• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

conferinta ARGH 2023

Stimați colegi, medici și farmaciști iubitori ai gemoterapiei,

Ne bucurăm să anunțăm revenirea în acest an a conferinței noastre de gemoterapie, cu invitați deosebiți, pasionați de gemoterapie, din întreaga lume, precum și din mediul academic românesc. 

Câteva cuvinte despre invitații speciali ai conferinței...

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Gemosiniatrie(芽中药) și Micoterapie(真菌疗法) protocoale sinergice utile în practica clinică

curs gemosiniatrie microterapie

2023 - Anul iepurelui de apă - este un an al speranței, dar și al păcii și prosperității.
În același sens al speranței, în perioada 10-12 februarie, ARGH organizează un curs în modul online, primul de acest fel în România.


Gemosiniatria este un domeniu de interdisciplinaritate dintre Gemoterapie și Medicina Tradițională Chineză, ale cărui principii generale de terapie au fost prezentate la cursul desfășurat la începutul anului 2022 - anul Tigrului de Apă, în perioada 1-5 februarie.

În acest curs vom continua aprofundarea cunoștințelor acumulate și vom învăța, folosind teoria celor 5 elemente, cum să ne extindem arsenalul terapeutic utilizând sinergic micoterapia integrată.

Micoterapia modernă este combinația de mii de ani de cunoștințe și descoperiri și studii actuale, dar rădăcinile sale pot fi găsite în principal în Medicina Tradițională Chineză (MTC). În cadrul cursului veți primi informații complete despre 18 ciuperci medicinale și modul lor de acțiune organotropic, dar și conform elementelor din MTC, pe care le echilibrează sinergic cu gemoderivatele din gemosiniatrie. Dacă nu ați urmat cursul anterior de gemosiniatrie nu este nici o problemă, pentru că principiile vor fi reluate pe scurt și dincolo de baza teoretică vom insista asupra protocoalelor simple de terapie sinergică. Mai mult, participanții vor primi sugestii de protocoale sinergice individuale preventive pentru Anul iepurelui de apă.

Sugestiile de protocoale sinergice individuale se vor face ținând cont de sistemul 9 star KI, cu o vechime de peste 4000 de ani, care se bazează pe cartea schimbărilor “I Ching” și stă la baza medicinii tradiționale chineze.

Programul cursului:
10.02.2023 - orele 18.00-20.00
11.02.2023 - orele 09.00-13.00 cu pauză de masă 1h și vom relua în intervalul 14.00-16.00
12.02.2023 – orele 10.00-12.00

Contravaloarea cursului este de 1000 lei - plata se face în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Dovada plății și datele dumneavoastră pentru înscriere și facturare le veți trimite pe email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. (tel. 0736.885.282).
Veți primi înainte de curs un link individual de acces pe platforma de curs.

Veți primi suport de curs în format pdf la momentul începerii cursului. Pentru sugestiile de protocoale individuale sinergice de micoterapie integrată și gemosiniatrie vă rugăm să comunicați data nașterii la momentul înscrierii.

Dr. Mălina Ciumașu Rîmbu
Doctor în Științe Medicale

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie