Despre homeopatie

COVID-19 - Prevenție și tratament prin terapii naturale

COVID-19 - Prevenție și tratament prin terapii naturale

Secolul XXI ne-a surprins prin noutatea unei experiențe pe care marea majoritate a omenirii actuale nu a prevăzut-o: Pandemia Covid-19.

SARS-CoV-2este un virus ARN non-segmentat cu polaritate pozitivă care face parte din familia Coronaviridae. Această familie cuprinde 4 tulpini de coronavirus care sunt larg răspândite și care cauzează afecțiuni respiratorii ușoare, așa numita „răceală uzuală” (aceste tulpini pot cauza pneumonie virală în cazul pacienților care au comorbidități asociate). SARS și MERS, care au cauzat deja epidemii cu mortalitate crescută sunt asemănătoare virusului SARS-CoV-2.

Citește mai departe...

Pandemiile - cauze și manifestări

Pandemiile - cauze și manifestări

Omenirea s-a confruntat în ultimul secol cu câteva pandemii, pe care merită să le amintim, pentru a înțelege existența unor semnale legate de activitățile noastre, începând cu războaiele, circulația intensă între continente, defrișarea excesivă,etc, care nu pot să nu aibă repercusiuni asupra stării de sănătate, atât a animalelor cât  și  a oamenilor; nu trebuie să uităm că virusurile  reprezintă cea mai simplă formă de viață acelulară. Virusurile nu sunt considerate ființe vii, dar cu toate aceste dispun de material genetic, aflându-se la intersecția dintre viu și neviu. Spre deosebire de celelalte forme de viață, nu consuma hrană și nu produc energie.” (Wikipedia). În cazul acestor pandemii sursele au fost porcii și păsările (H1N1,H2N2,H5N1) așa cum vom vedea mai departe.

Citește mai departe...

Gemoterapie de susținere în tulburări vasculare

gemoterapie de sustinere in tulburari vasculare

Ultimele date referitoare la acțiunea SARS-COV2, sugerează că endoteliul e un organ țintă în COVID-19.

SARS-COV2 folosește o glicoproteină de suprafață ca să acceseze celulele gazdă și ACE2 e un coreceptor. De aceea, densitatea ACE2 în fiecare țesut se poate corela cu severitatea afectării acelui țesut. Au fost sugerați și alți receptori de suprafață ca fiind implicați, TMPRSS2, receptorii acidului sialic și basigina. Toți 4 sunt exprimați de celulele endoteliale.

Disfuncția endotelială se referă la o condiție sistemică în care endoteliul își pierde proprietățile fiziologice incluzând promovarea vasodilatației, fibrinoliza și antiagregarea. Mai mult, disfuncția endotelială apare în mod constant la pacienții cu diabet.

Citește mai departe...

Tableta de sanatate din 21 februarie 2018

Tableta de sanatate din 21 februarie 2018
Producator: Adriana Vitan
Moderator: Corina Ionut
Invitata: dr. MONICA SPÎNU, medic primar medicină de familie
Tema:GEMOTERAPIA

 

Sa aparam HOMEOPATIA

Dragi colegi,

De 200 de ani de cand s-au pus bazele Homeopatiei este o lupta continua impotriva ei.

Deoarece a luat o amploare prea mare si a castigat teren in preferintele de tratament ale pacientilor, lupta a devenit nemilos de agresiva.
De curand s-a lansat un proiect de lege, prin care sa se aduca modificari la Legea Medicamentului, prin inscriptionarea cu majuscule pe ambalajele medicamentelor homeopatice: "PRODUS FARA EFECTE ASUPRA SANATATII".

Citește mai departe...

Dr. SORINA SOESCU - "I-am promis fiicei mele că nu-i voi mai face niciodată injecţie, şi am reuşit să mă ţin de cuvânt"

Dr. Sorina Soescu- Un munte de omenie, de bunătate, de empatie, de iubire. Iubire pentru semeni, pentru sănătate, frumos şi desăvârşirea umană, prin cunoaştere şi studiu. Un om şi un profesionist cum rar ai ocazia să întâlneşti. Povestea devenirii unui medic de excepţie, a principiilor care îl definesc, sau despre avantajele homeopatiei şi ale terapiilor alternative -

"Nevoia mea de învăţare este uriaşă"

- Doamnă Sorina Soescu, sunteţi medic pri­mar Sănătate publică şi management sanitar, dar şi medic homeopat. Aveţi competenţe în api-fitote­rapie, acupunctură şi studii de psihologie medi­cală. Când aţi avut timp pentru toate acestea, dar mai ales energie?

Citeste tot articolul...

Sursa: formula-as.ro

Dr. DIDI SURCEL - "Gemoterapia vindecă orice boală!"

dr Didi SurcelLa Cluj, viitorul medicinei a început

Are o carte de vizită impresionantă: doc­tor în ştiinţe medicale, medic primar de medicina muncii, medic specialist imu­nolog şi hematolog, biochimist, cercetător ştiinţific gradul I în cercetarea clinică şi experi­men­tală, cu competenţe în homeopatie şi gemoterapie. D-na dr. Didi Surcel este o personalitate marcantă a me­dici­nei româneşti şi are o sete de cunoaştere fără egal. La mai mult de 40 de ani de acti­vitate în domeniul medical, curio­zitatea i-a rămas intactă. Un me­dic pe care mi l-aş dori alături dacă aş fi răpus de boală, pentru că nu acceptă limitele medicinei alopate, ci caută încontinuu, cu înverşunare, soluţii alternative de vindecare. Nu în ultimul rând, un OM frumos, cu care nu te saturi să vorbeşti... Ne-am în­tâlnit la Cluj, într-o zi de martie albită de ca­priciile vremii, şi am vorbit despre muguri şi mlădiţe de plante, ca să momim primăvara.

Citeste tot articolul...

Sursa: formula-as.ro

Doctorat în gemoterapie – dr. Mihaela Orodan - Arad

dr OrodanÎn anul 2009, doamna dr. Mihaela Orodan avea deja un număr mare de pacienți tratați prin gemoterapie, dintre care, multe afecțiuni respiratorii tratate și rezolvate cu extracte gemoterapice. Astfel s-a născut întrebarea: ce a îmbunătățit statusul acestor pacienți, astfel încât mulți dintre ei au renunțat la terapia alopată?

Dornică să găsească mai multe răspunsuri decât îi putea oferi literatura de specialitate din domeniu (pe care o dorea de altfel susținută de dovezi solide), a apelat la d-na prof.univ. dr. Istudor Viorica, de la catedra de Farmacognozie a Facultății de Farmacie București, pentru un studiu aprofundat. Colaboratoarea pe care o alesese era circumspectă în ceea ce privește rezultatele posibile, dar tocmai acest fapt le-a incitat și mai mult pe cele două doamne, un medic și un farmacist, să primească niște răspunsuri – pe care le-a dat o teză de doctorat, finalizată în 2016, cu cercetarea unor aspecte fitochimice și clinice. Lucrarea a fost coordonată de la București, de către d-na prof.dr.Istudor, partea de fitochimie s-a realizat sub îndrumarea prof.dr.Laurian Vlase de la Facultatea de farmacie din Cluj Napoca, iar partea de cercetare clinică a fost principalul aport adus de către doamna dr. Mihaela Orodan.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie