• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de gemoterapie pentru specialiști - din toamna 2022

minicurs gemo

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

La început de An Nou

la inceput de an 2022 2

Dragi colegi, medici și farmaciști,

Am încheiat anul 2021, an al încercărilor, al provocărilor, an în care cunoștințele noastre medicale, dar și spirituale, ne-au venit în ajutor ca să facem față.

V-am luat alături de noi, dragi colegi, în tot acest an, aproape lună de lună (doar cu o pauză în perioada verii), în cele 20 de webinarii organizate, o dată la două săptămâni, care, chiar dacă se desfășoară în mediul virtual, au reușit să ne unească sufetele într-un “egregor” luminos și blând, pe care l-am resimțit, cred cu toții, prin starea de bine și calm din sesiunile live, de întrebări și răspunsuri, de la final de webinar.

Chiar dacă nu v-am văzut, v-am simțit acolo, dincolo de ecran, pregătiți să mergem împreună pe Calea pe care ne-am ales-o, unii cu mulți ani în urmă, iar alții mai recent. Am reușit ca prin temele abordate, la care s-a adus de multe ori și susținerea științifică, pe lângă experiența clinică, să fim în continuare încrezători, convinși că Gemoterapia ne este la îndemână și se oferă în toată complexitatea și forța ei în orice siuație: în profilaxie, în caz de boală acută, în convalescență, în complicații (acolo unde acestea nu sunt severe), pentru persoane nevaccinate și pentru cele vaccinate, în egală măsură.

Pentru cei care nu ați putut fi alături de noi în direct, am creat posibilitatea să urmăriți înregistrările webinariilor (în următoarele 2 săptămâni) și am observat că foarte mulți dintre dumneavoastră au văzut sau revăzut temele prezentate. Lucrăm acum la noul site al asociației, unde vom da posibilitatea celor care achită cotizația noastră anuală să urmărească oricând toate webinariile pe care le-am organizat și cele care vor urma. De asemenea, vor fi prezente tot mai multe articole pe teme de gemoterapie și homeopatie, utile specialiștilor, precum și revista noastră în format electronic, ca e-book.

La fel de utile pentru toți au fost și prezentările sponsorului principal al ARGH, Laboratoarele PlantExtrakt, prin vocea d-nei director Marketing, dr. Georgiana Ciaușescu, care ne-a adus în atenție noile produse gemoterapice și fitoterapice lansate sau a punctat caracteristicile unor produse, utile în funcție de sezon. Le mulțumim pentru tot spijinul acordat și în acest an.

În anul 2021 am lansat canalul youtube “Gemoterapie ARGH” unde ne-am prezentat ca asociație, precum și conceptul de gemoterapie. Ne dorim ca anul 2022 să îl îmbogățească cu noi videoclipuri.

Deși nu am organizat nici în 2021 Conferința Națională de Gemoterapie, pe care știm că o așteptați cu toții, ne-am bucurat să fim invitați la mai multe manifestări științifice, de gemoterapie și homeopatie.

Astfel, am participat cu câteva lucrări ale lectorilor noștri la Congresul Național de Homeopatie, organizat de Societatea Română de Homeopatie în perioada 15-16 octombrie 2021, iar în perioada 28-31 octombrie, la Școala de Gemoterapie de la Arad, unde am avut și bucuria să îl avem alături, ca lector principal, pe dr.Fernando Pitera di Clima, profesorul și mentorul nostru.

Pe plan extern, pe 9 octombrie, ARGH a fost unul dintre cei 6 invitați de la nivel mondial, la Congresul Național al Societății Regale Japoneze de Homeopatie (JPHMA), prin lucrarea dnei dr.Mălina Ciumașu Rîmbu. Dânsa a prezentat un protocol preventiv integrat, de abord al efectelor secundare postvaccinale cu ajutorul gemoterapiei miasmatice, folosind și gemoderivate japoneze. Ne mândrim să vă împărtășim faptul că dna dr.Torako Yui, președinte de onoare al JPHMA, a inclus în semn de prețuire și titulatura de membru de onoare al ARGH. În acest fel, oriunde în lume unde este invitată, cel mai recent, la European Congress of Integrative Medicine din 4 -7.11.2021 (unde a prezentat abordul integrat al sistemului de homeopatie ZEN in oncologie), este un mesager și al asociației noastre.

Mi-am propus să vorbesc despre acest an doar cu afirmații pozitive și încurajatoare, să nu las să se strecoare nici cea mai mică afirmație pesimistă sau negativă, pentru că acestea sunt cele care au zidit în noi binele.

Dorim ca în Noul An, 2022, să contiunăm aceste activități împreună, cu noi webinarii, începând din luna ianuarie și cu un Curs de Gemosiniatrie, la început de februarie, prezentat de dna dr. Mălina Ciumașu Rîmbu. Sperăm să putem fi  alături de dumneavoastră și cu alte manifestări (să ne întâlnim și în plan fizic, nu doar virtual). Toate vor fi anunțate din timp, pe site-ul nostru și prin newsletter.

Pentru că este început de an, vă dorim ca Anul care tocmai a început, să fie un an al speranței, al schimbării în bine, cu satisfacții și împliniri profesionale și sufletești, cu sănătate trupească și sufletească pentru noi, familiile noastre și pacienții noștri.

Simona NituLa mulți ani!
Cu drag, prețuire și respect,
Dr. Simona Nițu, președinte ARGH, împreună cu lectorii ARGH

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie