Armonia din natura

Armonia din natura

Chiar daca altii considera ca nu ai nici o valoare,
pentru cainele tau, tu esti centrul Universului

Pam Brawn

Oare increderea aceasta netarmuita nu merita rasplatita?

Printre profesiunile de formatiune universitara cea de medic veterinar este actualmente supusa cel mai mult transformarilor. La ora actuala prezenta medicului veterinar este deopotriva utila in mediul rural dar si in cel urban unde inmultirea animalelor de companie se face tot mai mult simtita.

Pentru a raspunde rolului complex pe care trebuie sa-l indeplineasca in societate, perfectionarea profesionala si formarea intensiva va trebui sa fie una din preocuparile permanente ale terapeutului veterinar.

Generatia actuala de medici trebuie sa fie ingrijorata de perspectivele semnalate de prof. Rache:" terapeutica de mâine va fi din ce in ce mai mult stiinta riscului calculat".

Dupa cum se stie, mijloacele extrem de eficace ale terapeuticii alopate, ascund pericole potentiale pentru individ si descendenti, pericole pe care nici nu le cunoastem in totalitate. Putem cita aparând succesiv maladii cu virusuri noi impotriva carora medicina moderna este cvasi impotenta, sau antibio-rezistenta din ce in ce mai alarmanta, sau interactiunile suscitate (metabolizarea moleculei medicamentului astfel incât sarcina de reziduu in organismul bolnav il sufoca deseori), de unde parte importanta din omenire este intoxicata iatrogen.

Exista deci suficiente motive sa adoptam in practica curenta, terapii neconventionale a caror veridicitate a fost demonstrata prin proba timpului. Reevaluarea unei medicini naturiste (homeopatia, gemoterapia, fitoterapia) si folosirea medicinei conventionale "atunci când nevoia o impune" ar fi ideala in asigurarea supravegherii si cresterii starii de sanatate a animalelor, cu toate implicatiile ce decurg de aici. Trebuie gasit un drum de mijloc pe care schimbul de idei intre medicina conventionala si cea naturala sa coexiste spre binele umanitatii.

G.Desportes sustinea ca medicul ar fi bine sa aiba totdeauna asupra lui doua truse de urgenta, una alopatica si una homeopatica, pentru a putea utiliza de la caz la caz o terapeutica sau alta dupa cum apreciaza la fata locului ca este mai avantajos pentru bolnav.
Intr-adevar, este dificil ca un medic veterinar care a absolvit facultatea sa fie ispitit sa reia studiul patologiei si clinicii dintr-o noua perspectiva, cu atât mai mult cu cât primul contact al unui medic cu homeopatia este derutant (alta conceptie terapeutica, alta terminologie, alta scara a valorilor). Odata intelese si depasite aceste probleme subiective vor descoperi ca homeopatia poate avea efecte comparabile si in anumite cazuri superioare terapiei alopate si anume: este prompta din punct de vedere al eficacitatii; se adreseaza bolnavului, cautând restabilirea homeostaziei; poate fi folosita in afectiuni acute sau cronice; in scop preventiv sau curativ; se poate aplica simultan cu alte metode de terapie clasica; este lipsita de toxicitate, remediile sunt produse naturale de origine vegetala, minerala sau animala si sunt foarte bine tolerate de pacienti; nu are contra indicatii sau efecte secundare; nu produc boli iatrogene; elimina relapsurile, scurteaza perioada de recuperare; descendentii au o rezistenta organica solida, un sistem imunitar mai eficient.
Se afirma astazi ca: sanatatea consta in armonia relatiilor energetice informationale dintre individ si natura. Aceasta armonie se exprima prin optimizarea mecanismelor de autoreglare, autoaparare si autovindecare a organismului viu. In acelasi context putem spune ca orice boala sau sindrom poate fi redefinit ca o tulburare aparuta inital la nivelul energiei informatonale.

Sanatatea poate fi restaurata prin corectarea acestor dereglari si restabilirea homeostaziei prin procesul de autovindecare. In aceasta consta esenta unei terapii naturiste.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie