• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

conferinta ARGH 2023

Stimați colegi, medici și farmaciști iubitori ai gemoterapiei,

Ne bucurăm să anunțăm revenirea în acest an a conferinței noastre de gemoterapie, cu invitați deosebiți, pasionați de gemoterapie, din întreaga lume, precum și din mediul academic românesc. 

Câteva cuvinte despre invitații speciali ai conferinței...

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Bine ai venit 2023!

bine ai venit 2023

Bine ai venit 2023!
“Dacă voiești să ai folos de la Anul Nou, mulțumește Domnului pentru anul care a trecut” (Sf.Ioan Gură de Aur)

Noi, lectorii ARGH, mulțumim anului 2022 pentru fiecare proiect reușit:

 • pentru webinariile lunare, prin care am încercat să găsim soluții la probleme medicale ale momentului și pe care să le susținem cu argumente științifice;
 • pentru alte canalele de informare – website www.gemoterapie.ro, canalul Youtube - Gemoterapie ARGH, FB - ARGH, FB - Gemoterapie pentru toți – prin care am venit și venim mereu cu informații pe care le considerăm de interes;
 • pentru Cursul de Gemosiniatrie al doamnei dr. Mălina Ciumașu Rîmbu, un curs cu abundență de informații, în care abordarea Gemoterapică a fost prezentată într-o manieră originală, complexă, bazată pe teoriile Medicinei tradiținonale chineze, curs care v-a adus în număr mare alături de noi;
 • pentru Școala de Gemoterapie de la Arad, unde lectorii ARGH au prezentat lucrări de actualitate, alături de cadre didactice ale Universității Vasile Goldiș din Arad și de profesorul nostru drag, Fernado Pitera di Clima, revenit alături de noi după cei 2 ani de restricții;
 • Mulțumim anului 2022 în special pentru lansarea Cursului online de Gemoterapie, pe care l-am gândit a fi foarte amplu (3 module de curs), iar primul modul al cursului este la ora actuală la dispoziția celor care doresc să intre în minunata lume a mugurilor; veți găsi multe informații noi, din ultimele lucrări ale dr.Pitera di Clima și din alte surse, astfel încât considerăm cursul a fi util atât începătorilor, cât și celor care sunt deja prescriptori experimentați în acest domeniu.

Pentru Noul An, 2023, ne propunem să continuăm multe dintre proiectele începute:

 • webinarii lunare, cu teme care să acopere problematica medicală din activitatea noastră zilnică;
 • dna dr. Mălina Ciumașu va cotinua seria de cursuri de Gemosiniatrie, îmbinate cu elemente de micoterapie;
 • în primăvară vă vom pune la dispoziție Modulul 2 al Cursului online de gemoterapie, având ca temă aplicații practice ale Gemoterapiei în afecțiuni grupate pe aparate si sisteme, cu abordarea în paralel a unor probleme teoretice de actuailtate.
 • Nu în ultimul rând, ne exprimăm intenția de a organiza live Conferinta națională de Gemoterapie, cel mai probabil la sfârșitul lunii mai, iar pentru că timpul este foarte scurt pentru pregătiri, ne exprimăm rugămintea să vă înscrieți, cei ce doriți să participați, cât mai repede cu putință, imediat după ce vom trimite anunțul conferinței, pentru a ne organiza cât mai bine.

În final, cel mai mult mulțumim anului 2022 pentru că v-a ajutat să rămâneți alături de noi, participând la aceste proiecte, deși știm că timpul a fost tot mai puțin și obligațiile sociale, profesionale și familiale tot mai multe și mai solicitante.

Sperăm să rămânem împreună la fel de mulți și dedicați artei vindecării, pentru a fi puternici într-o lume tot mai haotică, mai dezbinată și deznădăjduită.

Ne unesc mugurii, tainele naturii, ne susțin ca să fim veridici și să îi convigem și pe cei mai sceptici de faptul că, fără să fim în comuniune cu Natura, fără să o respectăm, nu vom putea să ne vindecăm, nici noi, nici pe ce dragi nouă, nici pe pacienții noștri, nu vom putea ține aprinsă flacăra din sufletele noastre, care ne dă măsura umanității și a originii noastre Divine.

Rămâneți cu noi, când puteți și cât puteți, pentru că, numai fiind mulți împreună, putem face față timprilor noastre - așa cum spunea dr. Mălina Ciumașu - o pădure este mareață și puternică dacă este întreagă.

An nou cu speranță și bucurii - dacă sunt bucurii, sunt de toate: sănătate, liniște, armonie!

Vă îmbrățișăm cu drag, cu recunoștință și prețuire,
Dr. Simona Nițu și întregul colectiv de lectori ARGH

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie