• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de Gemosiniatrie - nivel începători 1-5 februarie 2022

Gemosiniatria - împletirea armonioasă dintre gemoterapie și medicina tradițională chineză

Gemosiniatria- 芽中药 - reprezintă utilizarea principiilor medicinii tradiționale chineze - principiul yin/yang, teoria celor 5 elemente și teoria energiei Qi în prescrierea gemoderivatelor, cu scopul de a eficientiza administrarea acestora, de a găsi noi orizonturi de utilizare și noi sinergii între gemoderivate.

Citește mai departe...

CURS PENTRU ATESTAT DE HOMEOPATIE - MEDICI SI FARMACISTI

Curs pentru atestat de homeopatie - medici si farmacisti

Scoala Naționala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti organizeaza in format e-learning pe platforma sa PERFMED (www.perfmed.ro) un program de Curs de Homeopatie in cadrul programului de atestat de studii complementare in domeniul Homeopatiei.
Cursul va incepe pe 7 febriuarie 2022.
Inscrieri si informatii la Centrul National de Dezvoltare Profesionala in Domeniul Sanitar Bucuresti strada Bodesti nr 1, telefon 0212550360.
Persoana de contact - d-nul Dr Adrian Dumitrescu - email: dumitrescu.md@gmail.com
Va asteptam!

La început de An Nou

la inceput de an 2022 2

Dragi colegi, medici și farmaciști,

Am încheiat anul 2021, an al încercărilor, al provocărilor, an în care cunoștințele noastre medicale, dar și spirituale, ne-au venit în ajutor ca să facem față.

V-am luat alături de noi, dragi colegi, în tot acest an, aproape lună de lună (doar cu o pauză în perioada verii), în cele 20 de webinarii organizate, o dată la două săptămâni, care, chiar dacă se desfășoară în mediul virtual, au reușit să ne unească sufetele într-un “egregor” luminos și blând, pe care l-am resimțit, cred cu toții, prin starea de bine și calm din sesiunile live, de întrebări și răspunsuri, de la final de webinar.

Citește mai departe...

Urare de an nou către un drag colaborator

urare Fernando Pitera 2022

[RO]

Dragul nostru profesor, dr. Fernando Pitera di Clima,

La început de An Nou, venim către dumneavoastră cu urări pornite din suflet, de sănătate și putere de muncă, spre binele pacienților care vă vor călca în continuare pragul cabinetului medical din Genova și spre binele pacienților noștri și al nostru personal, căci vrem să beneficiem în continuare de cunoașterea pe care ne-o împărtășiți generos prin articole, cărți și conferințe.

Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie este deosebit de onorată să vă aibe în rândurile ei, ca membru de onoare și mentor al medicilor și farmaciștilor din România care vă cunosc și vă admiră dăruirea pentru cunoașterea și dezvoltarea Gemoterapiei moderne - Meristemoterapia

Fie ca Noul An să vă aducă împliniri pe toate planurile, profesionale și sufletești și să fie 2022 anul în care să ne revedem online, dar și într-o sală de conferințe din România.

La mulți ani!

Cu drag, prețuire și respect,
Dr. Simona Nițu, președinte ARGH, împreună cu lectorii ARGH 

 

[IT]

Nostro Caro Professore,

All’inizio del Nuovo Anno, Le rivolgiamo auguri di cuore, di salute e capacità di affrontare il lavoro, per il bene dei pazienti che continueranno a varcarLe la soglia dello studio di Genova, per il bene dei nostri pazienti e per il bene di ciascuno di noi, perché vogliamo continuare a godere della conoscenza che Lei generosamente condivide tramite articoli, libri e conferenze.

L’Associazione Romena di Gemmoterapia e Omeopatia è particolarmente onorata di averLa tra i suoi ranghi come membro onorario e mentore dei medici e farmacisti romeni che La conoscono e ammirano la Sua dedizione alla conoscenza e allo sviluppo della Gemmoterapia moderna, la Meristemoterapia.

Che il Nuovo Anno Le porti tante realizzazioni su tutti i piani, professionali e personali e auspichiamo che il 2022 sia l’anno in cui ci rivedremo online, ma anche in una sala conferenze in Romania.

Felice Anno Nuovo!

Con affetto, riconoscenza e rispetto,
Dott.ssa Simona Nitu, presidente ARGH, assieme a tutti i docenti ARGH

Curs online de Gemosiniatrie - nivel începători 1-5 februarie 2022

Gemosiniatrie

Gemosiniatria - împletirea armonioasă dintre gemoterapie și medicina tradițională chineză

Gemosiniatria- 芽中药 - reprezintă utilizarea principiilor medicinii tradiționale chineze - principiul yin/yang, teoria celor 5 elemente și teoria energiei Qi în prescrierea gemoderivatelor, cu scopul de a eficientiza administrarea acestora, de a găsi noi orizonturi de utilizare și noi sinergii între gemoderivate.

Citește mai departe...

Happy New Year, dr. Torako Yui!

Happy New Year dr Torako Yui

The Romanian Association of Gemmotherapy and Homeopathy (ARGH) congratulates Ms. Torako Yui, Honorary chairperson of the Japanese Homoeopathic Medical Association (JPHMA), Principal of the College of Holistic Homoeopathy (CHHOM), President of the Japanese Homoeopathic Foundation (JPHF) and General Director of Nippon Homoeopathy Center on the occasion of the New Year Eve and wishes her and her team best wishes and a wonderful New Year full of interior peace, wisdom and strong heart to sustain further on, the important spiritual mission of healing the human society through rebonding with nature on its deepest connections.

Citește mai departe...

Crăciun fericit!

Crăciun fericit

Dragi colegi și dragi prieteni ai gemoterapiei

Sărbătoarea Crăciunului, adusă pentru noi cu mii de ani în urmă, prin Nașterea Pruncului Isus, să fie de folos sufletelor noastre, tuturor și fiecăruia în parte. Fie ca acest moment din an să renască în sufletele noastre Pacea, Liniștea, Iubirea și Iertarea, legi pe care le-a adus pe Pământ Fiul Domnului, ca să schimbe în bine destinul omenirii. Și așa, încărcați cu Bunătățile Cerești, să întâmpinăm NOUL AN cu multă credință, optimism, încredere, mergând pe Calea Adevărului, a iubirii de natură și de semeni, păstrând în bună sănătate mintea, sufletul și trupul.

Să fim împreună, să rămânem împreună, așa cum suntem de ani buni cu mulți dintre dumneavoastră, pentru că doar împreună suntem puternici și putem menține vie Lumina Adevărului.

Crăciun fericit!

Dr. Simona Nițu – președinte ARGH

Școala de Gemoterapie 2021

EVENIMENTUL TOAMNEI 2021

28 - 31 octombrie


Invitat de onoare: dr. Fernando Piterà di Clima - Italia
Taxa de participare - 200 lei, se achită în contul UNIVERSITĂȚII DE VEST “VASILE GOLDIȘ”
CONT:   RO34RNCB0015028152520236

Școala de Gemoterapie 2021

 

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie