Cum sa slabesti cu ajutorul homeopatiei

Calculati-va singuri indicele de masa corporala!
Il veti obtine facand raportul dintre greutatea dumneavoastra exprimata in kilograme si patratul inaltimii exprimat in metri.
Un indice cuprins intre  20 - 25 reprezinta o valoare normala. Daca acesta depaseste valoarea de 25 sunteti supraponderal, dar daca aceasta valoare ajunge peste 30, faceti parte din categoria celor care sufera de obezitate.

Cantitatea si calitatea hranei pe care o ingeram, obiceiurile alimentare, sedentarismul, mostenirea genetica, iata cativa dintre factorii care contribuie la aparitia si mentinerea "epidemiei" de obezitate. Obezitatea infantila este o alta problema medicala de care raspunzatori in mare parte sunt parintii. Este depasit mitul ca un copil cu indice de masa corporala peste valoarea normala este un copil sanatos.

Strategia tratamentului obezitatii trebuie sa se aplice de catre medic fiecarui individ in parte, in functie de particularitatile legate de cauzele bolii, stil de viata, boli asociate.

Pentru imbunatatirea valorilor greutatii trebuie considerata de mare importanta: dieta hipocalorica, activitatea fizica, cand este cazul, tratamentul medicamentos, tratamentul chirurgical, iar pentru pacientii deschisi catre terapii naturale, fitoterapia, gemoterapia sau homeopatia sunt optiuni viabile.

In cazul produselor fitoterapice si gemoterapice, pacientii isi pot administra singuri aceste produse, spre deosebire de tratamentul homeopat care se urmează doar la indicatia medicului homeopat.
In urma unei anamneze corect efectuate, prescrierea remediului homeopat "similimum" – deci potrivit fiecaruia in parte, il va echilibra pe pacient la toate nivelurile: mental, emotional si fizic.

Exista foarte multe remedii homeopate utile in rezolvarea obezitatii, afectiune care are implicatii atat de ordin estetic, cat mai ales medical.

Iata cateva exemple descrise sumar:
Calcarea carbonica este un remediu important pentru obezitate. Corpul are un aspect flasc, fata rotunda, moale, ten palid. Copilul Calcarea carbonica deşi este "bine făcut" are tendinta la infectii repetate si oboseala. Adultul este un obez care se ingrasa repede si usor.
Pacientul care va primi Antimonium crudum este un obez cu fata rotunda. Corpul da senzatia de moliciune. Pacientul nu are un orar al meselor, mananca mult, des si finalitatea este aparitia indigestiei. Este un remediu administrat in special la copii si tineri.
Unui pacient obez cu obrajii rosii, care ne vorbeste despre depresii si nostalgii ii vom putea prescrie Capsicum.
Ferrum mettalicum este un pacient obez care sufera de anemie. Exista o contradictie intre aspectul său exterior si fatigabilitatea pe care o descrie.  
Graphites este un  tip obez, care gandeste incet si prezinta probleme dermatologice (eczeme, dermatite, urticarie, herpes, psoriazis). Este un remediu util al durerilor de stomac din ulcer sau gastrita, dureri care se amelioreaza atunci cand pacientul mananca.

Pentru pacientii care vor sa depaseasca problema excesului ponderal, vizita la un medic homeopat poate sustine efortul in depasirea acestei probleme reale de sanatate prin reechilibrarea organismului.

Solicitati, la farmaciile care elibereaza medicamente homeopate, sprijinul farmacistului pentru a va indruma catre cabinetul unui medic homeopat.

Dr. Simona Barnutiu

Dr. Simona Barnutiu
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie