• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de Gemosiniatrie - nivel începători 1-5 februarie 2022

Gemosiniatria - împletirea armonioasă dintre gemoterapie și medicina tradițională chineză

Gemosiniatria- 芽中药 - reprezintă utilizarea principiilor medicinii tradiționale chineze - principiul yin/yang, teoria celor 5 elemente și teoria energiei Qi în prescrierea gemoderivatelor, cu scopul de a eficientiza administrarea acestora, de a găsi noi orizonturi de utilizare și noi sinergii între gemoderivate.

Citește mai departe...

CURS PENTRU ATESTAT DE HOMEOPATIE - MEDICI SI FARMACISTI

Curs pentru atestat de homeopatie - medici si farmacisti

Scoala Naționala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti organizeaza in format e-learning pe platforma sa PERFMED (www.perfmed.ro) un program de Curs de Homeopatie in cadrul programului de atestat de studii complementare in domeniul Homeopatiei.
Cursul va incepe pe 7 febriuarie 2022.
Inscrieri si informatii la Centrul National de Dezvoltare Profesionala in Domeniul Sanitar Bucuresti strada Bodesti nr 1, telefon 0212550360.
Persoana de contact - d-nul Dr Adrian Dumitrescu - email: dumitrescu.md@gmail.com
Va asteptam!

Lumina Călăuzitoare

lumina calauzitoare

La acest inceput de an mi-am propus ca mesajul meu sa fie foarte scurt si sa nu folosesc nici unul dintre cuvintele repetate de mii si mii de ori pe parcursul unei zile, luni in sir, cuvinte care ne-au afectat pe toti si ne-au blocat sistemul nostru de gandire rational.

Ca urmare a discutiilor cu dumneavoastra dragi colegi si urmare a mesajelor dupa webinariile la care ati participat intr-un numar foarte mare, pot sa concluzionez ca Gemoterapia, pe care o iubim cu totii, nu ne-a dezamagit, dimpotriva, ne-a demonstrat, daca mai era cazul, ca natura in forma ei pura si puternica, este de folos in egala masura pentru profilaxia, tratamentul (uneori adjuvant tratamentului alopat), cat si pentru repararea sechelelor create in organismul uman de acest ,,mic dusman al omenirii”. Nu s-a prea vorbit despre astfel de beneficii in mediile de informare, dar cei care au beneficiat - noi si pacientii nostri - am fost multumiti de rezultatele obtinute cu gemoterapice de Caprifoi, Coacaz negru, Porumbar, cu Imunorezistan sau Polygemma plamani. Despre acesta din urma, un pacient entuziasmat de efect, spunea ca este suplimentul suplimentelor nutritive (informatie pe care am primit-o de la un medic prescriptor). Ne bucura ca gemoterapicele ne-au fost si ne sunt de mare folos, ca sa putem sa-i ajutam pe cei care ne cer ajutorul.

Impreuna, prin webinarii si discutii am reusit sa ne sustinem, sa nu cadem in deznadejde la micile esecuri, sa ramanem fermi si increzatori in potentialul curativ care ne sta la dispozitie, sa stim ca toti arborii si arbustii din jurul nostru asteapta sa ii folosim, asteapta sa ne ajute, prin gemoterapie.

Pentru ca traim aceste timpuri, de haos, de tulburare, am incercat sa scriu un mic mesaj de incurajare, pentru ca valorile noastre, care ne-au unit de-a lungul anilor in aceasta asociatie – ARGH - seriozitatea, responsabilitatea, blandetea, respectul unii fata de altii, dragostea fata de natura si de semeni, sa ramana in continuare Lumina care sa persiste si sa ne calauzeasca si in acest an. Iar in gand sa avem dorinta de a ne revedea cat mai curand.

 

Cu stima, respect si pretuire pentru toti membrii ARGH,
Dr. Simona Nitu
Presedinte ARGH

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie