• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

conferinta ARGH 2023

Stimați colegi, medici și farmaciști iubitori ai gemoterapiei,

Ne bucurăm să anunțăm revenirea în acest an a conferinței noastre de gemoterapie, cu invitați deosebiți, pasionați de gemoterapie, din întreaga lume, precum și din mediul academic românesc. 

Câteva cuvinte despre invitații speciali ai conferinței...

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Mini-curs online 9 iunie “Noțiuni introductive de gemoterapie și particularități ale tratamentului gemoterapic”

Noțiuni introductive de gemoterapie și particularități ale tratamentului gemoterapic

Organizat de
ARGH
Sponsor
PlantExtrakt

Dr Simona Nitu

dr. Simona Nițu

Președinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie

Vă invită să participați GRATUIT la mini-cursul online “Inițiere în Gemoterapie” → 9 Iunie 2022, ora 17:00 - 18:30

Ce aveți de câștigat prin participarea la acest mini-curs?

Sunteți prezent împreună cu specialiști din domeniul sănătății din toată țara la prezentarea unei noutăți medicale interesante.

Aflați date de actualitate despre Gemoterapie, de la Dr. Simona Nițu, Președinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie.

Ce este Gemoterapia?
Gemoterapia este știința desprinsă din fitoterapie, care studiază beneficiile pentru sănătate ale extractelor gemoterapice - extracte naturale obținute din muguri, mlădițe și alte părți tinere de plante.

Cine este Dr. Simona Nițu?
Dr. Simona Nițu este un medic care de peste 30 de ani s-a dedicat studiului Gemoterapiei cu pasiune și profunzime științifică. Prin practica clinică de gemoterapie și homeopatie a domniei sale a asistat la beneficiile aduse la mii de pacienți din țară. Prin acest mini-curs, Dr. Simona Nițu își propune să împărtășească noțiuni generale de gemoterapie și exemplificări relevante din cazuistica sa, ca prin aceasta să vă hotărâți să porniți pe drumul specializării în gemoterapie.

Prin participarea la acest mini-curs veți beneficia de taxă redusă pentru înscrierea la cursul integral de Gemoterapie, care se va desfășura în toamna 2022.

Vă puteți înscrie la cursul de gemoterapie din toamnă, achitând taxa de partcipare de 300 lei, în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Gemoterapia este o nouă fitoterapie, care folosește forța vindecătoare din părțile tinere de plantă, sub formă de extracte gemoterapice.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie