• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Webinar gemoterapie - Prevenția prin gemoterapie, 5 octombrie 2023 | 17:00 - 18:00

webinar 05.10.2023

Organizat de
ARGH
Sponsor
PlantExtrakt

Adrian Alecu

Lector

dr. Adrian Alecu

medic primar Medicină internă

Prevenția prin Gemoterapie


Inspirându-ne din înțelepciunea lui Paracelsus, care a afirmat că "Prevenția este fundația medicinei și primul pas în tratamentul oricărei boli," ne îndreptăm atenția către resursele profunde ale gemoterapiei ca mijloc proactiv de menținere a sănătății și stării de bine. Prin organotropism gemoterapia ne oferă posibilitatea unei abordări blânde, durabile și accesibile pentru acest obiectiv.

Conceptul de organotropism - capacitatea unui extract vegetal de a acționa asupra unui organ specific - devine fundația unei strategii preventive eficiente. Această abordare permite implementarea unor regimuri preventive personalizate, adaptate istoricului familial și personal, stilului de viață și nevoilor individuale.

Extractele gemoterapeutice pot fi selectate cu ușurință și integrate în programe preventive de 1-3 luni, administrate periodic și succesiv prin rotație. Aceste extracte au după cum știm posibilitatea de a acționa atât prin stimularea funcțiilor specifice cât și prin reglarea lor sau drenarea/detoxifierea organelor țintă și pot astfel contribui semnificativ la menținerea echilibrului și prevenirea tulburărilor de sănătate. În cadrul prezentării vom explora atât strategia alegerii extractelor cât și câteva exemple practice de ale acestor planuri preventive bazate pe gemoterapie.


Dr Simona Nitu

Moderator

dr. Simona Nițu

președinte ARGH

Prezentările vor fi urmate de o sesiune Live de Întrebări și răspunsuri.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie