• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de Gemosiniatrie - nivel începători 1-5 februarie 2022

Gemosiniatria - împletirea armonioasă dintre gemoterapie și medicina tradițională chineză

Gemosiniatria- 芽中药 - reprezintă utilizarea principiilor medicinii tradiționale chineze - principiul yin/yang, teoria celor 5 elemente și teoria energiei Qi în prescrierea gemoderivatelor, cu scopul de a eficientiza administrarea acestora, de a găsi noi orizonturi de utilizare și noi sinergii între gemoderivate.

Citește mai departe...

CURS PENTRU ATESTAT DE HOMEOPATIE - MEDICI SI FARMACISTI

Curs pentru atestat de homeopatie - medici si farmacisti

Scoala Naționala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti organizeaza in format e-learning pe platforma sa PERFMED (www.perfmed.ro) un program de Curs de Homeopatie in cadrul programului de atestat de studii complementare in domeniul Homeopatiei.
Cursul va incepe pe 7 febriuarie 2022.
Inscrieri si informatii la Centrul National de Dezvoltare Profesionala in Domeniul Sanitar Bucuresti strada Bodesti nr 1, telefon 0212550360.
Persoana de contact - d-nul Dr Adrian Dumitrescu - email: dumitrescu.md@gmail.com
Va asteptam!

Gemoterapie de susținere în tulburări vasculare

gemoterapie de sustinere in tulburari vasculare

Ultimele date referitoare la acțiunea SARS-COV2, sugerează că endoteliul e un organ țintă în COVID-19.

SARS-COV2 folosește o glicoproteină de suprafață ca să acceseze celulele gazdă și ACE2 e un coreceptor. De aceea, densitatea ACE2 în fiecare țesut se poate corela cu severitatea afectării acelui țesut. Au fost sugerați și alți receptori de suprafață ca fiind implicați, TMPRSS2, receptorii acidului sialic și basigina. Toți 4 sunt exprimați de celulele endoteliale.

Disfuncția endotelială se referă la o condiție sistemică în care endoteliul își pierde proprietățile fiziologice incluzând promovarea vasodilatației, fibrinoliza și antiagregarea. Mai mult, disfuncția endotelială apare în mod constant la pacienții cu diabet.

Hipertensiunea arterială și diabetul sunt cele 2 mari comorbidități cu prognostic agravant în cazul infecției COVID-19. Disfuncția endotelială se asociază cu un status hipercoagulant și modificări ale testelor de coagulare, cu creșterea timpului de protrombină, FDP și d-dimeri.

În fazele finale la pacienții critici s-a înregistrat scăderea fibrinogenului și AT, caracteristice apariției sindromului de coagulare intradiseminată (CID). Mai mult, când CID e cauzat de o infecție sistemică, răspunsul intens inflamator e strict relaționat cu disfuncția endotelială. Permeabilitatea microvasculară este crucială în infecțiile virale.

Cum se poate interveni în disfuncția endotelială cu ajutorul gemoterapiei, ca adjuvant?

Extractul din muguri de Gingko biloba este indicat în leziunile endoteliale, în special vasculare, în arteriopatiile diabetice și alte afecțiuni arteriale periferice. Are acțiune antiagregantă plachetară în status protrombotic și ameliorează oxigenarea.

Extractul din scoarță de Lamâi este indicat în status hipercoagulant datorat hiperfibrinogenemiei. Sinergic, Extractul din muguri de Sânger este un remediu antitrombotic de prescris, mai ales când este crescut testul de rezistență la heparină, în prevenția microtrombilor.

Extractul din muguri de Migdal are activitate antitrombofilică când sunt cazuri cu protrombină mare și risc protrombotic.

Extractul din muguri de Carpen reduce timpul de sângerare când e patologic modificat.

Gemoterapicul din muguri de Arbore de Iudeea (nu mai există pe piața din România) are proprietăți antitrombofilice importante și este gemoterapicul de elecție în trombofilii și status hipercoagulant.

Extractul din muguri de Măr pădureț reglează permeabilitate vasculară, dar este și un antioxidant major, stimulând producția endogenă de glutation. Acțiunea antioxidantă și protectoare vasculară e complementară acțiunii gemoterapicului de Gingko biloba și de 5-10 ori mai eficace decât a vitaminei C și a vitaminei E.

Pe de altă parte, conținutul diverselor gemoterapice în oligomeri proantocianidinici, le fac candidate perfecte pentru protecția vasculară în fața riscului de leziune endotelială. Sunt compuși polifenolici de tip flavonoidic, biologic active și cu biodisponibilitate ridicată, cu importante proprietăți antioxidante. Extractul din semințe de Viță de vie se distinge în mod deosebit prin acțiunea sa protectoare vasculară, inclusiv la nivel capilar, dar e bine să aducem în prim plan aici și gemoterapicele de Păducel, Afin, Coacăz negru și Mur.

În concluzie, gemoterapia oferă soluții adjuvante la pacienții cu comorbidități cu risc crescut în cazul actualei pandemii, inclusiv în lumina noilor descoperiri vis a vis de acțiunea virusului, cu disfuncție endotelială asociată. Combinații de tipul, gemoterapic din semințe de Viță de vie, Afin și Gingko biloba la un diabetic cu afecțiuni vasculare asociate, sau și Migdal, dacă este și o dislipidemie asociată, pot intra în schema de tratament. Cele 12 gemoterapice pot fi astfel asociate în diverse scheme, în funcție de complexitatea cazului și riscurile aferente.

Dr. Mălina Ciumașu Rîmbu – Iași
Medic primar Medicina muncii – doctor în științe medicale

Bibliografie
Celestino Sardu et al. - Is CoVID-19 an endothelial disease? Clinical end basic evidence
F. Pitera, M. Nicoletti - Gemmoterapia fondamenti scientifici della moderna meristemoterapia

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie