunt depozitate acțiunile din trecut? În TIMUS.

Cum se codifică vechile tipare de reacție? Ca memorie imunitară la nivelul soldaților care patrulează neobosit –limfocitele T cu memorie.
Studii realizate în 2013 (Laura K Mackey et al -Tissue resident memory T cells: local guards of the thymus, Eur J. Immunol.) arătau că pe lângă limfocitele T migratorii sunt și cele nemigratorii la nivelul timusului, acolo unde timozinele, hormonii de la nivelul timusului, ajută la diferențierea și maturarea limfocitelor T circulante.

Timusul e portarul spiritual.

Una din funcțiile timusului este de a sprijini manifestarea spirituală a centrului 5, prin dezvoltarea expresiei individuale, care se pierde cu afectarea glandei și, în acest sens pot fi citate studiile care atestă implicarea timusului în bolile autoimune și distrugerea expresiei individuale (Ravven Wallace – Autoimmune disease triggered if T cells miss a single protein early on -2006).

Actul nașterii naturale curăță karma negativă de la nivelul timusului. Timusul este legătura dintre karma parentală și cea personală și fără curățarea acesteia de la acest nivel, nu poți merge mai departe pe drumul evoluției spirituale.

La nivelul omenirii s-a adunat mult dezechilibru Yin – degenerare, distrugere și atunci Natura face echilibrare, dă voie Yang-ului –elementului foc –să vină și să echilibreze excesul de Yin. Anul a început cu o curățare prin foc fizic exterior, în Australia, și a continuat prin foc interior-inflamație-SARS-CoV2.

Cine sunt cei mai afectați?

Cei cu exces Yin- obezi, diabetici, hipertensivi grad mare și cu insuficiență cardiacă etc.

Ne-a lăsat Natura divină fără frână în acest proces de echilibrare prin Yang? Nu.

Încă din 2016 sunt studii care atestă că timozina Tbeta4, cel mai abundent și activ membru al familiei timozinelor, de la nivelul timusului, scade mediatorii inflamației într-o varietate de celule in vitro și in vivo prin modularea infiltrării citokinelor și leucocitelor proinflamatorii în scopul reducerii inflamației și lezării tisulare ulterioare (2016-Vitamins and hormones).

În ce fel ne ajută gemoterapia în acest proces?

În primul rând, mugurele, ca expresie Yang, este, în firescul acestui proces de curățare planetară, o armă de echilibru. Mugurele reglator al timusului este mugurele de Smochin (Joe Rozencwajg - Dynamic gemmotherapy).

Mergând mai departe cu povestea mugurelui de Smochin, o să vedeți că rolul acestuia, ca facilitator spiritual, este recunoscut din vechime: Buddha a devenit iluminat sub un Smochin - Treatise on gemmotherapy - Philippe Andrianne. În scrieri budiste vechi, simplul contact cu Smochinul era destul ca să trezească amintiri mai vechi, conștientizarea unei memorii uitate. În acest sens, Smochinul este capabil să trezească în limfocitele T cu memorie amintirea luptei cu succes împotriva unui virus, cu care omenirea cu siguranță s-a mai întâlnit în evoluția ei, căci, așa cum spunea Eminescu, “Toate-s vechi și nouă-s toate”?

Mai mult, în procesul embriologic în săptămâna a 10-a, celulele limfoide migrează de la nivelul ficatului fetal și al măduvei osoase și formează lobulația timică. Ficus (Ficus carica-Smochin) înseamnă ficat în limba latină. Mai departe, în sprijinul rolului de facilitator al smochinului la o spiritualitate înaltă, vine și citatul din Evanghelia după Luca cap.21 alin 29. Și poate este revelator și pentru timpurile pe care le trăim.

Miasmele joacă un rol important în reconexiunea cu divinitatea și deloc întâmplător, Smochinul este un gemoterapic al miasmei sifilitice (Gemoterapia, terapia cu polen crud și fitoterapia miasmatică-2018).

Ce este altceva în tabloul acestui an, decât miasma sifilitică în plină expresie -“distrugere, toxicitate ridicată a corpului, disperare, lipsă de speranță, lucruri ce par să fie dincolo de orice posibilitate de reparare, tendință de izolare, lipsă de conexiune, suspiciune, frică de oameni, iluzie de amenințare, atac, dușman”- (Gemoterapia, terapia cu polen crud si fitoterapia miasmatica,2018).

Mai mult, SARS-Cov2 produce inflamație distructivă la nivel vascular și recent, prin intermediul neuropilinului -1, proteină comună pentru vase și neuroni - și la nivelul sistemului nervos central, împiedicând conexiunile corecte dintre neuroni, ținte predilecte ale miasmei sifilitice și în echilibrarea căreia, gemoterapicul sifilitic - Smochinul - cu acțiune reglatoare și asupra sistemului nervos central, e binevenit.

Gemoterapicul de Smochin este profilactic al accidentelor trombotice, activ în rinofaringite (Pitera, Andrianne), un profil asemănător virusului actual.

Printre gemoterapicele sifilitice utile în managerierea acțiunii SARS-CoV2, sunt cele de Alun, Castan, parte a Polygemma 16 -Plămâni, Carpen, Viță de vie, Sânger, Păducel, Stejar, Ienupăr. Să nu uităm Coacăzul negru, care este un modulator al bradikininei și un facilitator al acțiunii celorlalte gemoterapice, și Caprifoiul, a cărui acțiune a fost prezentată la mai multe webinarii din acest an.

Nu în ultimul rând, știți cu toții că limfopenia este un marker de evoluție nefavorabilă a infecției cu SARS-CoV2, iar gemoterapia, prin gemoterapicul din muguri de de Viță de vie - mai ales la cei cu tablou clinic cu durere în gât - sau prin gemoterapicele din muguri de Mesteacăn - mai ales la cei diabetici, pune un umăr important la managerierea cazurilor.

Ca scheme sugestive de final:

La un pacient pozitiv asimptomatic și la un contact netestat al unui pacient pozitiv, puteți folosi gemoterapicele: Coacăz negru, Caprifoi, Smochin - 2luni minim, la care adăugați Tinctură de Propolis la contacți 6 zile din 7, timp de 21 de zile pe lună, iar la pozitivul asimptomatic, 14 zile zilnic și apoi treceți la schema de la contacți.

La un pacient pozitiv symptomatic, gemoterapicele: Coacăz negru, Caprifoi și, adaptat la restul simptomelor și la comorbidități (Polygemma 16 - Plămâni- dacă este diagnosticat cu pneumonie, timp de 2luni și apoi 2 luni Smochin; diabetic cu nevoie de oxigen, vârstnic și pneumonie: Alun, Mestecăn muguri - Betula pubescens, timp de 2luni și apoi 2luni Smochin etc), la care adaugați Tinctură de Propolis, în funcție de severitate - 2ml de 2-3 ori pe zi, cât timp durează simptomele și apoi reveniți pe schema profilactică.

Păstrați-vă flexibilitatea în alcătuirea schemelor de tratament, pentru că flexibilitate înseamnă adaptare și asta e una din lecțiile acestui an. Adaptarea rațiunii, a organismului ca întreg, întru evoluție.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie