Recomandari de la A la Z pentru trusa casei

Homeopatie pentru toti

Recomandari de la A la Z pentru trusa caseiÎnainte de a pleca la drum, pentru prevenirea oboselii: ARNICA CH9 - 3 granule înaintea calatoriei, de mai multe ori pe zi, daca se va depune un efort fizic mare.

Taieturi, rani, traumatisme:

În toate cazurile se administreaza ARNICA CH9 câte 3 granule o data la 2 ore, de 4 - 5 ori, iar daca este ceva mai grav se continua administrarea timp de 3 zile, 3 granule de 3 ori pe zi.
Se completeaza cu LEDUM CH9, aceeasi administrare în caz de: rani cu senzatie locala de amorteala si rece; ochi învinetit cu dureri persistente ameliorate de aplicatii reci; plagi întepate.

Entorse, luxatii, întinderi musculare:

Pentru primul ajutor ARNICA CH9 si RUTA CH9, alternativ ameliorând fenomenele congestive locale.

Întepaturi de insecte:

Preventiv, în zonele cu risc mare, LEDUM CH9, 3 granule pe zi. Tratamentul întepaturilor se va face cu APIS CH9 când locul întepaturii este cald, rosu si inflamat; ARNICA CH9 si LEDUM CH9 când locul întepaturii este foarte dureros si inflamat.

Insolatie:

Se manifesta prin: dureri de cap pulsatile, fata rosie, piele transpirata: GLONOIN CH9 si BELLADONNA CH9, alternativ; cu sângerare din nas: se completeaza tratamentul cu CHINA CH9.

Arsura solara (sau alte arsuri):

Se manifesta prin durere arzatoare, piele rosie si calda: ARNICA CH9 si BELLADONNA CH9, alternativ; în cazul aparitiei veziculelor: CANTHARIS CH9.

Afectiuni dupa expunere în curent de aer:

Dupa expunere în curent de aer rece si uscat (la geamul unui vehicul) sau dupa caldura foarte intensa si stat în curent, cu simptome: sete, agitatie, febra (fara transpiratii) se va administra ACONITUM CH9. Simptomele apar brusc si sunt intense. Daca apar transpiratiile se administreaza BELLADONNA CH9 pâna la prezentarea la medic.

În cazul diareei însotita de o mare slabiciune dupa scaun (provocata de obicei de abuzul de fructe): CHINA CH9.
Principalul remediu pentru indigestie este NUX VOMICA CH9: greturi, varsaturi, frisoane, în special când s-a mâncat prea mult (abuz cantitativ - prea multa mâncare - sau abuz dintr-o anumita mâncare), s-a baut prea mult (remediu pentru mahmureala), sau s-a mâncat ceva ce "nu a cazut tocmai bine". Se administreaza si în cazul constipatiei în timpul calatoriei, cu actiune mai ales la persoanele sedentare.

Conjunctivita acuta:

Fara secretii:BELLADONNA CH9 (ochi rosii arzatori, hipersensibilitate la lumina) sau APIS CH9 (edeme, durere întepatoare, ameliorata de comprese reci). În cazul prezentei secretiilor prezentarea la medic este obligatorie.

Cistita acuta:

La primele semne: usturime la mictiune si nevoie permanenta de a urina: CANTHARIS CH9.

Alte recomandari:

 
Rau de masina: greata cu ameliorare la aer curat si descheindu-si hainele: TABACUM CH9.
Greata cu senzatie de frig, dureri de cap, agravat de mâncare, cafea, tigara: NUX VOMICA CH9;
Agravare la aer: COCCULUS CH9;
Ameliorare mâncând: PETROLEUM CH9.
O usoara slabiciune trecatoare, cu vertij si transpiratii reci se va ameliora cu: CAMPHORA CH9.
Umflarea si îngreunarea piciorelor la cei cu tulburari de circulatie venoasa se va ameliora cu: VIPERA CH9.
Constipatia determinata de schimbarea obiceiurilor se va trata cu: PLATINA CH9.
Guturaiul: scurgere nazala apoasa, iritanta, stranut violent, cu ameliorarea simptomelor la aer curat se trateaza cu: ALLIUM CEPA CH9.
Plagi taiate, precum si înainte si dupa interventii chirurgicale: STAPHYSAGRIA CH9 si ARNICA CH9.
Daca apar reactii la anestezia generala sau rahidiana PHOSPHORUS CH9.
Prima urgenta în fracturi: SYMPHYTUM CH9 si ARNICA CH9.
În caz de traumatism al nervilor periferici sau nevralgie dentara: HYPERICUM CH9 si ARNICA CH9.
 

ATENTIE!!!
Cititi cu atentie modalitatile (felul în care se manifesta simptomul pe care îl puteti trata) si adresati-va medicului daca simptomele persista si dupa administrarea remediului homeopatic!

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie