Dr. Adrian Alecu
Complexitatea gemoterapiei ne solicită studiu și implicare pentru înțelegerea abordărilor individualizate, dar pentru a avea curajul de a porni la acest drum al cunoașterii, iată câteva recomandări frecvente într-o foarte scurtă prezentare.
Dr. Silvia Ignat
Medic primar Medicină internă - Iași
Vine, vine primăvara, se așterne în toată țara!
După o iarnă capricioasă, trupul, mintea și sufletul tânjesc după primăvară, după regenerare.
Primăvara, anotimpul renașterii naturii, este legată din punct de vedere energetic de loja lemn (ficat/vezică biliară), deci acestea trebuie susținute.
De la sfârșitul lunii noiembrie și până la jumătatea lunii februarie suntem în „terenul de joacă” al miasmei tuberculinice - disfuncții respiratorii, agravare la rece, pneumonii, adenopatii, amigdalite, gripă sau alte infecții virale cu tropism respirator și nu numai, hiperreactivitate bronșică, transpirații nocturne, transpirații la nivelul capului șamd.
Viţa de vie a fost prima plantă cultivată de om şi amintită ca atare în Biblie. De aici şi până la efectul dovedit asupra streptococului a parcurs o cale lungă: a fost cultivată de iudei, egipteni, apoi de fenicieni, greci şi romani, iar în urmă cu câteva decenii a devenit şi produs gemoterapic, utilizându-se mugurii şi scoarţa rădăcinilor.
“…gemoterapia, ei bine, cu gemoterapia poți trezi omul la viață” sunt cuvintele d-lui Dr. Teodor Caba referitoare la gemoterapie și în nici o altă patologie nu sunt mai evidente decât în patologia aterosclerotică, de hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă unde nu te-ai mai putea aștepta la o revigorare a vitalității persoanei și totuși, extractele gemoterapice o pot face.
Știm că omul este o parte componentă din Natura vie din jurul său, alături de plante, animale, pe planeta Pământ, ce ne găzduiește pe toți. De aceea, schimbările de anotimpuri care influențează întreaga planetă, vor afecta și fiziologia omului – indiferent de faptul că viața civilizată îl prinde într-un ritm ce-l face uneori să se simtă separat de Natură.
Perioada de refacere a organismului după o boală, traumatism sau intervenție chirurgicală este cunoscută cu denumirea de convalescență.
Convalescența durează o perioadă de timp diferită de la o persoană la alta și depinde și de boala sau de tipul de traumă suferit, iar în cazul unor boli infecto-contagioase, în perioada convalescenței persoanele mai pot fi contagioase.
Cuprul(Cu) este un micronutrient esențial la oameni și animale pentru funcționarea adecvată a organelor și proceselor metabolice, de tipul sintezei de hemoglobină, ca neurotransmițător, pentru oxidarea fierului, în respirația celulară, producerea de energie, ca antioxidant, în formarea pigmentară, la nivel osos sau a țesutului conjunctiv.